Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам

Кам’янець-Подільський: тур вихідного дня або міні-тур містом

Кам'янець-Подільський



Катерина Бірська
блогерка, авторка VividTravel


Кам’янець-Подільський – симбіоз культур 7 народів, традицій та звичаїв, які протягом сторіч переплелись в єдину палітру міста на Поділлі. Неповторність єдності архітектури і ландшафту цього міста зачаровує багатьох людей.

Кам’янець-Подільський – місто, яке відіграло чималу роль у житті України. Я не знаю інших міст, що були практично в усіх статусах, які тільки можуть бути у міста: від невеликого поселення до столиці Української народної республіки. Кам’янець мені видався таким пустотливим хлопчаком на подвір’ї, який всіляко намагається привернути до себе увагу. І, знаєте, у нього це чудово виходить!

Фортеця


У цьому році три ключових події Кам’янця-Подільського зададуть тренд сезону:

  • 235 років повітроплавання;
  • 100-річчя складення Урочистої присяги на вірність Українській народній республіці;
  • молодіжна столиця України 2019.

У середні віки Кам’янець мав важливе значення поряд із Києвом та Львовом. Завдяки своєму географічному розташуванню був великим торговим та ремісничим центром.

Кам’янець оточений з усіх сторін не тільки водою, а ще й 20-25-метровими кам’яними стрімчаками. За всю свою історію місто-фортеця Кам’янець-Подільський жодного разу не був захоплений у бою. Як би сумно це не звучало, влада тут змінювалась за допомогою обману або воєнних переворотів. Місто двічі було під владою Речі Посполитої, через тритижневу облогу турецькими выйськами у Кам’янці хазяйнувала Османська Імперія, а також Російська Імперія.

Сучасний Кам’янець-Подільський – це чисте та доглянуте місто, ще не “витоптане” потоком туристів. Тут немає черг біля пам’яток та не треба прокидатися вдосвіта, щоб зробити кадри “без людей”. Це безперечна перевага для відвідування міста. Ті, хто був у Кам’янці-Подільському 5-7 років тому, погодяться, що місто змінюється лише в кращий бік.

Що подивитись у Кам’янці-Подільському?

Фортеця

Візитівкою та головною пам’яткою міста є Кам’янець-Подільська фортеця – один із історичних пам’ятників України. Ця унікальна оборонна споруда стала володарем природного п’єдесталу, розмістившись на скелястому острові, береги якого оперезані тугою петлею річки Смотрич, шлях якої лежить через глибокий каньйон.

Більш ніж півстоліття місто-фортеця Кам’янець-Подільський наводив жах на всіх бажаючих його завоювати. Існує легенда про турецького султана, який вирішив захопити місто. Побачивши міць кам’яних укріплень, він запитав у місцевих мешканців: “Хто побудував цю фортецю?”. На що отримав відповідь: “Сам Господь”. Не роздумуючи, султан вимовив: “Якщо Бог її створив, тоді хай сам і завойовує!”.


Пам'ятки

Основні пам’ятки міста знаходяться у Старому місті: Кафедральний костел святих апостолів Петра і Павла (тут же чудовий органний зал), ратуша, Вірменський бастіон, Руська брама, підземелля біля готелю Рейнкарц і т.д. біля ратуші можна скористатися екскурсією місто на електрокарі, проїхати на екстремальних БРДМ не лише по суші, а по річкам, чи замовити тур на УАЗиках. Тут же (біля ратуші) встановили смішний “Пам’ятник Туристу”.

Кафе

Кухня

В околицях міста можна поїхати до Хотинської фортеці, скельного монастиря Бакота чи кристальної печери у селі Кривче. Містом зустрічаються вивіски з екскурсіями, тому обрати будь-яку з них на місці буде дуже просто. Якщо ви поїдете на вихідні, то одного дня буде достатньо погуляти містом, а на другий поїхати на екскурсію в Хотин, Бакоту або Кривче. Ще однією перевагою міста є його ціни: проїзд у маршрутці – 5 грн, чашка капучіно в кав’ярні – приблизно 25 грн, салати – 60-80 грн, основні страви – від 120-150 грн. Ніч у хостелі коштуватиме від 150 грн/люд, а двомісний номер у готелі – від 250 грн. Більше варіантів дивіться тут.

Фестивальна столиця України

Що подивитись

Цього року місто претендує на звання фестивальної столиці країни. Вже традиційними стали такі міжнародні та всеукраїнські фестивалі, як “Фестиваль національних культур”, “Козацькі забави”, “Лицарський турнір”, “Кам’янецькі скелі”, фестивалі повітряних куль та інші. Ці фестивалі дуже популярні не лише на території України, а й далеко за її межами.

У 2019 році анонсовано багато великих фестивалів, які відбудуться у Кам’янці. Я перерахую деякі з них:

  • 16-18 серпня – міжнародний середньовічний фестиваль-ярмарок “Форпост”
  • 14-15 вересня – Кубок України з мотокросу
  • 26-29 жовтня – фієста повітряних куль “Золота омега” та фестиваль “Oktoberfest, знову в небо”

Більше фестивалів можна знайти тут.

Хто знає, можливо, в найближчі пару років Кам’янець-Подільський стане новою українською туристичною Меккою. Дістатися туди стало зручніше: достатньо вибратти бажану дату та знайти квиток на Busfor.ua. Про мої подорожі можна прочитати на блозі VividTravel. Вже скоро буде нова поїздка Україною, про яку я розкажу пізніше. Питання можна ставити тут у коментарях, в Інстаграмі або Фейсбуці.

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков