Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам
14.08.1819783

Умань – місто, де тебе чекають

1



Ілля Фалаштинський
14 років, школяр


Всім привіт! Я проживаю в місті Ніжин, що на Чернігівщині та навчаюсь у 8 (з 01.09.2018 буду навчатись у 9) класі Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №14. Народився я 24 березня 2004 року в тихому провінційному містечку Христинівка Черкаської області, де проживав до 2017 року. З 2017 року проживаю в м. Ніжин. Дуже люблю подорожувати, особливо автобусами, але, на жаль, поки що відвідав небагато міст: Черкаси, Київ, Дніпро, Львів, Умань, Христинівка, Ніжин. Про кожне з них я можу розповісти, але найбільше мені подобається Умань.

Я їхав до бабусі, вона проживає в рідному місті Христинівка, що розташоване за 27 км від Умані, тому мій (особистий) маршрут подорожі має такий вигляд: Ніжин – Київ – Умань – Христинівка.

1. Виїжджаю з Ніжина о 07:25 регіональним електропоїздом №843/844 за сполученням Неданчичі – Київ-Волинський. У поїзді було дуже жарко і не зовсім комфортно… 09:25 - нарешті я на залізничній станції Київ-Деміївський.

2. Йду на центральний київський автовокзал. 09:40 - я на місці. Зайшов у МакДональдз та смачно поснідав. А далі найприємніше… О 10:00 йду на посадку на автобус перевізника Gunsel сполученням Бориспіль – Одеса (час відправлення 10:15), на який у мене вже є квиток. Під час поїздки мені сподобалось все: водії приємні, кондиціонування і телевізор працюють, в салоні було чисто, сидіння комфортні. Під час подорожей в автобусі всім раджу слухати музику та насолоджуватися неперевершеними видами з вікна – це моє улюблене заняття під час будь-якої подорожі.

3. 3 години минули дуже швидко, якщо чесно – я ще їхав би і далі, але в 13:10 я вийшов в Умані! Нагадаю, що я їду до бабусі в м. Христинівка, тому сідаю в автобус Умань - Христинівка (відправлення з Умані о 13:55) та їду до Христинівки.


4. О 14:30 я в Христинівці, де мене вже з нетерпінням чекає улюблена бабуся! Зустріч була надзвичайно приємною і довгоочікуваною! У перший день я відпочиваю, а наступного разом з бабусею їду в моє улюблене місто Умань. Ура!


Зараз хочу розповісти, чому потрібно обов’язково відвідати неперевершене місто Умань! Умань – це невелике, проте надзвичайно затишне, і водночас сучасне місто у самому серці України. В цьому місті завжди радо зустрінуть і допоможуть яскраво провести вихідні і будні. На перший погляд, Умань не надто відрізняється від будь-якого іншого міста України, але це не так, тому що це місто має надзвичайно багату історико-архітектурну спадщину та сучасні пам’ятки і обов’язково залишить у кожному серці особливий слід.

Лише в Умані можна спокійно прогулятись неймовірними алеями прекрасної «Софіївки» та кинути монетку в один із водограїв дендропарку, аби ще не раз повернутися у сад кохання. Тільки в цьому оригінальному місті можна просто посидіти в парку і відпочити від метушні міст-мегаполісів, послухати спів пташок, погодувати голубів та насолодитися прекрасним видом на ставок Осташівка і єдиний в Україні унікальний комплекс фонтанів “Перлина кохання”!

Тільки в Умані – місті козацької слави – лунають безліч переказів про козаків і гайдамаків та можна побувати біля унікального пам’ятника Гонті і Залізняку.

Крім того, Умань постійно розвивається як фестивальне місто. Тому майже кожного місяця тут відбуваються різноманітні фестивалі та культурно-мистецькі заходи, долучитися до яких зможе кожен охочий, наприклад фестиваль фарб “HOLI FEST”, фестиваль української творчості “Гроно Калини” та багато інших.

Отож, я вважаю, що обов’язково потрібно хоча б один раз за все життя відвідати місто Умань, адже тут можна віднайти своє натхнення і своє місце в житті, відпочити від сірих буднів і провести незабутній вікенд, а ще в цьому мальовничому місті панує незабутня атмосфера. Справді, Умань – це місто, де чекають кожного.


Наступний день настав! Прокидаюсь з гарним настроєм, адже вже знаю, що на мене чекає незабутній день і море емоцій.

Йдемо з бабусею до автобуса Христинівка – Умань (відправлення о 09:55), їдемо в Умань. Я вже не можу дочекатись того моменту, коли ми приїдемо до Умані, адже дуже хочу відкривати щось нове! І ось 10:30 – ми в Умані. На мою думку, найперше, що потрібно зробити – це добре підкріпитись, адже попереду цілий день нових відкриттів. Рекомендую ресторан швидкого харчування “Крила” біля ТЦ “Фуршет”, цей ресторан розташований за 15 хвилин ходьби від автовокзалу і працює щоденно з 10:00 до 22:00.

У будь-якого місцевого мешканця запитайте, як дійти до цього ресторану – і він вам обов’язково, з радістю, підкаже (не раз потрапляв у ситуації, коли не знав як кудись дійти і місцеві мешканці завжди виручали). Тут можна добре підкріпитись, в середньому за 50-60 грн з людини, як на мене це не дорого, але є й дешевші заклади громадського харчування, про них дізнаєтеся згодом.

Ну що ж, 11:30 – ми підкріпились і готові до знайомства з містом!

Вирішили піти у відомий на весь світ національний дендропарк “Софіївка”. Один із входів у парк розташований навпроти автовокзалу, через який ми й увійшли. Вартість вхідного квитка для дорослого – 50 грн, для дитини шкільного віку – 30 грн, пенсіонерам, інвалідам, дітям дошкільного віку та іншим пільговим категоріям населення вхід безкоштовний.

1


Ми потрапили до неймовірного дендропарку “Софіївка”! Щороку “Софіївку” відвідує понад півмільйона туристів. Прекрасна вона в усі пори року. Уманці своїми турботами зберігають і примножують неповторну красу шедевра паркового мистецтва для нинішніх і прийдешніх поколінь. Важко знайти такі слова, які могли б дати повне уявлення про чудову уманську рукотворну поему та про багатства її флори. Треба все це побачити на власні очі.

2

На початку нас зустрічає готель “Софіївський”, в якому, до речі, можна переночувати, якщо плануєте поїздку на декілька днів, вартість номера від 300 грн, за деталями звертайтесь на сайт готелю. Для гостей готелю вхід до парку безкоштовний.

3

Далі наші очі милують різноманітні кущі троянд, екзотичні дерева, висаджені працьовитими руками уманчан.

4

Спускаємося донизу і з правої сторони від доріжки ми бачимо тихий став, по якому плавають білі лебеді, які символізують кохання. Погодуйте їх, вони будуть вам вдячні.

5


Проходимо глибше в “Софіївку”, особисто в мене виникли неповторні відчуття, а в душі панували спокій і гармонія. Ми побачили багато унікальних рослин, історичних пам’ятників, серед яких мармурові статуї грецьких і римських богів: Периса, Аполлона Бельведерського, Венери, Орфея, Евріпіда і багатьох інших. У “Софіївці” можна відпочити і зануритись в красу природи.

6

Дійшли до неймовірного водограю “Змія”, який є найвідомішою визначною пам’яткою парку. Дивно, але 18-метровий стовп води, який злітає вгору з пащі кам’яної рептилії, утворюється без використання насосів, а за рахунок тиску, що створюється різницею в рівнях води у двох озерах.

7

Далі ми відвідали найбільш романтичний закуток парку – затишний «Острів кохання», що розмістився на Верхньому озері. Офіційна назва острова «Анти-Цирцея» добре знайома любителям давньогрецьких міфів. Богиня Цирцея була могутньою чарівницею, яка в гніві перетворила всіх супутників Одіссея, котрий дістався берегів її острова, на свиней. Давньогрецький бог зміг не тільки зламати 43 могутні чари, але і підкорити серце гордої богині, з якою вони провели незабутній романтичний рік на усамітненому острові!

8

Потім я полазив по величних каменях, які у 18 столітті люди зносили власними руками! Я отримав вир позитивних емоцій від такого заняття і всім раджу полазити цими неймовірно велетенськими каменями та зробити фото на пам’ять.

9

10


Також ми покатались на човні підземною річкою Ахеронт, яка тече під парком “Софіївка”. Це було чарівно, заворожуюче і незабутньо, але, на жаль, фотографувати там заборонено. Вартість такої розваги 50 грн для дорослих, 25 грн для дітей шкільного віку.

На території дендропарку проводяться групові екскурсії за 40 грн з людини, а ще можна покататися на катамаранах і човнах, які розташовані недалеко від входу в парк зі сторони Уманського національного університету садівництва.

11

Також поряд розташований неймовірний зелений Партерний амфітеатр, який обов’язково потрібно побачити!

12

Не забудьте придбати сувенір/виріб на пам’ять про цей мальовничий парк, який дивує своєю красою весь світ!

Про “Софіївку” можна писати дуже багато, але варто це побачити самому, тому не витрачайте часу – їдьте до Умані, а дешеві квитки на автобус від 119 грн (вартість поїздки Київ – Умань) придбайте на BUSFOR.UA!

18:15 – наша прогулянка “Софіївкою” завершилась. З гарним настроєм йдемо на автобус на зупинку “Уманський національний університет садівництва”. Автобус №14 прямує за маршрутом “Райлікарня – АТП-17155” та їде через центральну площу міста. До речі, вартість проїзду в усіх автобусах міста Умань становить 4.50 грн.

18:40 – приїхали до центру міста та йдемо вечеряти в “Піцерію” на вулиці Гайдамацькій. Наша вечеря на 2 осіб обійшлася у 80 грн. Рекомендую цей заклад для економного і смачного харчування, також біля центральної площі розташовані кафе “БОНІТО”, “Пан Кабан” та ін., а ще найвідоміший у місті готель – “Умань”, в якому вартість номера стартує від 280 грн.

13

14


19:30 – закінчили вечеряти та їдемо дивитись на один із найбільших комплексів світломузичних фонтанів в Україні “Перлина Кохання”.

Довідка

Унікальний фонтан “Перлина Кохання” розташований у парку Тараса Шевченка на Осташівському ставку міста Умань. За даними фахівців, він увійшов до трійки найбільших фонтанів України. Найвищий його струмінь води сягає 19 метрів, а додаткові – близько 1,9 метра. Основна чаша фонтана має площу 450 метрів квадратних, а площа водного екрана – 200 метрів квадратних. Назву “Перлина кохання” обрали шляхом відкритого інтернет-голосування.

19:45 – ми на місці, поки що фонтани працюють у динамічному режимі, але це вже вражає.

15

16

20:30 – фонтани працюють у світломузичному режимі: неймовірне видовище переливання різноманітних кольорів та демонстрація можливостей води!

17

А о 21:30 розпочнуться чарівні неповторні унікальні світломузичні шоу, такі як “Лампа Аладіна”, “Чотири стихії” та “Перлина кохання”. З 15 червня графік роботи фонтанів змінено, відтепер світломузичні шоу розпочинаються о 22:00, а також є й інші зміни.

18

До початку шоу відпочиваємо в парку ім. Тараса Шевченка та влаштовуємо “міні-пікнік”, а ще насолоджуємося чарівним видом на ставок Осташівка.

19


21:30 – зібралася дуже велика кількість людей, що прагнуть подивитись світломузичне шоу з водним екраном. Розпочалося шоу “Лампа Аладіна”: фонтани неймовірно кольорово переливаються, утворюючи різноманітні чарівні фігури, а на водному екрані казка про Аладіна, який знайшов чарівну лампу та злого чаклуна, який скористався цією лампою у злих цілях і в результаті сам потрапив у свою пастку… Не буду розкривати всі карти – завітайте до міста Умань і побачте це на власні очі. Вам сподобається!

21:50 – розпочинається шоу “Чотири стихії”. Публіка завмерла, адже в цьому шоу розповідається про чотихи стихії – вогонь, воду, вітер та землю, які, борючись між собою за право бути головною, не помітили, як світ захопила пітьма. Розв’язку цієї загадкової казки дізнайтесь самі. В Умані вже чекають на вас.

22:10 – сповнені радості та нових вражень від перегляду казкових шоу, ми йдемо на автобус до автовокзалу, щоб доїхати до рідного міста Христинівка.

23:10 – вже в дорозі, їдемо додому з бабусею та ділимося своїми враженнями і почуттями.

23:40 – я разом з бабусею вдома, лягаємо спати та плануємо нові подорожі.

Друзі, дякую, що прочитали мою статтю і дуже сподіваюсь, що вона вам сподобалась і допомогла. Надіюсь, що завітаєте до міста Умань та переконаєтесь – для того, аби подорожувати, не обов’язково мати багато грошей чи виїжджати за кордон, багато чудових пам’яток є в Україні, і моя подорож це доводить.

Бажаю всім приємних подорожей та гарних вражень!


___

Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 500 грн на подорожі з Busfor ;)

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков