Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам
09.08.1822664

Варшава у фото: перше знайомство з польською столицею

1



Тетяна Давидюк


Моє знайомство з Варшавою розпочалося з автобусної станції «Варшава Західна», куди прибувають майже всі автобуси з України.

1

2

3

Так як моя подорож планувалася на три дні, я відразу ж придбала проїзний квиток на 72 год, що є дуже зручним, адже цим квитком можна скористатися в будь-якому виді громадського транспорту, а це автобус, трамвай і метро. Прокомпостувавши його один раз, вже не потрібно перейматися наступного разу, адже на квитку зі зворотньої сторони вказується термін дії даного квиточка.


4

5

6

По всьому місту облаштовані велодоріжки, вимощені бруківкою червоного кольору з відповідними позначками. В місті багато стоянок велосипедів, які можна взяти напрокат. І молодь активно користується цим транспортом, адже це дешево і корисно.

7

8

9


Варшавська сучасна архітектура – цікава і незвична. Хмарочоси чудово «вживаються» поряд із старовинними будівлями.

26

15

16

18

Варшава має чудове старе місто, яке було засноване в давнину, але під час Другої світової війни цей район був знищений на 85%, цілими залишилися лише кілька будівель. Поляки відбудовували старе місто десятиліттями, відтворювали і відреставровували до дрібниць. Деякі будівлі були збудовані заново в 1949-1963 роках. Цим займалися випускники художньої академії на основі старовинних гравюр і картин.

19

20

22

25

29


Зовсім поруч від Старого міста на р.Вісла розташований Мультимедійний парк фонтанів. Шоу танцюючих фонтанів розпочалося в 21-30 і раджу всім занести до списку речей, обов’язкових для відвідування в літній Варшаві.

Історії, що оживають на водній поверхні, змінюються щороку і перетворюються на екскурсію до світу легенд. Цього року історія про принца – Мазоветського правителя, який закохався у дівчину та через нерозділене кохання перетворився у ведмедя. У Варшаві є пам’ятник принцу в подобі ведмедя, який не втрачає надії зустріти жінку, кохання якої зможе повернути його в людський вигляд.

33

34

Вразила своєю величчю і красою нічна Варшава. Палац культури і науки – одна з найбільших будівель у Польщі. Хмарочос має 42 поверхи. Висота майже 168 метрів, а зі шпилем – 237 метрів.

35

Для тих хто полюбляє шопінг, в Варшаві безліч торгових центрів. Один з найбільших – «Аркадія». Це 5 поверхів різноманітних бутиків, кав’ярень, кафе-барів, є кінотеатр та багато чого іншого. Перед входом розташувався фонтан, який грайливо розважає своїх відвідувачів.

38

40

41

42


Одним із найулюбленіших місць мешканців Варшави і туристів є Королівські лазєнки. Цей палацово-парковий комплекс заслужено вважається одним із найкращих у Європі. Влітку тут відбуваються концерти. Є в парку також прекрасний Палац на воді, літній амфітеатр, безліч затишних куточків, де приємно погуляти. Вразили павичі, косулі, білки, які мешкають у парку. Приємно посидіти і помилуватись під затишними кронами дерев в спекотній день.

54

44

45

47

51


Зголоднівши, можна відвідати один із закладів компанії КFC, міжнародної мережі ресторанів швидкого харчування, що є надзвичайно популярна серед молоді. Порція картоплі-фрі зі щматочками курятини, обсмаженої в паніровці з одинадцятьма травами та спеціями коштуватиме всього 5 злотих. В асортименті також всілякі салати, сендвічі та безліч безалкогольних напоїв.

56

57

На цьому моя подорож завершилася. Багато ще не встигла побачити, оскільки часу було обмаль. Сподіваюся, що наступного разу я відвідаю ті місця, де не побувала зараз. У Варшаву можна закохатися з першого погляду і захочеться повертатися ще і ще. Раджу всім, хто не любить сидіти вдома!


___

Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 500 грн на подорожі з Busfor ;)

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков