Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам
14.11.1712504

Туристично-концертна Варшава: прогулянки містом та натхнення від “Coldplay”

Варшава



Катерина Бублігова
28 років, поєднувачка соціального підприємництва з творчістю, піаністка


Як і більшість людей, діяльність яких пов’язана з творчістю, я досить часто знаходжуся у пошуках натхнення. Тому було дуже приємно отримати в подарунок від нареченого квитки на концерт одного з моїх улюблених гуртів “Coldplay”, який мав пройти в рамках туру в Варшаві.

Найбільш оптимальним для нас видом транспорту є автобус, адже це не тільки оптимізація витрат, а й відчуття самої романтики подорожі, насолода картинками за вікном, що постійно змінюються.

Звичайно, відірватися на концерті в Варшаві не було єдиним пунктом нашого плану, адже в європейських містах завжди є вражаючі місця. Тому, одразу після заселення до хостелу, ми вирушили досліджувати Варшаву. Зазначу, що варіантів житла багато, але якщо ви плануєте не витрачати зайвого, шукати слід хоча б дещо заздалегідь. У нашому випадку було прийнято рішення оселитися в хостелі – золота середина між номером у готелі та безкоштовним місцем у квартирі хостів з сайту «Каучсерфінг». Почали гуглити хостел за три дні до поїздки. Кімната знайшлась, але в передмісті, що дещо віддаляло нас від пам’яток історії та культури, але не послаблювало нашого ентузіазму побачити все!

Знайомство з польською столицею ми почали зі Srodmiescie, українською “старе місто”, де розташована більшість історичних пам’яток.

1

Саме тут ми піднялися на діючу дзвіницю академічного костелу Св.Анни, з якої відкривається чудовий вид на відновлену після ІІ Світової війни середньовічну архітектуру.

2

3

Далі, скориставшись трамваєм, квитки на який на відміну від міського транспорту в Україні, діють протягом відповідної кількості часу, ми рушили відкривати для себе славнозвісний парк Королівські Лазеньки.

4

В цьому місці на нас чекали якраз ті моменти, яких не знайдеш на просторах інтернету. Спочатку я почула гучні незрозумілі крики якоїсь істоти та навіть трохи злякалася. Дуже здивувалася, що це був павич, він волав на весь парк! Зовсім не передбачала, що ці птахи такі гучні. Вони просто гуляли серед газону, а дітлахи даремно намагалися їх спіймати.

У повноводих ставах, що оточили Палац Лазєнковський, плавали величезні соми! Також у парку ми змогли погодувати з рук безстрашних качок. Враження, ніби знаходишся в контактному зоопарку.

5

Також в цьому парку встановлено пам’ятник Ф. Шопену – видатному польському піаністу. В Польщі його вважають національним героєм. До речі, при вході в парк є крамничка, де можна придбати сувеніри з зображенням композитора і не тільки.

Не можу залишити поза увагою ще одне місце на маршруті, яке дуже нас вразило – це Варшавська бібліотека. Окрім свого головного призначення дах цієї будівлі виконує функцію… саду! Декоративні рослини та витончений ландшафтний дизайн вражають оригінальністю ідеї.

6

Якщо ж, читачі, як і ми, небайдужі до різного роду винаходів, радимо не оминути Центр науки «Коперник». Провели там майже три години перед закриттям, яких виявилося замало для ознайомлення зі всією колекцією експонатів.

7

Протягом всієї мандрівки ми дегустували місцеву кухню, заходили до кафе, піцерій, а також просто до супермаркетів. Звичайно ж, купувати їжу в супермаркетах найдешевше. Часто відвідували «Бєдронку» (мережа магазинів по всій Варшаві). З національних страв дуже сподобався суп «Журек» - радимо!

Далі за планом подорожі нас чекало музичне шоу гурту “Coldplay”. Дійство відбувалося на території Народного стадіону, що є найбільшим у Польщі.

8

Я вперше наживо почула їх виступ, і більше того, потрапити на концерт було моєю мрією. Це так неймовірно - чути і бачити авторів пісень, кавери на які я сама виконую на фортепіано! Особливо запам’яталося мені виконання композиції, зриваючої чарти хіт-парадів «Something just like this”.

9

Переповнені неймовірними емоціями, поверталися додому автобусом, прощалися з прекрасними видами Польщі і розуміли, що кожна поїздка – це чудовий досвід, зустріч з далеким та невідомим, що не перестає приваблювати та манити; це нові знайомства з цікавими людьми та дотик до історії Європи.

Такою була наша поїздка – ніби маленьке захоплююче життя!

Якщо вірити словам Марка Твена, тільки про дві речі ми будемо шкодувати на смертному одрі - що мало любили і мало подорожували. Тому, я думаю, не слід зволікати!



Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 500 грн на подорожі з Busfor ;)

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков