Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам

Корисна відпустка за доступною ціною: Маріанські лазні, Рабка-Здруй, Будапешт

Оздоровчі курорти Європи

Зима – час СПА-курортів з мінеральними джерелами та оздоровчим комплексом процедур. Багато європейських країн мають комфортабельні лікувальні центри для відпочивальників будь-якого віку. Кожен курорт має свої особливі лікувальні властивості. Одні джерела добре впливають на серцево-судинну систему, інші на опорно-руховий апарат, а треті створені для дитячого відпочинку.

Сучасні готелі та зручні купальні приймають гостей з усього світу. Ми розкажемо вам про чеські, польські та угорські містечка з оздоровчими СПА-комплексами за найкращими цінами у Європі.

Чехія: Маріанські лазні – універсальний курорт

Маріанські лазні

Туристичний потік до Карлових Вар зростає, тож знайти спокійний лікувальний відпочинок у Чехії все складніше. Одне з мальовничих місць серед гірських пейзажів та лісів – Маріанські лазні. Двісті років тому тут розпочалося будівництво оздоровчого комплексу серед майже сотні лікувальних джерел.

Маріанські лазні – це другий за розміром СПА-курорт Чехії, знаходиться на території заповідної зони, оточений лісами, горами та болотами. Лазні показані для широкого спектру лікування: опорно-рухово апарату, нирок, органів дихання, серцево-судинної системи. Мінеральна вода на курорті має особливий склад і тримає температуру в межах 7-10 градусів.

У містечку є багато готелів, що пропонують проживання, лікування, процедури для краси та здоров’я. Відкрито багато розважальних закладів, ресторанів, магазинів та дитячих комплексів. Інфраструктура Маріанських лазень дозволяє приїжджати усією родиною та урізноманітнити відпочинок активними видами спорту, шопінгом та гастрономічними експериментами.

Мінімальна вартість проживання, лікування та харчування у Маріанських лазнях становить 54 євро за добу. Готелі курорту пропонують пройти огляд у лікаря, проконсультуватися у спеціалістів з реабілітації та розробити індивідуальну схему лікування. Більшість готелів мають свої СПА-салони, басейни та оздоровчі центри. Тривалість лікування залежить від курсу, який радить лікар – від 10 до 21 дня на лікувальних джерелах.

Курорт розташований поблизу німецького кордону, на відстані 155 км від Праги. До Маріанських лазень з України дешевше їхати автобусом з пересадкою на потяг у Празі. Квиток на автобус Київ-Прага коштує 1200 грн (45 євро), а квиток Львів-Прага775 грн (29 євро). Квиток на потяг Прага-Маріанські лазні коштує 13-16 євро (350-430 грн). Деякі готелі пропонують трансфер з Праги за 40-50 євро (1080-1350 грн), що значно вигідніше, якщо ви прямуєте на курорт родиною.

Ви значно зекономите, якщо будете заздалегідь бронювати житло з харчуванням у готелі. Маріанські лазні – це сімейний оздоровчий курорт, де достатньо дорого відпочивати у ресторанах та гуляти розважальними центрами. Замість цього можна поїхати на екскурсію заповідною зоною або обрати один день, щоб побачити Карлові Вари. обов’язково питайте щодо знижок на додаткові процедури. Готелі, що не мають свого СПА, пропонують спеціальні ціни на масаж та косметичні процедури для своїх гостей у лікувально-косметичних центрах поруч.


Польща: Рабка-Здруй – місто дітей

Рабка-Здруй

“Місто дітей світу” Рабка-Здруй розташоване на відстані 86 км від Кракова. Мікроклімат курорту – це природний інгалятор, що допомагає позбавитися від алергій та бронхітів. Рабка Здруй вважається дитячим місцем відпочинку і має багату інфраструктуру, яка допомагає весело та цікаво провести час після лікувальних процедур.

Рабка-Здруй має широкий вибір місць проживання та лікування: великі готельні комплекси зі СПА-салонами та басейнами, гостьові дома з кількома номерами, санаторії для дітей, апартаменти та хостели. Ціни залежать від сезону, типу житла, харчування, кількості днів та послуг. Кращий вибір для дітей – санаторії, в них є фіксована програма активностей, професійні лікарі та лікувальні центри. Для сімейного відпочинку підійдуть готелі з повним пансіоном, басейнами та СПА-центром.

Вартість проживання у міні-готелі в Рабка-Здруй коштує від 21 євро (570 грн) за добу без харчування та лікування. Санаторії приймають гостей з квітня, мінімальна вартість двох тижнів відпочинку 430 євро (11 530 грн) на одну особу. У вартість входить проживання, харчування, процедури та програма для дітей. Готелі зі своїми СПА-комплексами приймають гостей у комфортабельних номерах для двох за 90 євро (2430 грн) за добу. У вартість входить проживання, сніданок та басейн.

Рабка-Здруй розташоване біля кордону зі Словаччиною, у мальовничому місці біля гірських схилів. Доїхати до курорту можна автобусом з пересадкою у Кракові. Вартість квитка Київ-Краків становить 590 грн (22 євро), квиток Львів-Краків коштує 400 грн (15 євро). Регулярний автобус Краків-Рабка-Здруй їде приблизно півтори години, квиток коштує 94 грн (3,5 євро).

Все місто Рабка-Здруй створене для дитячого відпочинку: музеї, театри, фортеці, парки, клуби відкриті для маленьких гостей. Санаторії та готелі пропонують дітям активні види спорту: плавання, біг, туризм, командні ігри, катання на конях та естафети. Лікувальні процедури та реабілітаційні центри розробили програми для дітей у форматі ігор, щоб привчити молоде покоління до спорту та активного стилю життя.

Рекомендуємо обирати комплексний відпочинок у санаторіях, де лікарі радять курс лікування та фіксують показники здоров’я. У санаторіях багато уваги приділяють дозвіллю дітей на природі, не дають нудьгувати та організовують цікаві екскурсії. У Рабка-Здруй можна потрапити до дитячого театру або вибрати ресторан для вечірнього променаду.


Угорщина: Будапешт - враження для душі

Будапешт

Любителі комбінувати відпочинок і цікаві прогулянки обирають для лікувальної відпустки Будапешт. Королівське місто в історичній частині має десятки купалень з гарячими джерелами, лікувальні центри та престижні готелі зі СПА. Після інтенсивного лікування під відкритим небом, можна погуляти біля найкрасивішого в Європі парламенту та послухати концерти класичної музики в храмах.

Найвідоміша купальня Будапешту - Сечені. Купальні розташовані у центрі міста і вважаються найкрасивішими у Європі. На термальні джерела приходять не тільки туристи, угорці раз на рік за рекомендацією лікаря проходять курс лікування. Теплі води Сечені підходять для лікування опорно-рухового апарату, допомагають при болях у суглобах, хребті та при неврологічних проблемах. Мінеральні води прописують тим, у кого є хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту. Особливість Купалень Сечені у тому, що вони достатньо гарячі для купання під відкритим небом, навіть узимку.

Деякі готелі мають у прямому користуванні термальні джерела. СПА-центри у них, як правило, мають оздоровчі басейни, соляні кімнати, арома-кімнати та сауни. Серед кращих вінтажних готелів з купальнями - Gellert та Danubius, що на острові Маргарет. Проживання у них коштує значно дорожче, ніж у апартаментах, але у вартість входить користування купальнями.

Вибір житла в Будапешті залежить від ваших уподобань та можливостей. Найдешевший варіант - оренда апартаментів. Тиха квартира у центрі міста буде коштувати від 40 євро (1080 грн) за добу, власна кухня та кілька кімнат дають можливість відпочивати компанією. Звичайні готелі пропонують кімнати зі сніданком за 50-70 євро (1350-1890 грн). Готелі зі СПА та купальнями коштують від 90 євро (2430 грн) за добу.

Дістатися до Будапешта вигідніше автобусом, квиток Київ-Будапешт коштує 1600 грн (60 євро), квиток Львів-Будапешт - 1000 грн (37 євро).

Курс лікування та місце оздоровлення залежить від ваших потреб. Медичні центри Будапешта можуть проаналізувати ваш поточний стан організму та розробити програму лікування. Ви можете погрітися у гарячих джерелах Сечені за 23 євро за один візит, або вибрати лікувальний курс, що буде значно дешевше та ефективніше. Радимо обирати житло ближче до купальні, де буде проходити оздоровчий процес, щоб не витрачати гроші та час на дорогу. Вартість візиту до інших купалень міста від 15 євро. Окремо треба буде платити за рушники, масаж, додаткові процедури та харчування.

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники