Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам

Польське Ріо-де-Жанейро: мальовниче місто в обіймах Христа

1



Ігор Ільницький
26 років


За свої 26 років я все ніяк не мав нагоди вирватись у подорож, адже робота забирає багато часу. Робота теж ніяк не пов’язана з туризмом, працюю в нафтовій сфері, тому поїздки до туристичних місць для мене рідкість.

Дуже багато друзів їздять до Польщі і розказують, яке там життя, люди, міста і звичаї. Завжди хотілось вирватись і самому глянути на Європу. Якось я отримав повідомлення від Busfor про знижку на поїздку до Польщі, і я подумав – чому б і ні?

1

Зателефонував друзям і сказав, що приїду до Свебодзіна. Поїздка виявилася коротшою, ніж планувалось: на кордоні не було довгих черг, тож наступного дня я був у Польщі. Сказати, що я був шокований, це нічого не сказати. Ми всі слов’янські народи, але ментально зовсім різні, це відчув одразу.

1

1


Стосовно містечка – воно маленьке і затишне. Свебодзін знаходиться ближче до німецького кордону, і відчутний внесок Німеччини в архітектуру міста. А дороги, вони ідеальні! У самому місті знаходиться статуя Христа Спасителя, відома на весь світ.

Цікавий факт: статуя в Польщі вища, ніж у Ріо-де-Жанейро, але через розміщення на рівнині, а не на скелі, перевагу віддають саме бразильській пам’ятці.

2

Місто надзвичайно привітне і чисте. Відвідали там місцевий басейн, я б сказав досить дешевий навіть у переводі на наші гроші 8 зл/год).

1

Після того, як нагуляли шалений апетит, зайшли до місцевого кафе під назвою “Кухня Яся”, в якому надзвичайно смачні комплексні обіди. Це щастя коштує 10 зл, але це реально смачно і нереально доїсти, бо порції величезні. Хто буде – обов’язково відвідайте.

1


Пізніше почались пошуки готелю. Знайшли декілька, але зупинились в готелі Сен, з найвигіднішою ціною – 25 зл/добу з хорошими умовами. Він знаходиться в центрі міста і має гарну репутацію.

1

2

3

Наступного дня ми на велосипедах поїхали на місцеве озеро Wilkowo, і тут почалось найцікавіше… Ми вирішили об’їхати його кругом, а це 8 км. Це була погана ідея, бо, як виявилось потім, там є непрохідні місця. Проїхавши “крим, рим, місця шабашів польських відьом у лісі” та побачивши, що дороги далі немає, ми змушені були повернутись назад.

1

2

Того дня ми накрутили кілометрів 25, але я б не проміняв цей день на жоден інший, адже провів його з друзями.

1

2

Повертався додому вже без знижки на квиток, Busfor і тут мене порадував: не довелось нікуди йти, квиток у телефоні за 2 хв, а в порівнянні з вартістю у злотих я зекономив 150 грн. Дякую Busfor і з нетерпінням чекаю нових подорожей :)


Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 500 грн на подорожі з Busfor ;)

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков