Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам
13.11.1911817

Де живе дух Різдва: бюджетна подорож до Данії

Свята у Данії

Маленькі дзвіночки вже лунають звідусіль. Свято наближається, а ви ще не знаєте, де зустрічати Різдво? Ми розробили складений маршрут через Варшаву – збирайте речі до чарівної Данії! Розкриваємо секрети бюджетних подорожей до північних країн Європи.

Різдвяна казка у Варшаві за 16 євро

Варшава на Різдво

Подорож до Данії через Польщу – це спосіб зекономити та побачити дві країни за одну відпустку. Новорічна Варшава нагадує країну мрій, де панує атмосфера абсолютного щастя: різдвяні ярмарки, святковий декор, запашні кренделі та вуличні концерти. Архітектура Варшави змінюється завдяки мерехтінню гірлянд, столиця перетворюється у пряникове місто у сніговій глазурі.

Проїздом у Варшаві можна прогулятися старими вуличками міста та потрапити у центр різдвяних свят. Весь грудень та січень у столиці можна насолодитися святковими концертами та зимовими фестивалями. Народний спів чутно ввечері біля центральної ялинки, а кафе та ресторани пропонують глінтвейн, гаряче пиво та імбирні напої.

Найдешевший спосіб дістатися до Варшави – автобусом. Квиток Київ-Варшава коштує приблизно 470 грн (18 євро). Квиток Львів-Варшава коштує 450 грн (16 євро).

Варшава має два аеропорти, де базуються лоукости – Модлін та Шопен. Дістатися до Frederic Chopin WAW від столиці можна за 10 хвилин автобусом, потягом або на таксі. Трохи далі від Варшави знаходиться Modlin WMI, що обслуговує лоукости. Доїхати до Модліна можна автобусом за 258 грн (9 євро). Дізнатися більше про аеропорти Польщі можна у лоукост-історіях про подорожі Європою.

З Польщі до Данії пропонують рейси авіакомпанії Lot та SAS.


Скандинавский затишок у Копенгагені за 50 євро

Копенгаген за 50 євро

Переліт з Варшави до Копенгагена займає всього півтори години, аеропорт Kastrup знаходиться у самому місті. Три термінали Каструпа обслуговують рейси з усього світу, а Термінал №2 використовують для бюджетних авіаліній. На метро з аеропорта можна потрапити у будь-яку частину Копенгагена до центру за 20 хвилин, а до околиць за 40 хвилин.

Кращий спосіб зекономити у Копенгагені – це оформити Копенгаген кард. Ціна картки залежить від кількості днів користування. Найпопулярніша коштує 100 євро на три дні. Завдяки картці, туристи можуть: безкоштовно відвідувати музеї, користуватися міським транспортом, отримувати знижки у більшості закладів міста. Краще заздалегідь оформити та оплатити онлайн картку та забрати її в аеропорту.

Проживання у Копенгагені буде коштувати від 150 євро за кімнату у двозірковому готелі. До Данії краще їхати компанією та бронювати великі апартаменти за 100 євро на одну добу – це значно економніше та зручніше. На свята краще бронювати житло заздалегідь, щоб встигнути на звичайний прайс – ближче до Нового року і так високі ціни можуть збільшитися удвічі!

✈️ Квитки Варшава - Копенгаген від 50 євро (1347 грн)

Імбирне печиво, хюґе та Русалонька

Вихідні у Копенгагені

Копенгаген – це місто казок, затишку та солодощів. Тут звикли до помірного темпу життя, де є час на смачну домашню їжу та посиденьки з друзями. Різдвяні свята у Копенгагені – це кращий час для знайомства з ідеєю хюґе та звичками данців. Теплі шкарпетки та коробка з солодощами – ідеальний подарунок у Данії. Холодна довга зима не лякає дітей та дорослих: на свята усі йдуть на ковзанку, катаються на санчатах та насолоджуються яскравими декораціями.

Найпопулярніший пам’ятник Копенгагена – це фігурка Русалоньки. Маленький символ пережив Другу світову війну, окупацію та досі притягує туристів до ніжного образу казкової героїні. Пам’ятник знаходиться у порту, у віддаленій частині міста. Щоб сфотографуватись з морською красунею, треба почекати – черга з туристів може бути достатньо довгою.

Данці дивуються популярності Русалоньки, бо мають чим здивувати гостей столиці, крім казок Андерсена. Наприклад, The Marble Church – одна з найкрасивіших церков Копенгагена та королівський палац. Мармурова будівля розташована неподалік від Амалієнборгу – палацового комплексу Копенгагена. Центральну части міста можно обійти за 30 хвилин, тут все дуже компактно та зручно.

Найфотогенічніша частина Копенгагена – район Nyhavn, який став символом Данії. Затишні вузькі домівки на фоні яхт та приватних човнів. Серце Нового року знаходиться саме у цій частині міста: яскраві будиночки прикрашені гірляндами, звідусіль лунають різдвяні пісні та біля дверей ресторанів висять плакати з привабливими цінами на святковий обід.

Найпопулярніший різдвяний ярмарок Копенгагена відкривається наприкінці листопада у парку розваг Тіволі. Вже 150 років данці тут купують все необхідне для казкового Різдва: від гірлянд до чотириметровихялинок. Потрапити у Тіволі у грудні просто необхідно! Найсмачніший глінтвейн та ароматні імбирні пряники продають саме тут. Вхід до парку Тіволі коштує 13 євро і бажано потрапити сюди після 16:00, щоб побачити усю красу ілюмінації.

Оселедець, бургер та пряник на різдвяний обід

Ціни у Данії

Серед усієї краси Копенгагену вам буде не вистачати тільки…тепла. Так, взимку тут достатньо холодно – через високу вологість, -3 будуть відчуватися як усі -25. Щоб зігрітися та відпочити, туристи полюбляють заходити до звичних ресторанів швидкого харчування, таких як Макдональдс та Бургер Кінг. Обід у таких закладах буде у кілька разів дорожчий за українські ціни – 13-18 євро за меню з напоями на одного.

У місті багато закладів з азіатською та європейською кухнею, а от датські страви важко знайти у меню. Найкращий спосіб відносно недорого та смачно поїсти у Копенгагені – це буфет. Середня ціна за обід у ресторані – 10 євро, за вечерю – 15 євро. Тут можна скуштувати м’ясні страви, оцінити асортимент гарнірів та спробувати місцевий оселедець.

Кава, чай і какао для данців – це святе. Напевно, тому коштує одна філіжанка кави від 4 євро, смачне какао 4-5 євро, а чай 2-3 євро. До гарячих напоїв прийнято брати печиво за 1-3 євро або тістечка за 2-5 євро. Різдвяний грог у ресторані обійдеться 5 євро, а смачний глінтвейн на ярмарку від 4 євро.

Щоб економити у Копенгагені, треба знайти продуктовий магазин, сніданок можна приготувати на компанію з чотирьох осіб за 10-15 євро. Термо-чашка стане вашим спасінням від північних морозів та збереже ваш бюджет від витрат на каву або чай.

Гарних різдвяних свят у Європі!

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков