Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам

Рахуємо витрати: три міста для великих вражень з доступними цінами

Бюджетні подорожі Україною

Бюджетні подорожі Україною – це реально. Ми підрахували, скільки буде коштувати відпочити у трьох мальовничих куточках України та радимо планувати поїздку вже цієї зими.

Ужгород – Закарпатська столиця

Ужгород

Ужгород – це найменший обласний центр України, його згадують в угорському літописі як найстаріше слов’янське місто. Від всесвітньої слави та столичних туристів Ужгород відділяють Карпатські гори з однієї сторони та більше п’ятнадцяти годин дороги потягом з іншої. Радимо обрати для подорожі автобус, який їде 10-12 годин. Квиток Київ-Ужгород коштує 770 грн і можна підібрати зручний час виїзду. Квиток на автобус Львів-Ужгород коштує від 270 грн.

Місто сакур та замків зустрічає гостей невеличким вокзалом на вулиці Станційній. Від вокзалу до центру можна доїхати міським транспортом за декілька хвилин. Затишні апартаменти у серці Ужгорода коштують від 340 грн за добу. Розкішний готельний номер на двох зі СПА за містом обійдеться до 2000 грн за добу. У місті багато невеликих апарт-готелів, хостелів та комфортабельних квартир, що розміщують великі компанії та коштують у декілька разів дешевше, ніж у Львові чи Києві.

Великий плюс Ужгорода - це компактність. Щоб потрапити з однієї частини міста в іншу, ви витратите максимум годину на пішу прогулянку. Головний must visit Ужгорода - замок. Перша згадка про фортецю датується 9 століттям. Вхідний квиток в Ужгородский замок коштує 50 грн. Ми радимо відвідати історичну будівлю, щоб побачити внутрішній двір та прогулятися залами музею. Оборонна споруда має велику територію та зараз приймає гостей фестивалів, тимчасових експозицій та концертів.

Серед безкоштовних місць для прогулянок ми рекомендуємо:

  • Хрестовоздвиженський кафедральний греко-католицький собор - будівля 17 століття, головна греко-католицька церква Ужгорода;
  • вулиця Корзо – центральна вулиця міста з маленькими внутрішніми двориками та затишними кав’ярнями;
  • чеський район Малий Галагов – засаджений сакурами район міста, що став візитівкою Ужгорода навесні;
  • міні-скульптури – це тематичні бронзові фігурки по всьому місту, які можна шукати у найнесподіваніших місцях Ужгорода;
  • Липова алея – це найдовша алея Європи, засаджена кількома видами лип на набережній Незалежності.

Ужгород – ідеальне місто для бюджетних подорожей. Скуштувати комплексний обід у гарній місцині можна за 70 грн, а ситна вечеря обійдеться 120-140 грн. Філіжанка кави коштує від 20 грн, а сувенірний іван-чай – 40 грн. Серед популярних подарунків з міста можна придбати жіночі прикраси, посуд, вишиті сорочки, сбори трав та ляльки-мотанки.


Полтавська галушка за 25 гривень

Полтава

Полтава – це батьківщина Котляревського і улюблене місто Гоголя. Камерне місто Центральної України дозволяє дістатися з автовокзалу до історичної частини Полтави за 20 хвилин на міському транспорті, що коштує 5 грн за одну поїздку. Дістатися до Полтави можна автобусом, квиток Київ-Полтава коштує від 170 грн, квиток Львів-Полтава обійдеться 583 грн.

Затишне місто приваблює студентів, що винаймають кімнати у хостелах від 300 грн за добу. Велика квартира для чотирьох гостей у центрі міста коштує 650 грн за добу. Готельний номер обійдеться 900 грн за добу зі сніданком. Радимо бронювати житло поближче до вулиці Соборності. У Полтаві можна не користуватися транспортом - вся центральна частина дуже компактна, гуляти містом зручніше пішки.

Полтава відома у світі як легендарне місто перемоги росіян над шведами. Заповідник “Поле Полтавської битви” - це одне з найважливіших місць у Полтаві. Звідси можна починати знайомитись з історією Полтавщини. Вхідний квиток коштує всього 20 грн, а прогулянка буде тривати кілька годин. Аудіоекскурсія музейним комплексом коштує 50 грн.

У місті є великий краєзнавчий музей, міський художній музей, музей-садиба Котляревського, багато православних храмів та монастирів, музей Панаса Мирного і ще багато історико-культурних закладів. Для більшості з них вхід вільний, музеї пропонують подивитися експозиції за 10-15 грн за один квиток.

Серед безкоштовних розваг радимо:

  • зайти у каплицю Юрія Переможця – столітня будівля на честь Полтавської битви;
  • підійти до Глобусу Полтави і прогулятися Каштановую аллею;
  • подивитися на кольорову будівлю СБУ та знайти на фасаді тварин та птиць;
  • погуляти Корпусним садом та знайти пам’ятник Полтавській битві;
  • дійти до оглядового майданчика та побачити панораму міста;
  • знайти біля Гоголя персонажів його оповідань;
  • піднятися на Іванову гору, знайти романтичну альтанку та сфотографуватися біля Полтавської галушки.

На батьківщині українськи галушок можна скуштувати кілька варіантів цієї страви: з сиром, м’ясом, смаженою цибулею та з беконом. Коштує одна порція галушок від 25 грн. Комплексний обід у Полтаві буде коштувати 100-120 грн, а вечеря – 150-200 грн на особу. За каву ви заплатите 20 грн, а за тістечко – 30-40 грн.


Кургани Чернігівщини

Чернігів

Місто стародавніх соборів Чернігів чекає гостей у будь-яку пору року. Тут можна провести вихідні або приїхати на один день, щоб прогулятися по історичним місцям Чернігова. Найпростіший спосіб дістатися до Чернігова – автобусом. Квиток Київ-Чернігів коштує 100 грн. Квиток на автобус Львів-Чернігів коштує 540 грн.

Чернігів розташований на півночі України, дорога від Києва займає всього дві години. На Чернігівщину полюбляють подорожувати групи школярів та студентів - тут можна вивчати історію та складно загубитися вулицями міста. Проживання у зручній квартирі коштує 380 грн за добу, а місце у хостелі - 100-120 грн. Великі апартаменти для всієї сім’ї обійдуться не більше 800 грн за добу. Кімната у кращих готелях Чернігова коштує від 1000 грн за добу.

Біля самого в’їзду до міста розташована основна історична частина Чернігова. На Валу ви знайдете Спасо-Преображенський та Борисоглібський собори. Біля будівель 12-13 століття, тут розташовані споруди, датовані 18-19 століттям. Найприємніше – це все безкоштовно. Гуляти Валом можна кілька годин поспіль, тож беріть воду на смаколики з собою – у гарну погоду можна зробити пікнік, а взимку краще брати термос з гарячим чаєм, щоб не замерзнути під час довгої прогулянки.

Якщо у вас є час та натхнення, радимо погуляти містом та безкоштовно подивитися на:

  • Десну з пішохідного мосту;
  • жіночій Єлецький монастир та Чорну могилу;
  • курган Болдині гори, подолавши сходи на гору;
  • Чернігів згори, з дзвіниці Троїцького монастиря
  • будинки на Красній площі та погуляти пішохідною зоною центральної частини Чернігова.

Комплексний обід у центрі Чернігова коштує 100 грн, вечеря з келихом пива або вина обійдеться 200-250 грн. Випити каву пропонують за 25 грн, а сніданок з круасаном і кавою обійдеться 40 грн. Велика піца для компанії в піцерії коштує від 200 грн.

Бажаємо вам несподіваних подорожей!

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков