Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам

Українець у Португалії: поради після півроку життя в Коїмбрі

Португалія – Busfor.ua



Артем Антонишин
студент університету Коїмбри


Доброго дня, шановні читачі, або як кажуть у місці, де я навчаюся, – “Bom dia caro leitores”. Мене звати Артем. Я навчаюсь у Португалії у файному місті Коїмбра і вирішив поділитися з вами цікавими ідеями подорожі до цієї країни. Це вперше я пишу путівник, тому прошу не судити дуже суворо.

Кілька слів про себе: в Португалії я навчаюсь уже півроку. У травні 2018 я отримав стипендію від Європейського Союзу на навчання у Португалії завдяки програмі Erasmus+. З усіх можливих варіантів, які запропонували мені в університеті, де я навчався раніше (Краківський економічний університет), я вирішив обрати старовинний, внесений до списку Світової спадщини ЮНЕСКО навчальний заклад – Університет Коїмбри.

Сьогодні я хотів би поділитися з вами історією, присвяченою моїй мандрівці до одного з найбагатших міст Португалії Кашкайшу – перлини біля Атлантичного океану. Якщо ви все життя мріяли скупатися в океані чи планували подорож до сонячної Португалії, кращого місця годі й шукати.

Як дістатися до Кашкайшу? Для мене це не стало проблемою, оскільки з Коїмбри туди щодня їздять 2-3 автобуси. Однак якщо планувати подорож з України завчасно, тоді теж не буде проблем. У сучасному світі, де невпинно йде глобалізація, важко знайти місце, куди б не їхав автобус чи не летів літак. У випадку України, щоб заощадити кошти, раджу купити квиток на автобус із будь-якого міста до Кракова, Катовіце чи Варшави (Польща) та здійснити пересадку на рейс до Лісабона будь-якою лоукостовою компанією Європи. Такий квиток обійдеться в середньому від 800 грн + 50 євро (залежно від того, наскільки завчасно купувати квитки).

Альтернативою може стати пересадка не на літак, а на інший автобус з вищевказаних міст до Лісабона. Ціна доїзду збільшиться не набагато, але бонусом є те, що квитки можна придбати онлайн та проїхати пів-Європи, розглядаючи її у вікно. Наступним кроком буде доїзд до Кашкайшу.

Кашкайш – Busfor.ua


Тут теж не доведеться довго придумувати: з аеропорту Лісабона можна сісти на автобус за 3 євро або на електричку, яка їздить кожних півгодини та доїхати прямо до міста. Особисто я скористався саме другим варіантом. З Лісабона я купив квиток саме на електричку, оскільки вона проїжджає прямо біля океану і в туриста виникає відчуття, що хвиля ось-ось накриє потяг.

Що важливо зробити та спробувати кожному туристу у Кашкайші? Особисто я впорядкував для себе список, яким хотів би поділитися і з вами:

Перш за все – скупатися у океані, який потопив Титанік!

Океан – Busfor.ua

Спробувати національний десерт Португалії – паштейш (Pasteis)!

Паштейш – Busfor.ua

Прогулятися набережною та насолодитися морським повітрям!

Набережна – Busfor.ua

Відвідати Чортову западину – Бока де Інферно!

Бока де Інферно – Busfor.ua

Та за можливості зустріти захід сонця на крайній західний точці Європи – Кабо да Рока!

Кабо да Рока – Busfor.ua

Для туристів, що планують залишитися в Кашкайші на кілька днів та не хотіли б витрачатися на готелі, є можливість зарезервувати завчасно хостел. Ціна номеру в середньому від 20 євро. Для прикладу, мій одномісний номер мені обійшовся в 26 євро за ніч. Для більш активних туристів, які планують свою подорож заздалегідь, раджу спробувати скористатися послугами каучсерфінгу (це сайт на якому добрі португальці пропонують туристам заночувати задарма).

Якщо ви зголодніли – різноманітність кафе та чудове меню у кожному з них допоможе вам вирішити і цю проблему. Особисто я не шукав місць де поїсти, а просто знайшов до супермаркету Jumbo та купив продуктів.

Продукти з супермаркету Jumbo – Busfor.ua

Проте, якщо ви все-таки налаштовані зайти в кафе чи до ресторану, будьте готові до витрат. В середньому, меню обійдеться в 30 євро. Кашкайш – це найбагатше місто Португалії, тут 30 євро за обід – це копійки.

Підсумовуючи, хочу побажати майбутнім туристам приємної подорожі, а читачам, які все ж таки дочитали мою статтю до кінця – наснаги до мандрів, адже зараз це не тільки модно і доступно, а й корисно!

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков