Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам

"Валацугі тріп", або спонтанна подорож до Бреста

Брест



Олександр Цвик та Аліна Олексюк
студент 5 курсу ЛНУ ім. Івана Франка та студентка 4 курсу КНУ ім. Тараса Шевченка


Коли рутина починає затягувати, а емоційне вигорання гримає у двері – це знак, що потрібно збирати рюкзак і їхати чим подалі. Саме так ми з дівчиною і вирішили. Три вихідних давали місце для маневру, тому ми вирішили поїхати до Бреста. Моя подруга виїжджала з Києва, а я зі Львова, місцем зустрічі був Ковель.

Маршрут: Львів – Брест – Шацькі озера (о. Світязь) – Луцьк – Львів.

Місцем зустрічі в нас було місто Ковель, я доїхав на електричці, а моя подруга на комфортабельному автобусі, далі електричка Ковель-Хотислав (1:30 – 4:17) в Хотиславі прикордонний пункт і одразу електричка Хотислав-Брест (5:22 – 6:59). Електрички напівпусті тому, якщо є каремат, можна спати.

Приїзд

Автобус

З Бреста до Шацька ми їхали автобусом за 125 грн, квитки попередньо замовили на сайті, з Шацька до озера Світязь ми доїхали маршруткою. Щоб додати трохи авантюрності, ми вирішили їхати автостопом до Луцька, машину знайти легко, тому що після зелених свят всі поверталися додому. Буквально за 10 хвилин ми вже їхали до Луцька. З Луцька до Львова я доїхав потягом.


Навіщо

Одногрупник розповідав про те, як він їздив у Брест із сестрою, і я “загорівся” ідеєю поїхати до нашого північного сусіда, ну а про білоруське згущене молоко та сирно-молочні продукти я взагалі мовчу, ці прични стали основними передумовами поїздки :)

Білоруські деруни

Вхід у фортецю

Житло

Сб-нд. У Бресті у нас був крутий хост, якого ми знайшли на каучі.
Нд-пн. З собою у нас був намет, тому на Шацьких озерах ми розмістились у наметовому містечку.

Враження

Загалом, як для поїздки на 3 дні, дуже насичено. Брест – дуже тихе місто, де життя ніби завмирає, після Львівського та Київського трафіку нам було дуже незвично. Це пов’язано, в основному, з тим, що маленьких маршруток (типу Богдан) немає, тільки автобуси. Дуже чисто, крім того, ми одразу не знайшли адресу, що написав хост, і тому питали людей, брали телефон декілька разів, усі люди дуже привітні і раді допомогти.

Брест

Брест

Серед цікавих місць, які варто відвідати, виділю вулицю Гоголя, на якій розташована «Алея ліхтарів». Одразу по закінченню цієї вулиці знаходиться Брестська фортеця – щоб її обійти, потрібно години дві. Від фортеці можна піти на вулицю Совєтську – це Брестська стометрівка.

Цікавий факт: ліхтар – це символ міста і є спеціально призначена людина, яка кожного дня о 21:45 виходить і запалює 20 перших ліхтарів на вулиці. Не обійшлось, звичайно, без білоруських дерунів, домашнього квасу та сирків.

Головна вулиця Бреста

Щодо Шацьких озер, краса цієї місцини дивовижна, все чудово облаштовано, і цікаво було чути як сімейні пари говорять «йдемо на море», тому що атмосфера дійсно нагадує море (навіть був чоловік, що носив пахлаву). Розташування в наметовому містечку коштує 30 грн за 1 день з наметом на 1-4 місця, на території є душові кабінки, туалети, колонки з питною водою, бесідки.

Шацьк


У Луцьку ми були недовго, на перший погляд звичайне місто з невеликим населенням, гарні парки, замок.

Луцьк

П.С.: Хоча в Бресті майже всюди приймають картку, яка конвертує гривні в рублі за курсом міжбанку, валюту краще поміняти завчасно.


Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 300 грн на подорожі з Busfor ;)

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков