Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам

Нойшванштайн – замок, який спустошив скарбницю Баварії

Нойшванштайн



Анна Мунько
33 роки, науковець
Досліджувати світ – найприємніше! (c)


Казковий замок Нойшванштайн у Швангау хоча б раз за життя варто побачити. Принаймні з цим погоджуються півтора мільйони туристів щороку. Казковим його називають не тільки через напрочуд гарний вигляд, а тому що на його будівництво витрачені казково величезні кошти. Баварці досі жартують, що для повної окупності замку необхідно кожному жителю на планеті Земля його відвідати. Вхідний квиток коштує 13 євро (дитячий – 12 євро).

Як дістатися? Автобусом з Києва до Мюнхена чи автобусом через Прагу, а звідти – місцевим електропотягом по мальовничій гірській місцевості, яка за лічені хвилини створить вам різдвяно-новорічний настрій.

Природа

З’явився цей легендарний замок як забаганка короля Людвіга ІІ, який славився своєю дивною натурою. Власне, історики подейкують про його психічні розлади. Кажуть, то сміявся сам з собою, то годинами міг стояти на місці, то впадав в істерики… Король любив подорожувати – сідав у карету, годину-пів «їхав», а потім його зустрічав лакей: «Вітаємо Вас у Австрії!», наприклад.

Важливо зазначити, що Нойшванштайн – не оборонна споруда, а призначався для пишних гулянь його величності.

Дістатися до замку можна автобусом за 3,5 євро (туди-назад) або піднятися пішохідною доріжкою (по часу – 20-30 хвилин, прогулюючись). Раджу обрати другий варіант – не втрачайте нагоди насолодитись чистим гірським повітрям, краєвидами та самим замком.

Дорога до замку

Перед замком поверніть на підвісний міст Marienbrücke. 92 метри над обривом захоплює дух. Звідти відкриваються одні з найкращих видів на Нойшванштайн.

Краєвид

На перший погляд міст не дуже міцний, а насправді може витримати майже 400 людей. На вході встановлений автоматичний фіксатор кількості тих, хто знаходиться мосту, щоб раптом не трапилось несподіванок. 92 метри – це вам не жарти.

Тепер можна підібратися до величної споруди поближче.

Замок Нойшванштайн

Загалом в замку 140 кімнат, з яких нині діючих – 16. Саме їх можна побачити, якщо купити квиток за 13 євро. Але зауважте, що на це потрібен час, якого в нас, на жаль, не було. Та зовні будівля також фантастична.

Будівля зовні


Лайфхак! Нойшванштайн – не єдиний замок, який ви побачите, відвідуючи Швангау. Напроти нижче – дещо скромніший, але від того не менш цікавий замок Гоеншвангау, де виріс наш Людвіг ІІ.

Замок Гоеншвангау

До нього також можна піднятися, де відкриються зовсім інші захоплюючі краєвиди.

Біля стін іншого замку

Зголодніли? До ваших послуг знамениті баварські ковбаски від 3,5 євро. Заночувати можна і в Швангау, але дешевше – у містечку Обераммергау. Доїхати не проблема – електричкою чи автобусом. Обераммергау особливе тим, що майже всі будиночки тут розписані різними сценами на релігійну тематику.

Обераммергау

Славиться місто майстрами різьблення по дереву. Тому майже в кожній вітрині магазину знайдете неповторні фігури ручної роботи.

Фігурки ручної роботи

Перед новорічними святами – найрізноманітніші іграшки, ялинкові прикраси. Одним словом, це потрібно бачити. Вартість іграшок немаленька – від 20 євро і набагато вище, але вони того варті.

Ялинкові прикраси

Вечірнє Обераммергау не менш чарівне, аніж удень.

Вечірнє Обераммергау

Романтичний новорічно-різдвяний настрій гарантований.

Нічні вогники

Далі можна поїхати на Рейнський водоспад, але це вже інша історія ;)

Рейнський водоспад

Ну, і з першим снігом!

Сніг


Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 300 грн на подорожі з Busfor ;)

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков