Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам
12.06.1816262

Кожне місто, ніби нове життя, одне з яких – Лісабон

Лісабон



Олег Кунецький
20 років, обожнює подорожі


Чесно кажучи, ніколи не думав, що писатиму статтю, та все буває вперше :) Хоч я й почав подорожувати лише нещодавно, вже настільки ввійшов в азарт, що намагаюсь відправитись у нове місце за будь-якої можливості.

От і цьогоріч вирішив зрадити традиціям і зустріти Новий рік не в родинному колі. За вікном мороз розмальовував вікна, а я з радістю чекав, коли ж відправлюсь у теплі краї.

Однак перед тим мене чекала казка – новорічний Будапешт. І навряд чи ви не погодитесь зі мною: сяюча будівля парламенту ніщо інше, як чарівний замок.

1

2

Зима зимою, але залишу в ній лише сяйво цих фотографій, а тим часом сяду в літак, і, сповнений емоцій, чекатиму приземлення в Лісабоні.


4

Лісабон прийняв мене, неначе старий знайомий, товариш. Надворі зранку світило сонце, я гуляв старовинними вузесенькими вуличками, по яких їздять ось такі трамваї, яким близько ста років.

5

Через кілька хвилин я опинився в парку Ештрела. І в січні мене огорнув аромат весни, квітів та свіжої трави. Парк справді дуже гарний та затишний, в озері плавають рибки та качечки.

6

7


В одному з кафе можна спробувати традиційний португальський десерт – паштейш (корзинка з листкового тіста з заварним кремом всередині).

8

Далі я попрямував до площі Комерції.

9

Звісно, першою приковує погляд статуя Жозе I, позаду якого знаходиться Тріумфальна арка, що слугує входом до головної та мабуть найвбранішої вулиці міста – rua Augusta.

10

У кінці прогулянки вас чекає площа Росіо, розфарбована хвилями чорно-білої плитки.

11

12


Ліссабон прекрасний, з якого боку на нього не глянь, та чи не найбільше мене зачарувало те, що я побачив після підйому ліфтом Санта Жушта.

13

14

Далі я відправився до Жеронимушу – надзвичайної краси монастиря.

15

16

Також в районі Белем прямо посеред води знаходиться Белемська вежа.

17

Тепер трошки про ціни та як дістатись до іншого кінця Європи:

Квитки. Доїхати до Будапешта можна за 1350 грн автобусом, звідти лоукостером я долетів за 86 доларів. Ціна геть не лоукостерівська, однак минулоріч був і дешевший маршрут.

За 300-400 грн автобусом можна було дістатись до Катовіце, а звідти за 44 злотих можна долетіти до Лісабону. Авіаквитки з вильотом в грудні я шукав у вересні минулого року.

18

Можливо, певна сезонність спостерігатиметься і цього року.

Житло. Проживав я в хостелі, неподалік від станції метро Аламеда, ціна близько 7-8 євро на добу.

Харчування. В місцевих кафе за 4-5 євро можна скуштувати місцеві солодощі.

20

Також заходив у супермаркет, ціни тут дійсно невисокі:

  • пляшка води(1,5 л) 0,17 євро
  • пляшка соку(1,5 л) 0,8 євро
  • cосиски 4 шт - 1 євро
  • вечеря з морепродуктів у ресторані 25 євро

Аеропорт-центр міста. Головні повітряні ворота радо зустрічають бюджетного туриста тим, що всередині є станція метро.

Пересування містом. Раджу купити проїзний. Вартість до 7 євро/день разом із карткою, яку потрібно прикладати до турнікетів. Він дає вам право на проїзд в трамваях, автобусах та метро.

Це лише маленька частина з того, що мені пощастило побачити та лише початок моєї подорожі, однак стаття вже перевищила всі допустимі розміри, то ж на цьому підсумую – подорожуйте та відкривайте для себе світ. Він такий великий та такий різноманітний!



Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 500 грн на подорожі з Busfor ;)

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники