Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам

Хмельницький – не тільки ринок, а місто фестивалів!

Хмельницький



Настя Гончарова
20 років, студентка-юристка, яка любить авантюри


Рок-фестиваль у Хмельницькому? Там же, окрім «тучі» (ринок аля «Барабашова» у Харкові), немає на що подивитися? Ну добре, поїхали. Так я відкрила для себе небазарний драйвовий Хмельницький і бандуристку Круть, яка зірвала публіку на національному відборі Євробачення-2020.

Туди дісталися автобусом, з Дніпра квиток коштував 500 грн. На вокзалі нас зустрів той самий Хмельницький, себто Богдан – пам’ятник бравому козаку, який і ногою в цьому місті не був. Справа була 25 травня 2018-го на березі річки Південний Буг.

На березі річки Південний Буг

Фестиваль Rock&Buh тут проходив уже вдруге. Організатором була місцева влада, тож гулянка була безкоштовна, себто коштом міської скарбниці. Принагідно дякую хмельничанам – платникам податків. Жодного разу не пошкодувала, що погодилась на цю авантюру. Масштаби фесту можете оцінити самі. Три дні несамовитого драйву, якісної музики, смачної їжі та місцевого пива. Пізніше організатори порахували тисяч десять люду щодня.

Гості фестивалю


На території парку облаштоване наметове містечко (безкоштовне!), яким ми успішно скористалися. Про готелі теж дізнавалися – у центрі ціни від 500 грн за ніч. Але сміливо можна оселитися й на окраїні – всі три дні курсували нічні тролейбуси, тому дістатися будь-якої точки міста було без проблем.

Хедлайнер першого дня – легендарні «Воплі Відоплясова».

Олег Скрипка

Хоча мене більше зачепив місцевий гурт «Чумацький шлях». Харизматичний соліст і той Козамонстр зробили мій день.

Чумацький шлях

Фудкорт люксовий. Їжа на будь-який смак і дієту, хоча відчутно, що місцеві полюбляють смажене м’ясо. Я ж частіше ласувала запеченими овочами і грузинською кухнею. Середній чек – 150 грн.

Фудкорт


Паралельно з головною сценою та після її закриття працювала мала сцена. Там звучала електронна та акустична музика та можна було розслабитися у кріслах-мішках.

Другий день фестивалю розірвали «Антитіла».

Антитіла

Третій день Rock&Buh відкривав виступ команди з Луцька Motanka. Українські мотиви та автентичні музичні інструменти з сучасним звучанням. Ми відірвалися на повну.

На одній хвилі

Потім – Lost Gravity з Великої Британії, а потім – та сама Марина Krut. Вона унікальна в музичній індустрії України, це однозначно.

Круть

Скільки тих гуртів було, вже й не пам’ятаю, але не менше овацій на сцені зірвав їхній міський голова Симчишин (мужик посередині між Дредболом та Жуковською). Ох і люблять вони свого мера, аж дивно.

Мер міста


А ось і я (крайня зліва), а другий справа – то один із головних організаторів фесту Артем. Вигідне знайомство. Дізналася, що Respublica теж до Хмельницького переїхала, і джаз-фест у них є, і оркестровий фестиваль…

Щасливі ми

Цього року Rock&Buh уже анонсували на 30-31 травня. Я буду точно! Звісно, за три дні ми виходили й за межі фесту. Пам’ятаєте Артема? Так от він виявляється керує міським управлінням культури та туризму. Тут вони підготовані – є така файна карта – «Хмельницький цікавий» називається. Там позначені усі туристичні локації. Не всі вони такі вже й цікаві, але зручно.

Туристична мапа міста

Далеко від річки ходити не треба. Далі по набережній – міський парк Чекмана (імені одного із екс-мерів). Парк великий, але над облаштуванням треба ще працювати. Чагарників вистачає. У парку одна з візитівок Хмельницького – фігури Мазура. Це такі дитячі аля гойдалки, сконструйовані місцевим митцем з металобрухту. Величезний космонавт бомбезний. Еко торбу то Артем презентував. Кажу ж, вигідне знайомство).

Робот

За романтиком і спокоєм потрібно йти в центр міста на «стометрівку» як її називають місцеві. Це пішохідна вулиця. Там архітектурно цікавий міський будинок культури. Архітектурно жахливий, але більш популярний в частині тусівок – кінотеатр Шевченка.

Ділюся лайфхаком! З правого боку кінотеатру продають найкращі в місті хот-доги (за версією місцевих). Ви коли небудь бачили, щоб у хот-дог клали варений буряк? А я вже бачила – доволі смачно, скажу вам! Ціна від 25 грн до 35 грн за мега-супер-дог.

Власне на цій смачній ноті закінчу свою розповідь! Якщо що, зустрінемось на Rock$Buh 2020! Цього року планую відвідати Хмельницький обласний художній музей, який потрапив у ТОП-10 музеїв сучасного мистецтва і старовинний військовий цвинтар.


Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 300 грн на подорожі з Busfor ;)

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков