Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам
22.05.1810776

Флоренція за один день: довга дорога для неймовірних вражень

Флоренція



Марина Кулик
22 роки, м. Київ. QA-інженер, трохи подорожую


Хто з вас не чекає на літню відпустку? От і я не виняток, тільки з плануванням в мене проблеми, тому завжди все робиться в останній момент. Так вийшло і з поїздкою в сонячну Італію… Але ж неочікувані подорожі – найкращі…

Як доїхати?

Хочу вас попередити, що дорога до Флоренції не з коротких, якщо ви вирішили все ж таки їхати автобусом. Ми їхали на Інтерсіті спочатку з Києва до Львова, а вже потім, трохи відпочивши після переїзду, їхали до самої Флоренції. Переїзд займає близько 20 годин, але також не забувайте про перетин кордону: сміливо беріть книжку аби згаяти час у черзі, або ж завантажте альбом улюбленого виконавця.

Нарешті – велична Флоренція…

Бачили фільм із Томом Хенксом «Інферно»? Назва фільму була запозичена у Данте Аліг’єрі й перекладається з латинської як «Пекло». Завдяки Дену Брауну Флоренція стала однією з головних дійових осіб в романі та фільмі й привернула увагу великої кількості туристів. Тепер в місті можна навіть замовити спеціальну екскурсію під назвою «Інферно».

Собор La Cattedrale di Santa Maria del Fiore

Починається наш тур із найвідомішої споруди в місті. Собор Санта-Марія-дель-Фіоре – це один із найбільших і найкрасивіших соборів Європи. Назва собору говорить сама за себе і в перекладі звучить як «Свята Марія в квітах». Він будувався понад 140 років. Під час служби собор вміщує близько 90 тисяч осіб. Найвідомішою частиною собору (або, як кажуть італійці – Дуомо) є великий кам’яний купол, який видно з будь-якої частини міста.

Вхід у сам собор – безкоштовний. А от квиток на оглядовий майданчик коштує 18 євро (включає дзвіницю, підйом на купол, капелу та музей).

1

2


Вулиця Via Dante Alighieri

Затримайтеся на маленькій вуличці Via Dante Alighieri, що веде до будинку, де народився Данте. Саме тут Данте зустрів Беатріче, таємну любов всього його життя і музу поета. Тут є його музей, а на вулицях можна зустріти людей, які читають його «Божественну комедію», читають італійською, адже саме цією мовою Данте написав свій найвідоміший твір, який назвали комедією, адже всі серйозні твори в той час писалися виключно на латині. Данте першим почав використовувати народну мову в літературі.

3

Площа Piazza della Signoria

Ця площа була центром політичного життя за часів Флорентійської республіки. Саме тут розмістилися статуї відомих скульпторів епохи Відродження – «Давид» Мікеланджело, «Юдиф і Олоферн» Донателло, «Геркулес вбиває Какуса» Бандінеллі, а також відома Лоджія Ланці, яка сьогодні є музеєм під відкритим небом, де розміщується експозиція скульптурних творів із зібрання прилеглої Галереї Уффіці, в тому числі: «Персей з головою Медузи» Бенвенуто Челліні, «Викрадення сабінянок» і «Геркулес і Кентавр» Джамболоньї, давньоримська копія давньогрецької скульптури «Менелай з тілом Патрокла», «Викрадення Поліксени» Піо Феді, а також кілька античних жіночих статуй.

Проте, практично всі скульптури на площі Синьйорії є копіями. Виняток становить лише «Персей» Челліні.

4


Міст Ponte Vecchio

Понте Веккіо – це міст, який став популярним для фотографій туристичних буклетів. Цей міст завжди був соціально значущим для флорентійців. Його регулярно змивало повенями, і він регулярно відновлювався. У XV столітті сюди були перенесені м’ясні й рибні лавки, і торгувати дозволялося тільки на старому мосту. Відходи ж, які скидалися прямо в річку, розносили сморід на кілька кварталів. Згодом торговців ставало більше, і міст розростався вшир. До сих пір на ньому збереглися прибудови, в яких жили крамарі, але замість рибних лавок зараз тут продаються лише ювелірні вироби та сувеніри.

5

6

Палац Palazzo Pitti

Найбільший із нині існуючих флорентійських палаццо, одна з найбільш значних пам’яток Флоренції. Будівля служила резиденцією спочатку великим герцогам Медічі, потім династії Лотарингских герцогів і, нарешті, італійській королівській родині. Сьогодні це один з найбільших музейних комплексів Флоренції. Тут розміщені Палатинська галерея, Галерея сучасного мистецтва, Музей срібла, Музей порцеляни, Музей карет і Галерея костюмів.

Вхідні квитки можна знайти тут.

Сади Giardino di Boboli

Позаду палаццо Пітті розміщуються Сади Боболі. Тут можна насолодитися чудовим краєвидом на Флоренцію, помилуватися скульптурними композиціями, освіжитися біля розкішних фонтанів та відпочити в тіні вікових дерев.

Вартість квитка залежить від пори року, стартує від 3 євро. Вхідні квитки можна знайти тут.

Також можна купити один вхідний квиток в Сади Боболі, Галерею Уффіці та Палаццо Пітті від 18 євро в не туристичний сезон – з 1 листопада до 28 лютого (38 євро – всі інші дати).

7

8


Площа Piazzale Michelangelo

Найкрасивіші види на Флоренцію відкриваються з площі Мікеланджело! Вона знаходиться на пагорбі Ольтрарно, тому все місто з цієї висоти видно, як на долоні. Саме сюди приходять вуличні художники, щоб зобразити красу улюбленого міста.

9

Gelato – символ Флоренції

Флоренція – батьківщина морозива, його тут називають gelato (джелато). Сам Марко Поло привіз рецепт крижаної смакоти з Китаю. І до цього часу найсмачніше морозиво, а точніше джелато, роблять саме в Італії. У Болоньї навіть відкрили спеціальний університет Gelato University, де студентів навчають робити джелато з фруктів і ягід, шоколаду та ванілі, а також з досить екзотичних продуктів, наприклад, з оливкової олії, сиру, базиліка і навіть червоного вина. Кожен турист просто зобов’язаний спробувати хоча б одну кульку. Вибір смаків просто вражає – ківі, кавун, диня, шоколад, все це ще можна присипати горіхами, какао, різними крихтами – ммммм…

Житло

Якщо у вас мінімальний бюджет, то найкраще знайти безкоштовне житло на каучсерфінгу, але знову ж таки: в туристичний сезон це буде дуууже важко.

Якщо ж з каучсерфінгом не склалося, то я рекомендую букінг – ціни за двомісний номер стартують від 40 євро за добу. До того ж є варіанти хостелів. Або ж, якщо Ви їдете великою компанією, то є сенс винайняти квартиру на airbnb – від 38 євро за квартиру.

Їжа

Будьте уважні – окрім цін, зазначених в меню, італійці беруть «сервіццо» – плата за сервіс – зазвичай вона становить 2 євро, але може бути й до 6 євро. Якщо хочеться заощадити на цих витратах, то можна йти в численні їдальні (self-service), де «сервіццо» немає, і цілком буває непогана їжа, але біля туристичних маршрутів важко знайти такі заклади, а якщо й знайдете, то щоби сісти, доведеться відстояти чималу чергу.

Тож, якщо хочете взяти просто каву, то беріть “coffee to go” – зекономите мінімум 2 євро. Також не викидайте пусті пляшки – у Флоренції багато фонтанчиків з чистою питною водою, а от в магазині пляшка 0,5 л коштує від 50 євроцентів, а в центрі міста, то й взагалі від 1 євро.

Так, Італія – це недешева країна, та й дорога дуже довга й важка, але однозначно вона вкраде ваше серце з першого дня…



Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 500 грн на подорожі з Busfor ;)

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков