Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам
28.05.1810582

Побачити Польщу: кілька поїздок маловідомими містами

Краків



Антоніна
любителька пригод та розваг


Польща – найближчий сусід, який гостинно приймає наших співвітчизників у всі пори року. Зимні канікули в Закопаному, весняні прогулянки в Кракові, вечірні зустрічі в літній Варшаві та романтичні побачення в золотому Любліні. Як багато красивих, незвичайних, навіть казкових моментів можна знайти в цій дружелюбній країні.

1

Можна безкінечно описувати такі величні та відомі міста як Варшава, Краків, Лодзь, Вроцлав, Щецин, Люблін та Познань. Однак сьогодні хотілося б розповісти про наші міні-подорожі невеличкими містечками.

Ми з чоловіком проживали на території Польщі протягом 6 місяців. Працювали та у вільний час подорожували, прогулювались, вивчали нові території.

Проживали ми в чудовому містечку під назвою Добришице. Добришице значить “добре життя”. Невеличкий блок (таку назву має дане містечко, блок Добришице) розташований поряд із лісом. Чесно кажучи, для любителів тиші, спокою, шанувальників йоги та медитації – це рай.

Насолоджуватися природою, розквітом весни та зимовим лісом було справжнім захопленням для нас. Цікаво спостерігати за змінами пір року.

2


Поряд із нашим блоком розкинулося невелике місто Радомско. Гуляючи по ньому, у вас буде можливість завітати до парку, відвідати дім культури, бібліотеку та музей, полюбуватися рікою Радомкою, що протікає через місто, погодувати диких качечок.

3

Можете завітати на місцевий ринок, покуштувати смачного паштету та ознайомитися з місцевою культурою торгів. За бажання можна поцікавитися архітектурою: Францисканський костел – один із найстаріших пам’ятників архітектури, збудований у 13 столітті нашої ери, Костел святого Ламберта, Міська ратуша.

4

5


Основною розвагою в Радомску для нас було відвідування спортивного комплексу Mosir, де є чудовий басейн. Варто відзначити, що температура води для вихідців з Одеси була трішки некомфортною. Хоча місцеві займалися плаванням із задоволенням, особливо дітки.

6

В пошуках теплішої води нас занесло до міста Клещув, а саме до спортивного комплексу SOLPARK KLESZCZÓW.

Сказати, що він нас вразив – нічого не сказати. По-справжньому європейський комплекс у справжньому європейському містечку: басейни, джакузі, гірки (це особливе задоволення серед холодної зими), каток, боулінг, солярій, соляна печера і багато чого іншого. Одним словом, асортимент задовольнить найвимогливішого.

7

8


Час летить швидко, особливо коли з задоволенням. Проте є важлива порада: завжди плануйте свій маршрут, щоб не довелося чекати автобус взимку на морозі протягом 2-3 годин. Хотілося б передати подяку жителям містечка, які допомагали нам знайти наш автобус і час його прибуття. Рекомендую встановити додаток Busfor у свій мобільний телефон, щоб завжди мати змогу скорегувати свою мандрівку.

9

Подорожувати Польщею нам дуже сподобалося. Проїжджаючи автобусом по хорошій дорозі, маєш можливість розглядати місцеві краєвиди. Цікаво також спостерігати за незвичайними для нас селищами, де майже на всіх будинках встановлені сонячні батареї.

Особливо мені сподобалися будиночки різних кольорів (червоні, оранжеві, жовтогарячі, зелені, салатові, бронзові), які можна знайти майже у кожному містечку та селі.

А назви – це щось неймовірне! Скільки добра, позитиву та насолоди можна знайти: Барвіце, Добре Місто, Добродзень, Злотув, Ксьонж-Великопольський, Любава, Ласк, Олесьниця, Сосніцовіце, Влоцлавек, Злоторія, Малюткє, Лучановіце, Богуславіце.

Подорожуючи невеличкими містами Польщі, кожен може знайти для себе натхнення, цікаві історії міста та пригоди. Шукайте квитки та насолоджуйтеся життям, здійснюючи свої мрії.

10



Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 500 грн на подорожі з Busfor ;)

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники