Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам

Екологічна зустріч у Нюрнбергу: як волонтерство допомагає подорожувати

Нюрнберг



Анна Довга
17 років, студентка економічного факультета ХНУ ім. В. Н. Каразіна


Після закінчення школи почала по-справжньому активне життя. Відкрила для себе неймовірну кількість можливостей – волонтерство, подорожі, екологічний активізм. Займалася волонтерством в різних напрямках, як у школах, так і просто під час різних проектів. Напевне, саме моя діяльність в міжнародній молодіжній організації AIESEC й надихнула мене на подорожі️.

Я не боюсь знайомитися з новими людьми, оскільки вільно володію англійською й німецькою мовами, тому завжди відкрита до міжкультурного обміну. Моє хобі – фотографування й саме подорожі дають мені чудову можливість для розкриття мого потенціалу!

Куди: Цього разу я відправилася до Нюрнберга, Німеччина. Я була дійсно здивована й неймовірно рада, коли знайшла прямий автобус з Харкова на Busfor.ua до цього чарівного міста. 36 годин дороги мене зовсім не злякали.

Нюрнберг


Навіщо: Я поїхала до Нюрнберга на екологічну зустріч #By2020WeRiseUp️. #By2020WeRiseUp – це платформа, яку підтримують понад 30 груп кліматичних рухів. Серед них – XRebelion, Youth For Climate, Klimastreik, EndeGelende, Fridays For Future, Greenpeace та інші.

Мені випала можливість стати частиною європейської зустрічі в Нюрнберзі, що було для мене особисто великою відповідальністю. Протягом 4 днів ми обговорили структуру різних рухів, їх досягнення та невдачі, погляди на майбутній розвиток європейської економіки та політики. Цікаво було почути ідеї людей з різних країн Європи, побачити наші спільні погляди та відмінності.

Фігурка

Як: Пригоди починаються з автовокзалу. Центр міста зовсім недалеко, тому можна одразу піти на прогулянку. Головне – залишити речі.

Щоб відчути атмосферу історичного міста як слід, відведіть на нього мінімум 5 годин, а краще цілий день. Безумовно, варто побачити Головну торгову площу (Hauptmarkt), не забути покрутити позолочене кільце для виконання мрій у Прекрасного фонтану (Schöner Brunnen).

Нюрнберг


Також неодмінно відвідайте Handwerkerhof (Ремісничий двір) – крихітне місто в місті, оточене могутньою кам’яною стіною. Це як миттєвий портал у Середньовіччя. Усередині знайдете пряникові будиночки, ситні ресторани з традиційною їжею і різноманітні майстерні.

Звичайно, не забудьте насолодитися неперевершеною красою німецьких католицьких церков та пройтися до головної пам’ятки міста – Нюрнберзької фортеці.

Їжа: Рекомендую скуштувати всі традиційні різдвяні смаколики– Christmas Stollen (маленький Штолен в супермаркеті буде коштувати 0.99 євро, що дійсно того варте), Lebkuchen (пряники Нюрнберга коштують на ярмарку від 9 євро, а альтернатива в супермаркеті – до 2 євро) й Baumstamm (шоколадний рулетик з марципаном за 0,60 євро) й смажені каштани на площі.

Ярмарок

Традиційну їжу ви можете скуштувати також у закладі Heilig Geist Spital, який знаходиться на іншому березі річки Пегнитц (6.70 євро за 6 неймовірних баварських сосисок).

Житло: Я житло не шукала, мені його надали організатори зустрічі. Це був великий шкільний спортзал і, в принципі, ніхто сильно не переймався. Відчула атмосферу гуртожитку – кожен робить, що йому заманеться. Від спортзалу кожного ранку ми йшли до місця конференції пішки – метро в Нюрнбергу коштує 3.50 євро!

Пам'ятник порокам

Крім цього, я мала також можливість залишитися в дівчинки через Couchsurfing на останній день, що стало чудовою альтернативою хостелу. Таким чином, можна не лише зберегти кошти, а й познайомитися з новими людьми!



Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 300 грн на подорожі з Busfor ;)

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков