Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам

Виконуйте бажання, або Спонтанна подорож до Одеси

Одеса



Анастасія Марчишина
23 роки, бухгалтер
Життєве кредо - найкращі історії написані на сторінках закордонного паспорта


Для мене подорожі – це не просто хобі, а спосіб життя, тому я часто подорожую цікавими місцями нашої Батьківщини. Зовсім недавно у мене з’явилась думка відвідати колоритну Одесу і я не стала відкладати цю ідею. Скориставшись сайтом Busfor.ua, я придбала квитки і мій незабутній вікенд розпочався.

Чому Одеса? Бо це місто романтики, мистецтва, гумору, поезії, театрів і музеїв. Тут кожна вуличка має відгук історії, а на море взагалі можна дивитись безкінечно.

1

Як будь-який турист, спочатку я вирішила прогулятись містом. Найкраще це робити вранці, коли місцеві ще сплять, а туристи не встигли заполонити центр. Кожен, хто приїздить в Одесу, обов’язково має піднятися Потьомкінськими сходами, побачити Дюка, Оперний театр та славнозвісний будинок з однієї стіни.

2

Однією з візитних карток Одеси є Морський вокзал, на перший погляд він може здатися пустуючим, але на причалах активно вирує життя. Майже кожну годину з вокзалу відправляється в море екскурсійний кораблик, на якому з радістю катаються не лише туристи, а й місцеві. Екскурсія триває 50-60 хвилин і протягом цього часу ви зможете не лише помилуватись панорамою міста та побачити славнозвісний Воронцовський маяк, а й пригадати історію створення та розвитку Одеси. Вартість такого задоволення - 50 грн.

3

Гарно провести час можна також у парку або сквері, а їх в Одесі дуже багато. Починаючи від невеличких мальовничих, таких як Стамбульський парк, Місячний сквер чи Міський сад,до більших за площею, наприклад, парк ім. Тараса Шевченка. Відомий він не лише стадіоном «Чорноморець», а й Одеським лунапарком. Побачивши неймовірну кількість атракціонів лунапарку, вмить забуваєш, що ти дорослий. Особисто мене вразило оглядове колесо «Южная Пальмира», висота якого 45 метрів. Вартість однієї поїздки - 100 грн, при цьому обертів буде не один, а три :)

6

Місто також славиться своїми кав’ярнями та ресторанчиками. Якщо ви бажаєте швидко і бюджетно перекусити у центрі, зверніть увагу на мережу ресторанів «Жарим-Парим» та «Буфет-Столова». Вони пропонують різноманітну кухню, а середній чек складатиме близько 50-90 грн на особу. Для відпочинку з друзями найкраще підійдуть «Арт Паб 23», якщо ви хочете провести час за келихом алкогольного напою, або кафе «Пышечная», де можна посмакувати десерти та випити кави. Середній чек у першому випадку 50-100 грн на особу та 40-60 грн - у другому.

Влаштувати романтичний вечір можна, наприклад, у ресторані «Причал №1». Окрім основного залу, є літня тераса з прекрасним видом на море. Меню досить різноманітне і представлене стравами середземноморської та європейської кухні. Приємним бонусом для відвідувачів у вечірній час стане музичний супровід у виконанні саксофоніста. Середній чек на одну особу - 200-400 грн.

4

Житло в Одесі можна знайти на будь-який смак і гаманець. Найдешевше, звісно, обійдеться хостел – проживання буде коштувати близько 200-300 грн за особу. Якщо говорити про готелі, то ціновий діапазон варіюється від 500 грн за ніч.

Я полюбила Одесу за терпкий запах моря, за одеський говір, який важко сплутати з іншим, та тонкий одеський гумор. Проте, думаю, що кожен знайде в Одесі щось своє.

5



Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 500 грн на подорожі з Busfor ;)

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков