Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам
01.01.1910974

Вихідні в невідомій Тернопільщині: Вишнівець – Теребовля – Заліщики

Тернопільщина – Busfor.ua



Сніжана
фізик-інформатик з Луцька


Привіт всім, хто зараз мене читає, я Сніжана за освітою фізик-інформатик, але в душі великий мандрівник. Живу в місті Луцьк і безмежно закохана в Україну. Люблю ділитися враженнями та надихати інших на подорожі. Хочу розказати вам про мандрівку дуже цікавими містами Тернопільщини, які не користуються популярністю в туристів і про які мало хто чув. Але які обов’язково потрібно відвідати. Тож, купивши квиток до Тернополя, я зі своїм хлопцем вирушила в мандрівку.

Вишнівець

Вишнівець – Busfor.ua

Вишнівець – Busfor.ua

Приїхавши рано вранці в суботу на центральній вулиці зустрічаєш багато людей. Тільки через декілька хвилин розумієш, що це не свято, а місцевий базар, де зібралися майже всі жителі і які на питання як пройти до палацу Вишневецьких привітно показують дорогу.

Палац Вишневецьких –це велична споруда, яку по-іншому називають Волинським Версалем. У Михайла Вишневецького не було дітей. Маючи величезні статки, досягнувши неабияких висот у Речі Посполитій, він вирішив: якщо не можу мати сина-нащадка, то залишу по собі дещо більше: палац, який дивуватиме прийдешні покоління. Так і сталось. Нині палац Вишневецьких є архітектурною пам’яткою 18 століття, який вражає своєю пишністю та величчю. Але палац, як не сумно і як не прикро, знаходиться не в найкращому стані, реконструкція триває, правда дуже повільно і не скрізь. Хто бажає відвідати палац – поспішайте. Туристів тут мало, тому вам будуть раді. А я вирушила до Тернополя, щоб купити квиток до наступного вражаючого міста Теребовля.


Теребовля

Теребовля – Busfor.ua

Теребовля – Busfor.ua

Одне з найстаріших міст України і найдавніше місто на Поділлі. Що подивитися?

1.Теребовлянський замок, який нависає над містом з високої гори. Теребовлянський замок, один з найстарших в Україні, веде свою історії з IX століття. За ступенем збереженості українські фортеці дуже умовно поділяються на руїни, напівруїни та музеї. Теребовлянський замок можна віднести до другого типу з непоганими шансами на відновлення. Якщо його «розкрутити», то він цілком може стати одним із туристичних брендів Західної України.

Теребовля – Busfor.ua

2.Підгорянський Спаський монастир, який є одночасно і монастирем, і замком, який на фоні десятків зруйнованих оборонних споруд області виглядає дуже привабливо.

3.Монастир кармелітів. Пам’ятка архітектури національного значення у місті Теребовлі, споруджений 1635 року на місці дерев’яного монастиря.

4.Петропавлівський костел. Костел зведено у 1924 - 1929 роках за проектом арх. Адольфа Жижке-Богуша (один з реставраторів королівської резиденції Вавель в Кракові), як зменшену копію римської базиліки св. Павла за Мурами.

5.Плебанівський віадук – один з найкрасивіших мостів-віадуків України. Він має 9 арок і побудований ще у 1896 році із річкового каменю за проектом австрійського архітектора. Споруда і сьогодні вражає своєю красою та міцністю.

Теребовля – Busfor.ua

Теребовля – Busfor.ua

До слова, мостів-віадуків такого плану у світі є всього 5. А місцеві жителі на питання як знайти віадук, не зразу розуміють про, що ви запитуєте. Тому запасайтеся фоточками, якщо плануєте мандрівку.

Найголовніший лайфхак: із Теребовлі до моста беріть таксі, яке вам обійдеться в 25 грн,(приблизно 3 км по трасі). Ми зразу подумала, шо це за 1 км дороги. Ніколи не їздила на такому дешевому таксі. У місті немає туристів, тому ціни невисокі. Вхід до замку 15 грн, ціни в магазинах на місцеву мінеральну воду приблизно 5 грн, тому особливих матеріальних витрат тут немає.

Теребовля – Busfor.ua

Прийшовши на місцеву автостанцію, ми взяла квиток до наступного міста.


Заліщики

Заліщики – Busfor.ua

Містечко Заліщики на Тернопільщині має форму півострова, оточеного горами-кручами, завдяки яким помідори тут дозрівають на два тижні раніше. Крім Заліщиків, подібних місць лише два у світі: підкова Мармурового каньйону в США та Мозель у Франції.

Це єдине місце в Західних областях України з м’яким кліматом, тому колись тут був європейський курорт. У Заліщиках колись була набережна та пляж міжнародного рівня, але у 1961 році повінь знищила пляжі. Після цього курорт більше не відновлювали.

З Теребовлі ми приїхали автобусом, який курсує на Чернівці, приблизно 2 год. в дорозі і вуаля, ми в Заліщиках. Одразу вирішили шукати житло, де зупинимося на ніч, бо шукати панораму міста о 8год. вечора не дуже хочеться… Однак, як виявилося, готелів у місті аж цілих ДВА! І в жодному не було вільних номерів.

Заліщики – Busfor.ua

У мене вже чесно не було надії, що ми щось знайдемо, і для себе на майбутнє вирішила завжди бронювати готель (навіть якщо це невеличка місцевість). Однак нас врятував не інтернет із сайтами бронювання готелів, а місцеві жителі, які прийшли нам на допомогу, і підказали, що є ще один готель «Оазис», який розташований за містом і в якому були вільні номери. Ніч у готелі обійшлася нам в 300 грн. Сам готель досить чистий, а персонал привітний. Рано-вранці ми вирушили на місцеву автостанцію, щоб дізнатися, де панорама міста.

По місту є маршрутки, що дуже зручно, адже наш готель і автостанція знаходяться в різних точках. І тут головна інтрига: оглядовий майданчик знаходиться з протилежного буковинського берега села Хрещатик Чернівецької області. Щоб туди дістатися, потрібно дочекатися автобуса, який їде в бік Чернівців і «благати» водія, щоб зупинився біля Контрольного Пункту Поліції на в’їзді в Чернівецьку область.

Ми все-таки під’їхали маршруткою до КП і, не орієнтуючись у місцевості, вирішили підійти до КП поліції, в якому напрямку нам далі рухатися. УВАГА! НЕ РОБІТЬ ТАК!

Біля КП дуже багато бродячих собак, і одна з них накинулася на мене та вкусила за ногу. І тут, як-то кажуть, почалося найцікавіше. Допомогу місцеві патрульні, які чергували в той день, мені не запропонували. Тому нам нічого не залишалося, як рушити на заправку, яка була розташована за кілька метрів, де від отриманого шоку та рани я почала втрачати свідомість, а місцеві оператори надавали мені допомогу. За що їм я безмежно вдячна!

Село Хрещатик розташоване за заправкою, йти потрібно весь час прямо (приблизно 2 км) Коли мені стало краще, ми все-таки вирушили далі. Десь у кінці села ми опинилися на оглядовому майданчику. Чесно, панорама вражаюча. Перед вами все місто як на долоні.

Заліщики – Busfor.ua

Відпочивши та набравшись сил, зробивши шикарні фото (можна уявити, чого вони мені коштували), ми вирушили назад до траси, щоб вирушити до Чернівців, а звідти вже до Луцька. Тому бажаю всім гарних подорожей і будьте уважні!


Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 300 грн на подорожі з Busfor ;)

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники