Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам

Таллін на вихідні: що дивитися, де жити та як переміщатися

Таллін



Дар’я Іванова
21 рік, студентка, PR-менеджер в туризмі


Подорожувати хочеться, а брати відпустку по десять раз на рік не варіант? В такому випадку подорожі на уік-енд – це спасіння. Таким спасінням для нас стала подорож до столиці Естонії – Талліна.

Вирушили ми туди з Петербурга на автобусі. Дорога зайняла близько 7 годин з пересіченням кордону. Рейсів було багато, але ми обрали нічний, щоб попереду був цілий день. Взагалі навіть кордон був цікавий. Міст та дві фортеці: з одного боку Нарва, з іншого Іван-город. Тож перейдемо до основного.

Де жити?

Ми обрали готель в історичній частині міста Kalev Spa Hotel&Water park. Це сучасний, елегантний готель, в 9 хвилинах пішки від центральної Ратушної площі. В готелі також є закритий аквапарк та СПА-центр, але коли ми приїхали вони були на ремонті. Тож СПА прийшлось шукати інший.

Вид із номера зачарував, вночі бачили навіть вогні пропливаючих кораблів на горизонті.

Вигляд із номера


Що подивитися?

Нам пощастило, що подорож припала на період між Різдвом та новим роком. Тож усе місто було магічно прикрашено, ялинка на Ратушній площі чарувала погляд, а глінтвейн по традиційному рецепту зігрівав і тіло і душу. Але, впевнена, що і в інші пори року в Талліні також чудово.

Ратушна площа

У Талліні гуляють і дивляться Старе місто. Історичний центр яскраво виражений: все те що за фортечною стіною - Старе місто, внесене до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Все те що поза стіни - просто Таллін.

Обов’язково відвідайте Ратушну площу, замок Toompea, лютеранський Домський собор і Церкву Святого Олафа. Церква являє собою зразок готичного стилю і має оглядовий майданчик на одній з веж. Підніматися туди складно та довго. Черга в сезон величезна, але це того варто, щоб побачити як на долоні Vana Talliinn у всій красі.

Центр

Центр


Якщо в черзі стояти не хочеться, то на панораму Талліна можна подивитися на іншому оглядовому майданчику, між фортечною стіною і Koogel Moogel (Toom-Kooli, 13).

Панорама міста

Панорама Талліна

Вечірній Таллін

Має сенс підійти до будівлі Парламенту (Lossi plats 1a). Крім того, що вона досить симпатична і своїм рожевим плоским бочком створює непоганий контраст помпезного Олександро-Невському собору.

Ще один must-see в Старому місті, який так наполегливо радять усі путівники, що через туристів там не проштовхнутися - пасаж святої Катерини (вхід на Vene 12). Дійсно середньовічна вулиця!

На ратушній площі знайдете Стару аптеку. Якщо вам подобається Гаррі Поттер, обов’язково загляньте туди - в аптеці збереглися оригінальні інтер’єри кінця XIX століття, а під стелею висить крокодил.


Як переміщатися містом?

Автобуси, трамваї і маршрутки курсують з 6:00 до 24:00. Одноразовий квиток у кіоску коштує € 1,80, у водія - € 2. В будь-якому інформаційному центрі, ви можете безкоштовно взяти карту.

Що і де їсти?

Draakon (Raekoja plats, 1). Це середньовічна їдальня Талліна. Знаходиться на центральній площі старого міста. Тут ми їли суп із м’яса лося за € 3, овочеві пиріжки за € 1-1,5 і випили домашнього квасу за € 2,5-3 за келих. Справжня корчма - електрики всередині немає, трапезувати доведеться при свічках. Окрема розвага - ловити в бочці безкоштовний солоний огірочок: для цього вручається палиця з цвяхом, на який цей огірок потрібно ловити.

Огірок

F-Hoone (Telliskivi, 60a). Більш хіпстерське місце, але дуже гарне по атмосфері, сервісу та стравам. Ми спробуали качку та свинину зі смаженою капустою. Досить вдалий приклад того, як молоді кухарі заново відкривають естонську сучасну кухню, спираючись не стільки на бабусині рецепти, скільки на власну фантазію, локальні продукти і сезонні можливості. Обід на двох з алкоголем нам вийшов близько € 25.

Обід

Ковбаси, пельмені та глінтвейн на площі. Це краще усяких ресторанів. З глінтвейном дають набрати горішків, сухофруктів та цитрусів. Також можна спробувати національний алкогольний напій Vana Tallinn.

Напій

Тож так ми відгуляли в Таллінні 3 дні і відправилися нічним автобусом назад. Щоб подивитися місто, цього достатньо. Рекомендуємо.


Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 300 грн на подорожі з Busfor ;)

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков