Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам
04.04.1815431

Сонячний Париж та здійснена мрія

Париж



Денис Фоменко
29 років, працівник виробництва лицювальної цегли


Ще з шкільних років однією із моїх найбільших мрій було побувати в Парижі. Мабуть кожен, хто читав твори Віктора Гюго та Олександра Дюма, дивився фільми про столицю Франції або слухав розповіді про це місто на уроках, хотів би відчути цю магічну атмосферу та прогулятись елегантними вишуканими паризькими вуличками.

Минулої осені ця мрія здійснилася, подорожували вдвох із дружиною. Автобусом зі Львова, транзитом через Польщу та Німеччину ми приїхали до цього величного міста.

1

Знайомство з ним розпочалось із площі Конкорд, яка знаходиться у самому серці Парижу та від якої можна легко дістатись майже до всіх головних туристичних об’єктів. На цій площі знаходиться єгипетський обеліск та велике чортове колесо, яке видно здалека, тому на нього можна орієнтуватись, якщо потрібно повернутись назад.

2

Озброївшись картами, спочатку ми пішли до Тріумфальної арки, яка знаходиться недалеко звідти та до якої легко дійти, тому що з’єднує ці два місця лише одна вулиця. Це район знаменитих Єлисейських полів, де розташовані магазини найвідоміших брендів світу. Нерухомість тут одна із найдорожчих у Європі.

3

Навколо тріумфальної арки лежить величезна кільцева розв’язка, яка є найбільшим автомобільним вузлом Парижу. Одна із цих доріг веде прямо до Ейфелевої вежі. Через 30 хвилин ми вже були біля головного символу міста.

4

Візитна картка Парижу та всієї Франції виглядає так, як її і уявляєш – грандіозно та фундаментально. Щоб підійти ближче, потрібно пройти кордон із турнікетів та металошукачів. Туристів тут дуже багато, тому це займає досить багато часу. В цей день в Парижі ще й був матч футбольної Ліги Чемпіонів, місцевий ПСЖ приймав шотландський клуб Селтік, тому гостей із Великобританії було більше ніж зазвичай. Підійнятись можна на середину вежі або її верхівку, коштує це 20-40 євро, але охочих завжди вистачає, тому доведеться потратити не тільки гроші, але й час. Ми вирішили йти далі, так як ще багато чого запланували відвідати.



Рухались вздовж Сени назад в сторону площі Конкорд. Два берега міста з’єднують дуже красиві мости.

5

Взагалі в Парижі легко орієнтуватись. Хоч це і величезне місто, але не заплутане, вулиці широкі, туристичні об’єкти знаходяться досить близько один від одного, також є прекрасні орієнтири – річка, Ейфелева вежа, чортове колесо, тому заблукати тут дуже важко.

Перейшовши на другий берег, знайшли паризьку Оперу.

6

Потім спустились в метро, щоб поїхати на Монмартр. Підземка в Парижі хоч і розгалужена, має багато ліній, але боятись її не треба, все зрозуміло, зручно, повсюди висять вказівники, які допоможуть розібратись. Якщо ви хочете побачити знамениту базиліку Сакр Кер та кабаре Мулен Руж то потрібно їхати до станції Pigalle або Anvers.

7

Взагалі квартал Монмартр дуже колоритний. Тут збираються паризькі художники, які будуть пропонувати вам намалювати портрет або шарж, музиканти та просто творчі цікаві люди. Також там багато затишних ресторанчиків і сувенірних крамничок.

8

Базиліка Сакр Кер – білосніжний величний храм, який є однією із головних святинь Парижу. Розташований він на пагорбі, з якого відкривається чудовий вид на місто. Насолодившись цим районом ми знову повернулись на метро до опери.


Прийшов час перекусити та відпочити. З цим в Парижі проблем немає, французи взагалі славляться своєю кухнею, недарма багато їхніх страв набули світового визнання та популярності.

9

Ми замовили традиційних французьких делікатесів: устриць та жаб’ячих лапок. Знамениті лапки, якщо чесно, трішки розчарували, страва на любителя, без якогось яскраво вираженого смаку, а от устриці сподобались більше. Обійшовся такий обід у 30 євро.

Далі знову вийшли до Сени. З набережної відкриваються чудові краєвиди.

10

Музей імпресіонізму знаходиться в будівлі колишнього вокзалу. На іншому березі, якраз навпроти, починається Лувр – величезна скарбниця світового мистецтва.

11

Це місце також приваблює безліч туристів, тому знову ж таки, якщо ви маєте бажання зайти всередину подивитись на «Мону Лізу» та насолодитись іншими шедеврами то будьте готові до довгих черг.

Починало вечоріти, з погодою нам дуже пощастило, незважаючи на пізню осінь, цілий день було сонячно і тепло.

12

В Парижі складається враження, що куди б ти не пішов, все рівно вийдеш до чогось дуже гарного.

13

Вечірня Ейфелева вежа, така ж прекрасна, як і вдень. В темну пору, кожної години, в рівний час, на ній включають спеціальну ілюмінацію на декілька хвилин.

14

Втомлені, але щасливі, ми поїхали в номер. Жили в трьохзірковому готелі мережі «Ібіс». Номер простий, але зручний, є все необхідне для комфортного відпочинку.


Наступного дня, поснідавши, знову пішли гуляти. Цього разу нашою метою був Собор Паризької Богоматері. На Сені є острів Сіте, саме тут зародилась французька столиця, сюди приїхали перші жителі міста і створили поселення ще в античні часи, до нашої ери.

15

Саме тут, на цьому острові знаходиться собор паризької Богоматері, або Нотр-Дам де Парі, мовою оригіналу.

16

Зранку туристів було ще не дуже багато, тому ми змогли досить швидко й без проблем зайти всередину. Навколо собору лежить Латинський квартал, ще одне колоритне цікаве місце. Тут знаходиться один із корпусів університету Сорбонни та інші навчальні заклади, відповідно в районі багато студентів і молоді. Також в Латинському кварталі великий вибір кафе й ресторанів де можна досить недорого поїсти.

Повертаючись назад, знову пройшлись через Лувр, який знаходиться зовсім поряд.

17

Також в Париж можна приїжджати на шопінг, речі хоч там зазвичай і не дешеві, але вони справді якісні і вибір дуже великий.

Підходив час прощатись з містом. Ще трішки прогулявшись, ми поїхали до автобуса. Затори, одна із паризьких проблем, тому якщо ви не хочете спізнитись то краще скористатись підземкою.

18

Столиця Франції однозначно не розчарувала. Привітна погода, гостинні доброзичливі люди, магічні вулички, будинки, що дихають історією, шарм, елегантність, всі очікування Париж повністю виправдав. Це те місто, в якому варто побувати, а побувавши, ви обов’язково захочете сюди повернутись.



Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 500 грн на подорожі з Busfor ;)

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков