Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам

Подорожі Україною в 2020 році: 3 області на будь-яку пору року

Подорожі Україною

У будь-яку пору року можна знайти ідеальний курорт в Україні. Зимові катання у Буковелі, весняні екскурсії на Галичині, морські пригоди у Коблеве та осінній тріп на Джарилгач. Шукаємо найкращі місця відпочинку без закордонного паспорта.

Івано-Франківська область: лижі, фортеці та піший туризм

Буковель

Справжній рай для зимового відпочинку – українські Карпати. Найпопулярніші курорти знаходяться в Івано-Франківській області – Буковель, Яремче, Яблуниця та інші. На Івано-Франківщині можна обрати ідеальний тип відпочинку – катання на лижах, СПА, екскурсії, похід у гори або гастрономічний тур.

Дорога до Івано-Франківська зі столиці займає приблизно 11 одинадцять годин, а квиток Київ-Івано-Франківськ коштує 440 грн, квиток Львів-Івано-Франківськ140 грн. Проживання у квартирі у центрі міста обійдеться приблизно 600 грн за добу. Готелі пропонують кімнати зі сніданком від 700 грн за добу. Автобус зі столиці прибуває на Центральний залізничний вокзал, що розташований у центрі міста. Кінцева зупинка автобусів зі Львова знаходиться у північно-західній частині Франківська. Щоб дістатися до центру, треба скористатися громадським транспортом.

Найвідоміший гірськолижний курорт України розташований за 100 км від Івано-Франківська – Буковель. Тут побудований сучасний центр для зимових видів спорту. Найвища точка курорту – 1372 м, любителі катання на лижах та сноубордах можуть кататися починаючи з листопада і до початку квітня. Крім того, що в Буковелі майже завжди взимку є сніг, деякі траси обладнанні машинами для штучного снігу. Курорт розташований на п’яти горах, що загалом налічують 63 траси. Тут працює 16 сучасних витягів, що допомагають дістатися до різних висот. Доїхати до центра курорту можна автобусом Івано-Франківськ-Буковель за 105 грн. Варіантів проживання на курорті тисячі: міні-готелі, будинки, кімнати у господарів, готельні комплекси. Вартість проживання залежить від відстані до спусків – від 600 грн за добу у кімнаті на двох зі сніданком. У сезоні 2020 скі пасс на день коштує 1120 грн, один підйом – 120 грн, на скі пасс тиждень коштує 5800 грн. Комплект спортивного спорядження на один день коштує від 170 грн.

Іван-Піп

На кордоні з Румунією розташована популярна туристична стежка, що веде на гору Піп Іван. Наприкінці весни та влітку Мармароська вершина стає центром пішого туризму. Сюди приїжджають зі всієї України, щоб насолодитися гірськими пейзажам та неповторною свіжістю карпатської природи. Як правило, екскурсійні групи проходять найлегшу трасу та потрапляють на вершину гори за один-два дні вздовж водоспадів та валунів. Та серед туристів можна побачити і тих, хто живе у наметах, обираючи дикий відпочинок на гірських схилах. Більшість екскурсій починаються у місті Рахів. Квиток на автобус Івано-Франківськ-Рахів коштує 150 грн.

Галичина славиться середньовічними будівлями та фортецями, одна з найкрасивіших у Івано-Франківську – Галицький замок. Побудований ще у 12 столітті, замок служив оборонною спорудою на високому пагорбі біля річки Дністер. Фортеця та музей розташовані у місті Галич. Зараз можна стати гостем середньовічної споруди, погуляти парком та дізнатися історію замку, що налічує майже 10 століть. Кращий час для візиту до Галицького замку – осінь. Біля міста розташований Національний природний парк “Галицький”, куди вирушають екскурсії з Франківська. Одноденні тури пропонують місцеві агенції та екскурсоводи.


Херсонська область: дегустації, фортеці та фототуризм

Асканія-Нова

Степова південна Україна славиться не тільки стиглими кавунами, що подорожують у серпневу спеку Дніпром. Херсонська область наповнена заповідниками, парками, фортецями та мальовничими куточками. Знаменита Асканія-Нова – одна з багатьох причин, чому треба познайомитись з Херсонщиною. Загалом тут близько тридцяти природних заповідників та заказників, що охороняються державою та вважаються важливими природними об’єктами.

Дорога зі столиці до Херсону займає близько десяти годин, квиток на автобус Київ-Херсон коштує 430 грн, Львів-Херсон615 грн. Центральний автовокзал розташований у центрі міста, за 10 хвилин на громадському транспорті можна дістатися до міських історичних пам’яток і музеїв. Орендувати житло в Херсоні можна від 400 грн за добу. У місті багато затишних міні-готелів, де проживання коштує від 600 грн за добу.

Одне з найпопулярніших туристичних місць в Херсоні – міська фортеця. Історична пам’ятка була побудована для захисту міста та жодного разу не була використана за призначенням. Ми можемо милуватися двома воротами, що збереглися до наших днів. На території Комсомольського парку, де розташована фортеця часто проводять фестивалі та концерти, а сама Херсонська фортеця – обов’язкове місце усіх екскурсійних маршрутів. Гуляти парком можна весь рік, взимку радимо зігрітися в ресторані, що займає пороховий льох фортеці.

Зимовий курорт Херсонської області знаходиться біля селища Залізний Порт – гейзер у селі Бехтери. Морозний день – це чудова нагода зануритись у гарячі джерела з оздоровчою водою. Багаті на йод води допомагають розслабитися та вважаються корисними для організму. Дістатися до гейзеру можна з екскурсійною групою з Херсону або самостійно автобусом Херсон-Бехтери за 98 грн.

Джарилгач

Місце, де створюються казкові фотографії – острів Джарилгач, що схований у Каркінітській затоці Чорного моря. Острів-коса вважається найбільшим в Україні і приваблює туристів для дикого відпочинку. На Джарилгач їдуть за незабутнім сходом сонця та неперевершеними пейзажами лиманів та моря. Найкращий час для подорожі на Джарилгач – серпень та початок вересня. Останні роки на острів прибувають фототуристи з України та світу: тут природа не пізнала ще впливу урбанізації. Є два способи дістатися на острів – пішки та по воді. Обидва варіанти досить екстремальні, пішки блище за все йти від селища Лазурне. Це можна зробити виключно влітку, без дітей, коли нема сильної течії, а речі треба буде нести над головою. Їхати з Херсона до приморського селища приблизно дві години, квиток на автобус Херсон-Лазурне коштує 95 грн. Безпечніше дістатися на острів зі Скадовська, де є катери та теплоходи. Квиток на автобус Херсон-Скадовськ коштує 100 грн.

Любителі смачного вина можуть їхати на Херсонщину, щоб скуштувати місцеві напої та погуляти по виноробному господарству князя Трубецького. Саме тут можна скуштувати українського рислінгу та оригінальні вина під торгівельною маркою князя Трубецького. Особливе це місце історією заснування, старою будівлею та широким асортиментом вин. Шато Трубецького чекає на гостей весь рік, на території проводять екскурсії та дегустації. Ця виноробня довела, що можна довести рецептуру до досконалості та зробити з маленького виробництва на Херсонщині вигідний бізнес. З Херсону вирушають шестигодинні винні тури на виробництво Трубецького, вартість поїздки приблизно 650 грн з дегустацією.


Миколаївська область: природа, святі місця та курорти

Миколаївська область

Миколаївська область має чудових сусідів – Одеську, Кіровоградську, Херсонську та Дніпропетровську області. Крім того, в Миколаєві та у межах кількох годин від міста можна знайти справжні перлини: парки, пляжі, водоспади, каньйони та безлюдні острови.

Дістатися до Миколаєва зі столиці можна за дев’ять годин, квиток на автобус Київ-Миколаїв коштує 380 грн, а квиток Львів-Миколаїв585 грн. Доба проживання у орендованій квартирі буде коштувати від 500 грн. У місті є старі радянські готелі, нові хостели та міні-готелі. Ніч у хостелі для одного гостя коштує 100-150 грн, а у міні-готелі можна переночувати за 600-700 грн. Від Центрального автовокзалу рушають маршрутні таксі та автобуси, до центра міста можна дістатися за 10-15 хвилин громадським транспортом.

Серед історичних пам’яток міста радимо зацікавитись Кафедральним собором Касперівської ікони Божої Матері. Храм був збудований на початку 20 століття і названий в честь ікони, яка з 19 століття кожен рік прибувала до Миколаєва для хресної ходи. За легендою, саме Касперівська ікона Божої Матері врятувала місто від нападу під час Кримської війни. Храм у різні часи використовували як адміністративну будівлю суднобудівного заводу та відкритий клуб. Зараз Кафедральний собор – це православний центр та важлива історична пам’ятка. Любителі історії можуть почути багато легенд, пов’язаних із будівлею, на одній з екскурсій містом. Найкращий час для візиту до храму – це важливі церковні свята. Кафедральний собор має велику кількість прихожан, тож краще завітати у будні або вдень, коли не проводяться богослужіння.

Взимку та навесні довгі прогулянки містом можно поєднати з візитом до Миколаївської обсерваторії. Будівля для спостереження за зірками була побудована на початку 19 століття і розташована у мальовничому парку. В обсерваторії проводяться екскурсії, лекції та конференції, є музей та програми для дітей. Тут відповідають на питання про космос, зірки, планети, астрологію і легенди про знаки зодіаку. На зимові свята можна потрапити на групові екскурсії з науковцями та почути останні новини про світ космосу від провідних астрономів України.

Курортне містечко Коблеве – це краще місце для відпочинку з дітьми. Морський теплий клімат, досить розвинута інфраструктура та камерність курорту приваблює тисячі українських сімей щороку. Кращий час для відпочинку тут – літо. Та деякі гості селища обирають початок осені для комфортної відпустки без серпневої спеки. Коблеве розташоване на кордоні з Одеською областю, що досить зручно для тих, хто любить змінювати локації та типи відпочинку. Дістатися до селища Коблеве можна автобусом за годину, вартість квитка Миколаїв-Коблеве73 грн. З Коблеве до Одеси можна доїхати за 52 грн.

Бузький Гард

Чарівне місце для прогулянки у Миколаївській області – Національний парк “Бузький Гард”. Сюди можна потрапити організованою групою з Миколаєва або самостійно, але перед відвідуванням треба буде заздалегідь повідомити про ваш візит адміністрацію парку. Природний парк має важливе державне значення, тут ростуть рідкісні породи дерев, а серед тварин можна зустріти диких вовків та вепрів. Правила перебування у заповіднику досить суворі: гуляти можна тільки спеціальними маршрутами, розводити багаття заборонено, а відходити від групи – це ризик загубитися. Та поїхати у Бузький Гард варто: рідкісні тварини тут живуть своїм диким життям, над каньоном літають хижі птахи, а у лісах гуляють олені. Сюди треба їхати у зручному одязі та з фотоапаратом, екскурсовод покаже мальовничі галявини та незабутні пейзажі парку. Розроблено декілька сезонних маршрутів, пішохідні використовуються навесні та восени, автомобільні екскурсії можна замовити в теплий період року, у помірну температуру пропонують прогулятися парком на конях.

Бажаємо більше пізнавати Україну у 2020 році!

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков