Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам

Генічеськ – відпочинок на Азовському морі зі смаком персиків

Генічеськ



Володимир Квак
34 роки, науковець із Києва


Трохи про себе

Мене звати Володимир, разом із дружиною Галиною працюємо в науково-дослідному інституті м. Києва.

Подорожувати любимо, про те на зарплату в державній установі далеко не заїдеш. Однак шляхом заощаджень коштів, великого бажання подорожувати та акційним пропозиціям від автобусних перевізників – усе реально. Сьогодні ми хочемо поділитись історією нашої поїздки до Генічеська.

Маршрут подорожі

Літо – сезон подорожей і відпочинку на морі, липень – середина купального сезону. Ми з дружиною вибрали відпочинок на узбережжі Азовського моря, до якого готувались понад три місяці. Збирали інформацію про курорти, житло, транспорт, історичні місця… Однією з умов вибору – це піщаний берег з плавним спуском, тепле море, недорогі умови проживання та незабутні враження, а головне гарна сонячна погода на увесь період відпочинку. І нарешті обрали:

Генічеськ – невелике містечко (районний центр), розташоване на південно-західній частині узбережжя Азовського моря, біля Арабатської коси та Генічеської протоки, яка сполучає Азовське море з озером Сиваш.

Довго вибирали сонячні дні на сайтах прогнозу погоди, щасливо вибрали, а от з білетами не зовсім. Туди ми їхали нічним поїздом з Києва до міста Дніпра, на верхніх бокових, а там зранку пересіли в переповнену електричку, яка прямувала до Новоолексіївки. У електричці було дуже жарко і не цілком комфортно, на кожній станції кількість пасажирів усе збільшувалась і збільшувалась.

У Новоолександрівці довелось робити ще одну пересадку на приміський автобус і через 20 хв ми в Генічеську. Автостанція розміщена в центральній частині міста, туди прибули опівдні.

Назад ми уже вертались комфортабельним автобусом Генічеськ-Вінниця до Умані, а потім іншим автобусом Умань-Київ. Під час поїздки сподобалось усе: водії приємні, кондиціонування і телевізор працюють, в салоні було чисто, сидіння м’які. Під час подорожі в автобусі ми насолоджувалися неперевершеними краєвидами через вікно, за якими рясно цвіли пахучі софори, дозрівали соковиті солодкі кавуни та дині, червоніли солодкі перці та помідори…


Історія однієї вулиці

З автовокзалу п’ять хвилин іти через ринок і ми на одній із загадковіших вулиць міста – Дружби народів або Махарадзе. Цією дорогою щоденно проходять тисячі туристів, адже вона прямує до міського пляжу.

Дивна назва вулиці походить від однойменного Грузинського міста Махарадзе, в знак дружби між братніми народами. У 1937 році був підписаний договір про соціологічне суперництво між районами двох держав.

У 1967 р. на перетині вулиці Махарадзе із проспектом Миру (центральній вулиці міста) було встановлено скульптурну групу «Дружба», скульптора С. Урушадзе. А також у подарунок делегація із Грузії перевезла самшити, платани, туї, кавказькі ялини для прикраси вулиці.

Дружба, вулиця Махарадзе в Генічеську

Прогулянка містом

Після обіднього відпочинку ми вирушили на прогулянку, для ознайомлення з містом. Спершу пройшлись вдовж алеї по проспекту Миру. Там був фонтан та інші твори сучасності.

Проспект Миру в Генічеську

Кораблик, гніздо лелеки Генічеськ

Особливо привабливими виглядали лавки для закоханих.

Місця для закоханих Генічеськ


Далі нас зустріла міська ратуша. Вона ще й досі працює, і через кожних півгодини б’ють куранти, це здивувало. Віряни мають можливість відвідувати церкву Різдва Богородиці, яка збудована у 1907 році. Неподалік залізничного вокзалу встановлено пам’ятник інтернаціональній дружбі.

Ратуша Генічеськ

Генічеський маяк

Ще однією цікавою спорудою є Генічеський маяк. Висота над рівнем моря складає 25,4 м. Він був спроектований у 1874 році інженером Едуардом Тотлебеном на замовлення Російського товариства пароплавства і торгівлі, та побудований 1879 році за наказом Врангеля Фердинанда Фердинандовим, героя русько-турецької війни. Маяк працює і по сьогоднішній день – освітлює дорогу кораблям та риболовним суднам.

У Генічеську є ще й інші, не менш цікаві об’єкти, які ви зможете побачити, відвідавши його.

Парк ім. Т.Г. Шевченка

У місті є чудовий парк відпочинку – Парк ім. Т.Г. Шевченка. Нам пощастило потрапити на святкування дня міста у парку. Там працювали різні атракціони, каруселі, для дітей проводились різноманітні конкурси. Було весело і цікаво.

Парк Шевченка в Генічеську

Парк Шевченка в Генічеську


Море і пляж

У Генічеську два пляжі центральний або дитячий і «дикий», останній отримав свою назву через відсутність інфраструктури, про те найбільш улюблений туристами. Береги піщані з невеликою кількістю дрібної мушлі, а море мілке у прибережній зоні. Тому серед відпочивальників багато сімей із малими дітьми. Вода тепла та чиста, про те бувають і шторми, тоді холодно і багато черепашок.

Море в Генічеську

З Генічеська туристичні агентства пропонують екскурсійні поїздки на острів Бирючий, до Лемурійського (рожевого) озера, до гарячого джерела та солоного озера. Останні два дива природи знаходяться неподалік від Генічеська на Арабатській косі біля села Щасливцеве. В одному дуже солона вода, схоже на Мертве море, а в іншому гаряча – понад 70°C.

На сторінках блогу Busfor про Херсонські чуда природи уже згадувалось у розповіді про «Рожеве озеро, гейзер, глини: яким відпочинком може здивувати Херсонщина».

Гаряче озеро й солоне озеро в Генічеську


Ми їздили самі громадським транспортом (так дешевше) до гарячого джерела та солоного озера. Туди добратись дуже легко: з автовокзалу Генічеськ у сторону Щасливцеве впродовж дня відправляється багато автобусів. Вхід на територію до чуда природи платний, тоді коштував 5 грн.

По дорозі до цілющих озер відвідайте дельфінарій «Оскар Генічеськ», аквапарк «Oasis» та ферму страусів.

Проживання та харчування

У Генічеську добре розвинута мережа готелів та пансіонатів, а також приватний сектор. Тому тут можна знайти житло за будь-яким смаком та гаманцем. Цінова політика значно нижча ніж у великих курортних місцях.

Ми знімали одну кімнату із двоспальним ліжком по 140 грн/доба у приватному будинку. Їжу готовили самі, а продукти купували в супермаркеті АТБ та на ринку. Ціни на ринку приємно здивували, тому що були на 5-10% нижчі ніж у Києві.

Для любителів риби та море продуктів на ринку є окремий відділ, де продають свіжо виловлену рибу та креветки, морожену, копчену, в’ялену та мариновану.

У місті достатня кількість ресторанів та кафе, де можна дешево та смачно поїсти.

Кафе й піцерія в Генічеську

Смішні скульптури в Генічеську

Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 300 грн на подорожі з Busfor ;)

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков