Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам
09.03.1821102

Подорож Закарпаттям: замки, вино та ґудзик сажотруса

Закарпаття



Катерина Малюта
любителька подорожей, нових відчуттів та знань


Восени я з своїм чоловіком вирушили в подорож Закарпаттям. Перше наше місце зупинки – палац графів Шенборнів.

Палац знаходиться між Сусково та Чинадійово або біля станції Карпати. Довкола палацу знаходиться парк з багатьма рідкісними деревами та рослинами. Сам же замок нагадує мисливський, він оригінально оздоблений, має дуже багато вікон та 4 вежі, як 4 пори року. На сьогодні цей палац вже став санаторієм, в якому лікуються люди з проблемами шлунково-кишкового тракту та опорного апарату.

1

2

Довкола чисте повітря, є джерело з водою, яка додає краси, а також романтичне озеро. Взагалі всюди казкова, лісова атмосфера, відчуваєш як твоє тіло тут відновлюється та набирається сил. Всередині палацу кам’яна зала з тією ж мисливською атмосферою, гарні сходи з цікавими кованими перилами та неймовірна люстра – всюди відчувається дух старих часів.

Наступною нашою зупинкою було Ченадієве, де розташований не менш романтичний замок “Сент-Міклош”. Колись замок слугував захистом від ворога, але найбільше згадок про нього пов’язано з любовною історією Ілони Зріні та графа Імре Текелі. Про це кохання складено безліч легенд та розповідей, тому зараз навіть є бажаючі провести шлюбні церемонії в замку.

3

4

Будівля колись була сильно пошкоджена польськими військами, тому зараз тривають реставраційні роботи, збирають пожертвування на відновлення будівлі з усіх бажаючих, бо влада не виділяє на це кошти. Всередині можна побачити зали, картини такими як вони були багато років тому, коли кипіло кохання графині та молодого ватажка.

Сама ж Ілона Зріні є досить відомою постаттю, адже зуміла 3 роки не здавати замок Паланок Габсбургам. Поруч з замком “Сент-Міклош” розташована церква Миколая Чудотворця, яка сполучена з замком підземним ходом, але цей прохід закритий.


Наступним пунктом нашої подорожі був замок Паланок, що знаходиться на околиці Мукачева, дійти до нього можна навіть пішки від центру. Площа замку 14 тис. кв.м., під ним багато підземних ходів. Замок складається з 3 частин, дорога до замку дуже хороша.

5

6

На території є дуже скульптура Орла, що є символом угорців, а також колодязь, в який усі кидають монети. В замку Паланок є прекрасні оглядові майданчики, з яких можна милуватися краєвидами Мукачева, ковані скульптури і високий-високий прапор України. Також біля Паланок продають багато смачнющого домашнього вина, яке ми придбали, і ввечері в готелі скуштували. На території замку також було багато весільних машин, адже це прекрасне місце для закоханих.


Ночували ми в той же день в Мукачево, перед цим пройшлись містом і були вражені його багатою архітектурою. В центрі міста неймовірно гарна ратуша салатового кольору, мені мама розповідала, що раніше це був архів, де працювала моя бабуся. Ввечері ратуша дуже гарно підсвічується і навіть на фотографіях вона виходить гарною.

7

8

Також неподалік у центрі, на площі Миру, пам’ятники святим Кирилу та Мефодію, які є засновниками кирилиці, майже всюди є затишні лавочки та місця для відпочинку. Неподалік видніється гарний Собор. Крім цього, в місті ще багато різних скульптур, кожна з яких має свою історію та значення, особливо нам сподобався пам’ятник сажотрусу, ґудзик якого затертий туристами на щастя.

Того вечора ми ночували в готелі “Закарпаття” – непоганий готель для такої низької ціни за ніч, також там ми досить непогано поснідали.

Закарпаття – це велика територія, де щоразу можна відкривати для себе щось нове, тож наша подорож виявилася дуже цікавою, пізнавальною та насиченою.



Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 500 грн на подорожі з Busfor ;)

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники