Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам

Люблін - місто з багатою історією

о



Надія Почтар
інтернет-маркетолог фабрики меблів «Нова»


У вільний час люблю подорожувати, і знаходити цікаві туристичні місця. Прочитавши статті в Інтернеті, звернула увагу на Люблін – це невелике, компактне місто з великою історією, цього року йому виповнюється 700 років.

У Любліні переплітається величне старе місто із сучасною архітектурою, де кожен гість, незалежно, консерватор він чи новатор, знайде для себе багато цікавого, відчує затишок, дружелюбність мешканців міста. Моя подорож Любліном тривала один день. Знайомство з містом я розпочала у 7.30 з автовокзалу, куди я приїхала рейсовим автобусом.

1

Найкрасивіші місця Любліна

Прибувши на автовокзал, ви першим побачите красивий Люблінський замок із найстарішою вежею, на котру можна піднятись і подивитись на Люблін. При вході до замку вас зустріне скульптура лева, присвячена Львову. На території Люблінського замку відчуєте аромат лаванди та посмакуєте вишукані десерти в ресторані.

2

Пройшовши вуличками старого міста, можна побачити чимало красивих старовинних будівель. Люблінське старе місто - найкраще збережене середньовічне місто Польщі. Деякі з будівель мають обшарпаний вигляд, але красива архітектура та картини на вікнах роблять їх по-своєму унікальними.

Не меншої уваги привертає інсталяція з повітряних куль на вулицях старого міста. На вулиці Краківського передмістя знаходиться символ міста - фонтан у вигляді бронзового козлика.

3

Своїм неповторним архітектурним дизайном, красивими пішохідними фонтанами вражає реконструйована до 700-річчя міста Литовська площа. Із головною окрасою площі - мультимедійним фонтаном, яким можна милуватись як вдень, так і ввечері. О 21:30 відбувається нічне світломузичне та лазерне шоу.

4

Не залишить Люблін без уваги любителів шопінгу, де представленні торгові центри, магазини, аутлети, гіпермаркети та галереї. Більшість торгових центрів знаходиться за містом, куди можна доїхати зручним громадським транспортом або орендувати велосипед. В центрі міста знаходиться сучасний торговий центр Tarasy Zamkowe, на даху якого розташована тераса, де росте багато унікальних, красивих рослин.

Із траси відкривається неповторний вид на мальовниче місто Люблін.

5

Ввечері, під жовтим світлом ліхтарів, місто виглядає по-особливому затишно, казково. Коли дивишся на освітлену ліхтарями скульптуру лева та Люблінський замок, відчуваєш себе мов у казці.

Де можна смачно поїсти польських смаколиків

Площа Ринок наповнена ароматом польських традиційних страв та свіжого пива. Площа усіяна літніми терасами - від пабів та піцерій, де вам запропонують різноманітні страви великих порцій за помірні ціни. Так, бокал пива коштує - 6 злотих (42 грн), м’ясна тарілка до пива – 15 злотих (105 грн), піца від 24 злотих (168 грн).

На площі Ринок неодмінно скуштуйте смачне польське морозиво та польський вуличний делікатес - копчений сир, підсмажений на грилі, з джемом. Прямуючи до Литовської площі, можна почастуватися смачними бургерами у світових мережевих закладах швидкого харчування Subway та Burger King.

Любителям шопінгу торгові центри пропонують відпочити під час покупок та смачно поїсти в ресторанах, кафетеріях та популярних мережах фаст-фуду, які розміщенні на першому поверсі.

Люблін – місто, що залишає лише приємні спогади, багато фотографій та вдалих покупок.



Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 500 грн на подорожі з Busfor ;)

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков