Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам
01.06.1716658

Путівник від блогера Busfor: подорож до чарівного Вроцлава

вроцлав



Юлія Чорна
23 роки, місто Львів, працює в банку


Колись, будучи малою дитиною, я уявити не могла, що подорожі будуть мені приносити стільки задоволення та енергії, а тепер я хочу все більше і більше мандрувати.

Нещодавно за допомогою Busfor.ua та їх акцій я придбала білет у Вроцлав зі Львова за 250 грн і хочу трошки розповісти про цю подорож.

Wroclaw — казкове польське містечко, яке дуже схоже на Львів, і в яке закохуєшся з першого погляду. Закохуєшся в старовинні будівлі, зелені парки, ратушу, численні містки та річку Одра і, звичайно, в незвичайних мешканців міста - вроцлавських гномів (krasnoludkiv), які є символом цього міста і вони повсюди:)

гном

Існує навіть легенда, пов’язана з цими кумедними чоловічками: гномам давно сподобався цей сілезійський край і вони знайшли тут притулок. А якщо чесно, то в 1980-і в місті розпочався політичний рух «Помаранчева альтернатива». Його учасники боролися з комуністичним режимом різними способами: проводили акції і розміщували на трансформаторних будках і огорожах міста гномів, які й стали символом руху. З тих пір у Вроцлаві (якщо уважно дивитися під ноги) можна нарахувати близько 200 фігурок цих кумедних чоловічків.

гном

Перш за все, я хотіла потрапити на Skytower — найвищий хмарочос на території Польщі. SkyTower видно з кожної частини міста. У 212-метровому хмарочосі (на будівництво якого пішло близько 25 тис. тонн сталі і 4 гектари скла) знаходяться апартаменти, офіси, відкрита Торгова Галерея та оглядовий майданчик, з якого можна побачити весь Вроцлав. Білет туди коштує близько 14 злотих.

Потрапити на вершину мені, на жаль, не вдалось тому, що всі білети були продані - в Польщі я була на травневі свята, коли там дуже багато туристів. Щоб придбати білет, потрібно займати чергу з самого ранку і тоді, можливо, пощастить.

Хмарочос розташований всього в декількох хвилинах від Старого міста: сідайте на трамваї 7 або 20 і виходите на станції Wielka, прогулянки пішки займе 15 хвилин.

Наступне, що обов’язково потрібно побачити — це Вроцлавський фонтан, розташований на вулиці Виставова, недалеко від Зали Століття. В теплий сезон (з травня по жовтень) фонтан працює щодня, з 9.00 до 23.00. Як правило, музичні та світлові шоу фонтану починаються о 20.00 і тривають від 3,5 до 18 хвилин. Але і в зимову пору року Вроцлавський фонтан не відпочиває. З настанням холодів він перетворюється на величезну ковзанку, даруючи радість і дорослим, і дітям.


фонтан


Зала Століття — одна з найбільш значущих пам’яток польського міста Вроцлав, її архітектура вражає.

Японський сад — жива реліквія, що залишилася після виставки у Вроцлаві 1913 року. Вхід ознаменують досить традиційні головні ворота. Після входу красива алея поведе вас у центральну частину. Тут розташований найбільший у саду міст, що сполучає два береги озерця. Міст - дуже гарний, над ним розташований декоративний дах. На озері є два водні каскади. Один із них onna daki, в перекладі з японської - “жіночий”, інший - otoko daki - “чоловічий”. З першого вода стікає повільно і м’яко, а з другого - тече стрімким потоком.


парк


Вроцлавський зоопарк Африкаріум — це окрема тема - по ньому можна гуляти цілий день, заворожено оглядаючи все. Знаходиться зоопарк поблизу Зали Століття та фонтану на протилежній стороні.

Тут є перший у Польщі океанаріум, єдиний у світі парк, в якому представлена флора і фауна одного континенту. На площі майже 1000 квадратних метрів відвідувачі побачать тварин і рослини з усієї Африки. Тут живуть близько 5000 тварин, і поспостерігати за ними можна зі спеціальних терас, а також з підводних тунелів.


зоопарк


Наступна зупинка — Площа Ринок. Там височіє справжня перлина готичного мистецтва - головна ратуша. Раджу піднятися на неї і побачити всю красу Вроцлава. Вхід коштує 15 злотих.

Якщо на ратушу Вам не вдалося потрапити, то є ще один спосіб побачити місто з висоти пташиного польоту - піднімайтеся в Костел Св. Ельжбети. Це головний костел у місті, і його висота сягає 87 метрів. Тому Вроцлав Ви зможете роздивитися ідеально. І вхід в костел дешевший - 5 злотих :)

Можливо про щось забула написати, але розповідь не передасть всю красу та велич цього польського містечка. Одного дня у Вроцлаві Вам точно не вистачить, щоб оглянути все. Побувавши тут раз, завжди хочеться повернутися ще для того, щоб дізнатися і побачити більше.


Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати і ви! Надсилайте нам свої історії і путівники по містах на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 500 грн на подорожі з Busfor;)

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков