Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам

Подарунки з-за кордону: 5 святкових локацій

1

До різдвяних та новорічних свят зовсім небагато, але це не привід лишатися вдома тим, хто не має планів на закордон. Ми підкажемо, на яких ярмарках можна не тільки купили подарунки для себе та рідних, але й добре провести час.

Брюссель: з 1 грудня по 4 січня

1

Різдвяні веселощі тут почалися ще 1 грудня, закінчуються вони 4 січня, тож ви встигаєте на пік святкування. Зазвичай, коли мова йде про бельгійські різдвяні ярмарки, згадується місто Брюгге, однак цього року епіцентр змістився до столиці. Потрапити сюди, перш за все, треба гурманам – саме на різдвяні свята тут можна скуштувати традиційні національні бельгійські смаколики: бельгійські вафлі, випічку, печеню і, звичайно ж, шоколад! У Брюсселі багато місць, де можна безкоштовно продегустували шоколад, який беззаперечно є кращим святковим сувеніром. Ярмарок розташований у середмісті, на Гран-пласі, площі Св. Катерини та прилеглих вулицях.

Ми вже писали про різдвяну подорож до Брюсселя, можете використати план для себе.


Мюнхен: з кінця листопада до 25 грудня

2

Хоча Різдво в Німеччині святкують весело і з розмахом практично в усіх містечках, ми радимо саме Мюнхен, і ось чому. Впродовж багатьох століть тут зберегли давні традиції, чимало з них існують й зараз. На Марієн-платц знаходиться найстаріший ярмарок, його площа – 25 тис. квадратних метрів. Тут справді різдвяна атмосфера: безліч вогників, музики (до речі, старовинної, аутентичної).

Якщо ви хочете придбати подарунки, місцеві майстри пропонують багатий вибір як недорогих, так і досить коштовних сувенірів. Тут багато театралізованих вистав, можна побачити традиційні забіги Крампуса – старовинна розвага, головний персонаж якої – нечиста сила, антипод Санта Клауса.

Ну й, звичайно, тут можна гарно поїсти и випити. Глінтвейн зі спеціями, німецьки ковбаски, рульки, пироги, – все, що забажаєте! Для тих, хто не обмежується відвідинами ярмарку, радимо переглянути історію про поїздку до Баварії від нашого блогера.


Рим: з 26 листопада до 27 грудня

3

Основні святкування проходять на площі Пьяцца Навона, площі Ре-ді-Рома та між готелями Oceano Pacifico» та «Grande Muraglia». Центральне дійство – це, звичайно, різдвяна меса у базиліці св. Петра, яку проведе сам папа Франциск. Для тих, хто приїжджає, щоб закупитися подарунками, рекомендуємо звернути увагу на сувеніри зі скла, деревини, різноманітні шарфи, вироби з вовни. Початуватися тут можна всюди: вас пригостять традиційним пиріжками з сухофруктів, меду та цукатів. Обов’язково скуштуйте смажені каштани та італійське вино!

Якщо матимете вдосталь часу, можна скористатися одним із “неріздвяних” римських маршрутів.


Дрезден: з 29 листопада до 24 грудня

4

Ті, хто вже відвідував різдвяний ярмарок у цьому місті, вважають, що він більше сподобається романтичним особам. У до Різдва проходить всього 11 ярмарків, однак найвідоміший – це «Штрицельмаркт» (Striezelmarkt). Це найстаріший ринок Німеччини, різдвяне дійство тут зберегло той самий вид, якій воно мало в 1434 році! Наприклад, обов’язкова частина свята – це винос гігантського штоллена – традиційного пирога.

Штоллен виготовляють тут же, на ярмарку, і роздають усім охочим. Ще одна цікава традиція – це різдвяна піраміда, біля котрої проходять виступи блазнів, танцюристів та музикантів. Хочете придбати особливий подарунок? Зверніть увагу на відому на весь світ біло-синю дрезденську кераміку.

Будучи в Німеччині, можна завітати й до столиці, адже путівник уже готовий.


Лондон: з 17 листопада до 1 січня

5

Лондон напередодні Різдва – це особливе, казкове місто. Приїздіть сюди, та прогуляйтесь Гайд-парком, де кожне дерево прикрашають спеціально. Тут, у парку, можна також покататися на ковзанах, подивитися циркові вистави в «Зимовому цирку Зіппоса» та «Цирку Берсерк». Тут також можна покататись на чортовому колесі і, звичайно ж, скуштувати безліч смаколиків, які є традиційними для англійців: глінтвейн, фрукти в шоколаді, яблука в карамелі та багато іншого. На ярмарку також можна придбати різдвяні сувеніри, радимо придивитися до фігурних свічок із воску.

Щоб зекономити на квитках до Лондона, можна поєднати автобус із України з лоукостом із Польщі, як ми писали тут.

Приємних подорожей та веселих прийдешніх свят!

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков