Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам
19.07.1811343

Цікаве про Брюгге або Клуб любителів подорожей “Поїхав сам”

1



Олександр Котляревський
26 років, менеджер
Життєва позиція – не відкладай на потім те, що можеш здійснити зараз


Ернест Хемінгуей одного разу сказав: «Я не можу змиритися з думкою, що життя проходить так швидко, а я не живу по-справжньому.» Тож вигадування відмовок та відшукування перешкод вже не могло працювати для мене. Скориставшись сайтом Busfor, я придбав акційні квитки з Києва до Гданська за 200 грн.

Переглянувши акційні білети угорського лоукоста, вирішив летіти в Брюссель. Ціна без багажу на одного склала 30 zl, що є дешевше за місцеву піцу. Дві години льоту і ти в аеропорту Шарлеруа, що за 58 км від столиці Бельгії. Будь які квитки вигідно придбати картою в євро заздалегідь. Водії не продають білети, а ціна в аеропорту дещо вища – 18€. Оскільки інтернету та банківської карти в мене не було, я вирішив відразу взяти Трансфер до Брюгге за 22€. Відчайдухам промовлюсь, що є також місцевий автобус за 5€, яким я повертався назад і через що мені довелося перевіряти бельгійський автостоп.

Якщо дивилися кінострічку «Залягти на дно в Брюгге», ви не зможете сюди не заїхати. Це містечко занесене повністю до спадщини Юнеско як одне з найкраще збережених середньовічних міст. Ще на вокзалі я прихопив безкоштовну туристичну мапу міста, яка дуже полегшує життя подорожуючому. За декілька хвилин я вже прогулююся старовинними вуличками Брюгге.

1


Запитав у місцевої молоді, де знайти супермаркет, та купив води й місцеву випічку за 2,5€ Туристичний маршрут, як правило, розпочинають зі старовинної вежі Белфорт, що на ринковій площі міста.

2

Вхід на верх вартий 10 €, а якщо скажете, що вам немає 26 років – придбаєте за 8€. Також вас приємно здивують значні знижки на залізничні квитки.

3

Настав час подумати про нічліг. Середній номер коштує 55€ на одного, проте я знайшов чудовий хостел під назвою «Lybeer». Я пояснив, що я з України та подорожую Європою. Власник не тільки знизив ціну з 27€ до 18€ але й провів check-in без наявності у мене банківської карти. Звісно, всім раджу все ж мати з собою кредитку.

В компанії американців, новозеландця та англійки ми вирушили у вечірнє місто. Ціни справжнього бельгійського пива не відрізняються в основному в кафе, пабах чи клубах. За 0,3ml запитають від 1 до 7€ в залежності від власних можливостей. Смачна вулична кухня в рамках 5 - 15€. Рекомендую скуштувати бельгійські вафлі 15€ та шоколад від 5€. Бюджетним варіантом сніданку та вечері може стати МакДональдс, де чізбургери по 1€.

Прогулюючись старим містом, обов’язково знайдіть розвилку вулиць Rozenhoedkaai, площу Яну ван Ейку й старовинні вітряки Sint-Janshuismolen. Поціновувачам може бути цікавим музей Сальвадора Далі, де багато ранніх робіт в оригіналі. Інший напрямок – музей-пивоварня, де проводять екскурсію по виробництву наживо та дегустацію бельгійських сортів хмільного напою. Окрему увагу варто приділити Sint-Salvatorskathedraal та іншим костелам міста. Всі вони величні та наповнюють кожного гостя унікальними відчуттями.

4

5

6

7

У містечку кожний квадратний метр легендарний та прекрасний, тому важко запропонувати щось, окрім приїхати сюди особисто. Брюгге – це північна Венеція, що зачаровує красою каналів, мостів і старовинною унікальною архітектурою. Тому однозначно ставте позначку “must visit”.

Після подорожі можна повернутися до Брюсселю тільки потягом, яким я і відправився. Звідти зі станції Bruxelles Nord курсують автобуси німецького лоукоста прямісінько в Амстердам. Проте це вже інша історія.

Усім вдалих подорожей та незабутніх вражень!


__

Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 500 грн на подорожі з Busfor ;)

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков