Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам

Подорожі Україною: що дивитися в Рівному та Дубно

Рівне



Тамара Кваша
62 роки, м. Миколаїв, працює у ТОВ «Час ІТ»


Ми з подругою подорожуємо дорогами України. Повірте, це – вкрай захоплююче заняття. Якось так вийшло, що ми не були ще у Рівному, а тут сформували прямий потяг з Миколаєва до Рівного, і ми, не довго роздумуючи, вирушили в дорогу. Забронювали житло на сайті БУКІНГ-КРАПКА-КОМ (зазвичай ми вибираємо недорогу, але затишну квартиру). У Рівному квартира нам обійшлася в 400 гривень на добу.

Оскільки наша подорож була більше оглядовою, ніж гастрономічною, харчування в нас було не головною метою. Сніданок і вечерю ми готували вдома, а на обід намагалися знайти кафе з місцевою національною кухнею. В середньому рахунок за обід виходив 400-500 гривень за двох.

Місто нас не розчарувало! Чисте, пахне липами, потопає в зелені, воно привітно нас прийняло у свої обійми… Із сакральних місць в очі зразу впадає Кафедральний собор Воскресіння Христового. Він красивий та елегантний як зовні, так і всередині.

Побували ми і в соборі св.Антонія, який зараз перероблено під філармонію. Нам у перший же день вдалося потрапити на виступ Рівненського симфонічного оркестру – прекрасні музиканти грали для нас цілющу музику Моцарта, Вівальді, Шопена й Бетховена. Акустика там прекрасна!

Храми


Потрапили ми і на виставу до лялькового театру, касир із задоволенням продала нам квиточки на дитячий спектакль “Пливе човен, казок повен”. Якщо будете у Рівному, обов’язково підіть до цього театру – не пошкодуєте! Дуже сподобалось нам гуляти вулицями, зазирнули до величезного парку ім. Шевченка. Там нас зустріла ось така ромашка-афіша, оригінально, чи не так?

Парк і ляльковий театр

Прямо поруч із ляльковим театром знаходиться музей бурштину, але він нас не вразив, а, скоріше, розчарував: дві маленькі кімнатки і все… Значно краща виставка бурштину в краєзнавчому музеї – тож вам туди!

Безперечно, прикраса Рівного – це його фонтани! Приємно було в неймовірну спеку потрапити під живильні водяні струмені!

Ще у них є алея кованих фігур. Ось, наприклад, одна із таких фігур, дуже цікава! Якщо йти цією алеєю, якраз можна вийти до краєзнавчого музею – і в нього потрібно піти обов’язково – там дуже цікаві експозиції!

Фонтан і скульптура

Не полінувалися ми поїхати і в зоопарк, який розташований на краю міста. Не полінувались і молодці, тому що зоопарк просто чудовий, чистий, просторий, весь у зелені, тварини вгодовані та доглянуті, взагалі – гордість міста!

Зоопарк


А ще у мене була давня мрія – покататися на дитячій залізниці! Так ось, у Рівному вона здійснилась! Прокаталася я таки на цьому маленькому потязі!

Дитяча залізниця

Ще ми поїхали автобусом до міста Дубно, це зовсім недалеко. Їхати в межах однієї години чи трохи більше. Тут ми побували у знаменитому Дубенському замку. Дорогою зустріли ось таке жабеня. Гадаю, ліпше обходити його стороною.

Жабеня


А ось у замку є на що подивитися! До речі, на вході до замку працює фірмовий магазин Дубенської кондитерської фабрики, в ньому продаються найсвіжіші та найсмачніші цукерки. Шкода, в Миколаєві таких нема, тож рекомендую! Вулички Дубно прикрашені ось такими візерунками! Гарно, правда?

Замок і вулиці

На тих, хто хоче тут затриматися, чекає ось такий готельчик. А нам потрібно було повертатися.

Готель

У Рівному ще маса цікавих місць – Лебедине озеро, пам’ятник княгині Рівненській, Покровський Собор, Рівненський обласний драматичний театр, синагога, краєзнавчий музей… і ми всі їх відвідали. Справжній мандрівник завжди має що подивитися і чому подивуватися, наша країна – прекрасна і незвичайна! Подорожуйте, друзі мої, і будьте щасливі!


Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 300 грн на подорожі з Busfor ;)

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники