Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам

Прага і Будапешт: європейські фантазії для тих, хто бачив місто

Прага, Будапешт



Анна Мунько
науковець, любить готику


Здавалось, чим ще можуть здивувати Будапешт та Прага? Ці міста знають навіть туристи-початківці. Велична будівля парламенту Угорщини, знамениті купальні, астрономічний годинник, собор св. Віта та Карлів міст. Підніміть руки, хто їх ще не бачив чи, принаймні, про них не чув? Як каже ваша улюблена вчителька: «Ліс рук!» (вони всі так кажуть ;).

Будапешт

Я хочу показати трішки інший – не такий відомий, але не менш цікавий інсайд Будапешту та Праги, та зазирнути ще в одне унікальне місце на карті Чехії. Кутна Гора, власне, була метою поїздки.

Зима – не привід сидіти вдома: Львів – Будапешт – Прага – Кутна Гора – Прага – Львів. Автобусних маршрутів на будь-який смак і кишеню. Як пощастить – можна й за 200 грн до Будапешту, а то й відразу до Праги дістатися. Одним словом, слідкуйте за акційними пропозиціями перевізників.

Будапешт і Прага у цьому блозі для тих, хто вже може із закритими очима знайти будівлю парламенту та на дотик ідентифікувати кожну із 30 скульптур на Карловому мості.


Якби ми зупинилися в центрі Будапешту, то ніколи б не дійшли до цього унікального музею. Волею долі забронювали Bed Breakfast Hotel Budapest*** (ціна 2-місного номеру зі сніданком біля 30 євро), за півтора кілометри від якого знаходяться руїни древнього міста Аквінкум.

Руїни Аквінкум

Розкопки на території музею ведуться й до нині. Це, звісно, не антична Греція чи Рим, але свої 2000 років віку місто має. Вартість вхідного квитка – 3 євро (археологічний парк) і 5 євро (виставка). До слова, руїни гарно відкриваються для огляду і біля огорожі. Окремо вільним для входу є амфітеатр.

Руїни Аквінкум

Стан пам’ятки бажає кращого, але розбурхавши фантазію можна сповна відчути дух минулого.

Стіна з каміння

Тут можна робити все, що забажаєте – лазити на залишках тисячолітніх стін, мацати їх, бігати, стрибати, кричати… Але будьте обережні, на жаль, не всі відвідувачі розуміють поняття культури в громадських місцях і залишають по собі неприємні сюрпризи.

Руїни Аквінкум

Традиційний Будапешт нас мало цікавив, тому відпочивши рушили далі – через Прагу в Кутну Гору.

У Празі зупинилися в доволі непоганому готелі Globus*** (район Прага 16). Відразу знали, що цього разу йдемо в зоопарк – один із найкращих в Європі. Вхідний квиток – 250 крон. Зустріли нас ось ці милі білі ведмеді, які відразу закохали в себе.


Ведмеді

Зустріли нас ось ці милі білі ведмеді, які відразу закохали в себе. Особливістю зоопарку є відсутність традиційних високих огорож – або ось такі скляні стіни, або низькі огорожки, що не закривають огляд локацій. Взимку теплолюбиві тваринки живуть у закритих приміщеннях, куди також є вільний доступ.

З багатьма мешканцями зоопарку можна познайомитися максимально близько. І це робити напрочуд приємно!

Усі тваринки доглянуті, живуть в комфортних умовах із урахуванням їхніх природніх потреб і звичок. Дивлюсь, лежить тигр і навіть носом не веде на величезний свіженький шматок м’яса біля нього. Оце я розумію, задоволені життям брати наші менші.

Добрий верблюд

Є в цьому зоопарку і постійний мешканець – рибальський кіт. Колись його врятували з браконьєрського капкану, та нажаль втратив лапку.

Рибальський кіт

На території зоопарку є безліч локацій для відпочинку – майданчики для малюків, кафе та ресторани. Також варто відвідати неймовірної краси та розмаїття ботанічний сад.

Ботанічний сад

Працює зоопарк у зимовий період з 9.00 до 16.00. Доїхати можна міським автобусом. Такі ідентифікувати легко за написом «Zoo Praha». Якими б швидкісними ви не були, цього часу не вистачить, щоб відвідати всі локації. Тому обов’язково повернемося сюди весною чи влітку.

По території Чехії зазвичай пересуваємося автобусами Student Agency. Дуже комфортні та сучасні. Так поїхали в Кутну Гору. Давно мріяла відвідати легендарну Костницю. Та не менш вражаючим є собор Св. Варвари, враховуючи мою любов до готики. Це друга за розміром готична церква країни. Фантастичний пізній готичний архітектурний стиль захоплює дух.

Чехія

Костніца, звісно «на любителя». Знаходитися в оточенні людських черепів та кісток не кожному до смаку. Довго знаходитися всередині церкви не рекомендують – мертва енергетика і все таке.

Костніца

Видовище словами не передати. Та й світлини навряд зможуть розповісти про всі враження. Забобонів я не боюся, хоча на фоні скелетів не фотографуюся.

Костніца

Один раз в житті усе це варто побачити!

І, головне, про що я цього разу хотіла сказати – виходьте за межі давно протоптаних мільйонами туристів маршрутів і будете здивовані!


Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 300 грн на подорожі з Busfor ;)

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков