Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам
16.06.1713863

Все про файне місто: де смачно поїсти і весело погуляти в Тернополі

тернопіль



Анна-Олена Шалай
студентка ТНЕУ, навчається за обміном в місті Лодзь


Обожнюю подорожувати і знаходити міста для душі, в яких панує затишок і гарна атмосфера. Хочу розказати про одне з таких міст в Україні. Всі люди, які хоча б раз побували тут - точно скажуть, що це місто для життя, з привітними мешканцями, затишними вуличками, великими парками з надзвичайними краєвидами… Воно, звичайно, маленьке, але від цього стає справді затишним. Тут живе багато любові… Це Тернопіль! Місцеві також називають його “Файним містом”.

Тернопіль - місто, в яке варто приїхати, щоб послухати мелодійну українську мову, більшість іноземців завжди кажуть, що слухаючи нашу мову, вони відчувають себе, ніби на концерті, мова для них звучить дуже мелодійно і красиво!

Де гуляти і що дивитись

тернопіль озеро

Справжньою “фішкою” міста є великий став, який стає надзвичайно красивим вночі, коли особлива магія панує в повітрі. Я обожнюю цю дорогу вздовж озера. Коли йдеш парковою доріжкою навпроти з мікрорайону “Дружба” в центр, завжди виникає відчуття, ніби прогулююсь вуличками Маямі.

Тепер в Тернополі також оновили пляж “Циганку”. Там просто надзвичайно! Маленький шматочок Каліфорнії живе і в цьому місті. А якщо дуже-дуже хочеться відчути себе на морі - можна поїхати на “Дальній пляж”, до якого, якраз, зробили гарну дорогу і оновили й саму територію. Але дістатися туди можна не лише машиною чи таксі, але й теплоходом “Капітан Парій” чи “Героєм Танцоровим”.

Романтизмом, легкістю і красою заворожує кожен шматочок парку “Шевченка”, де, власне, і знаходиться став. Одним із моїх улюблених місць тут є “Острівок закоханих”. НещодавноТернопіль увійшов до переліку міст України, де пройде акція відкриття алеї сакур. Ці прекрасні дерева планують висадити саме на “Острівку закоханих”, тому, я впевнена, згодом це місце стане ще прекраснішим!

Окрім цього, в Тернополі є ще низка красивих парків: “Національного відродження”, “Здоров’я”, “Старий парк” та “Савич-парк” а ще лісопарк “Загребелля”. Останній вважається наймолодшим з тернопільських парків, тут можна відвідати безкоштовний маленький зоокуточок, погодувати тваринок з рук чи просто насолодитись атмосферою спокою.

Якщо ви хочете побачити весь Тернопіль з висоти - вам слід відвідати парк “Національного відроження”. Місце, з якого відкривається незабутній вид на місто - колесо огляду.

Де смачно поїси і зупинитись на ніч

тернопіль кафе

В Тернополі є також дуже багато затишних кав’ярень чи просто закладів. Якщо бажаєте з виглядом на озеро - то це, безсумнівно, “Розважальний Комплекс Максим” чи “Veranda” з літньою терасою. Там дуже смачна піца за 60-90грн і одні з найкращих суші в Тернополі. Якщо бажаєте більше музики для хорошого настрою - “Veranda” тішить своїх відвідувачів грою діджеїв у вихідні.

Також, неподалік від “Максиму” є ресторан “Шинок” з дуже доступними цінами і смачною кухнею. На 100 грн можна добряче наїстися. А ще тут є комплексні обіди за 35-40 грн. З іншої сторони ставу, біля клубу “Riverpool” є “Buhta bar” - це відпочинок на березі Тернопільського ставу, куди теж запрошують діджеїв і часто проводять тематичні вечірки.

Також зверніть увагу на “Клуб файного міста” з адекватними цінами, смачною кухнею і найсмачнішим імбирним чаєм в місті; “Pasta Freska” - тарталіні і дуже смачниі сирники на сніданок і мега-класними профітролі; “Barbaresco” - смачні суші, при чому подача може бути як звичайних, так і фруктових ролів, надзвичайні млинці з найрізноманітнішими начинками, смачнюче какао з маршмелоу; “Старий млин” - місце, де найкраща українська кухня, не магазинні, а справжні вареники та пельмені, 2 види супер-смачного борщику, деруни і безліч інших смачних традиційно-українських страв; за добрим пивом - обов’язково в “Ковчег” та й кухня там непогана;

Що стосується готелів - їх тут теж багато. “Авалон” і “Сапсан” - досить дорогі готелі, приблизно від 600 грн у першому і від 800 грн за ніч в другому. Більш бюджетний, але досить хороший готель з сауною - “Версаль”. Найбільш доступні “Злагода” - від 390грн, “Глобус” - від 400грн, “Монако” - від 350 грн.

Де розважитись

тернопіль розваги

Якщо ж ви хочете розважитись - Тернопіль пропонує вам безліч клубів та караоке-барів, де при бажанні, можете співати будь-якою мовою. Караоке-бар “Forum Hall” щочетверга дарує красуням можливість співати абсолютно безкоштовно необмежену кількість пісень. Непоганий караоке-бар теж є в “Розважальному комплексі Максим” на першому поверсі.

Або ж ви любите танцювати до ранку під класну музику? “Allure club” - найпопулярніший серед місцевої молоді. Ціна за вхід залежить від дня, буває в п’ятницю дівчаткам вхід вільний до 23:00, а після - по 50 грн. Вхід туди буває і по 70-100 грн. Якщо вам задорого - ви завжди можете запитати про безкоштовні флаєри у офіціантів “Клуб файного міста”, згаданого вище :) Також, досить непоганими є клуб “Opera” в “РК Максим” і “Riverpool club”.

А коли хочеться змити весь бруд, проблеми чи втому, або коли просто хочеться поплавати і покайфувати з водними масажерами та гірками - ласкаво просимо в аквапарк “Лімпопо” :)

І наостанок: в Тернополі є велодоріжки, місто дуже зелене і дихати в ньому легко. В парках щоранку і щовечора бігає велика кількість людей, в цьому місті всі обожнюють гуляти! Тут безліч закоханих щасливих парочок навколо, а жителі міста дуже комунікабельні, хороші і привітні люди!

Думаю, це місто не залишить байдужим нікого!


Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати і ви! Надсилайте нам свої історії і путівники по містах на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 500 грн на подорожі з Busfor;)

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков