Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам

Де зустріти Новий рік 2020: 13 ідей для подорожей

Де зустріти Новий рік 2020

До Нового року залишилося менше 50 днів! Саме час вирішувати, де і як зустрічати рік Білого Щура – вдома з олів’є чи на безлюдному острові посеред Чорного моря.

Важливо! Новорічні свята – це відсутність квитків на всі види транспорту та жодного вільного місця у готелях. Починайте планувати відпочинок за 30-60 днів до поїздки.

Під сніговим покровом

Карпати

Де: Карпати, Україна

У мегаполісах взимку під ногами сльота й калюжі, проте у гірських районах в цей час справжня краса. Маленькі курортні містечка такі як Колочава, Криворівня та найбільш високогірне село України Дземброня виглядають по-кіношному казково. Без готелів класу люкс та дорогих спа, ці місцини дарують нові емоції та створюють теплу атмосферу.

Тут можна купатися у гарячих чанах з карпатськими травами, насолоджуватися смаком ягідних наливок та скуштувати місцеві смаколики – бограч (дуже гострий угорський суп), банош (кукурудзяна каша з бринзою), рокот-крумплі (запечена картопля) гомбовці (парові булочки з фруктовим начинням).

Після ситного обіду можна переходити до активностей – лижі, сноуборд, тюбінг, поїздки до лісу на снігоходах та навіть сноубайки (велосипеди на лижах). Усе спорядження можна орендувати на місці. Якщо ви вперше стаєте на лижі чи борд – досвідчені інструктори допоможуть оволодіти вміннями вже за кілька годин.

Як дістатись?

Найзручніше прямувати до Карпат автобусом. Більше 1000 автобусних маршрутів є на сайті Busfor.ua. Вартість починається від 200 грн (Львів-Яремче). Ціна квитків з Києва починається від 450 грн. Пасажири проведуть у дорозі від 9 до 12 годин. У високий сезон автобуси курсують кожні 2 години.


Глибоко-глибоко під землею

Залісся

Де: Залісся, Тернопільська, Україна

Сталактити, сталагміти, гелектити – усе це не чарівні істоти зі світу Гаррі Поттера. Це мінерали, що “наростали” протягом багатьох століть і які можна побачити у печерах “Млинка” на західній Україні. Пропонуємо зануритися у світ таємних підземних лабіринтів, що досягають 40 км у довжину та нараховують десятки галерей.

Гіди проведуть вас вузькими доріжками ущелин за 250 грн (вартість за одну людину. Ціна залежить від тривалості маршруту та комплекту спорядження). Відчуйте себе справжнім спелеологом – зробіть зупинку на ночівлю у “Спелеохаті” та випробуйте на собі нюанси життя у походах.

На зимові свята в печерах влаштовують справжні шоу. На вас чекають бої з вурдалаками, логічні загадки, хитрі випробування на винахідливість. Гра закінчується близько півночі у нижньому гроті на глибині 60 м. Головна нагорода – святкова вечеря та келих соку (вживати алкоголь у печерах заборонено). Як гадаєте, дійшли б до фінішу?

Як дістатись?

Перший пункт призначення – місто Тернопіль. Зручніше й дешевше їхати автобусом. Вартість квитка з Києва від 399 грн. Дорога займе близько 7,5 годин. До міста щодня курсують прямі рейси о 17:00 та 19:00 годинах.


Місто левів

Львів

Де: Львів, Україна

Кожен куточок старовинного міста просякнутий профілями гордих левів. Вони прикрашають вхід в ратушу та фасади будівель, видніються на фасадах парканів та охороняють Високий замок. Кажуть, щоб найпалкіше бажання здійснилося, треба знайти у місті 25 левів.

Таємниці і загадки літають вуличками старого міста над головами туристів. Відчуйте увесь колорит, гуляючи увечері з келихом глінтвейну з “П’яної Вишні” – місця-візитівки Львова. Не проходьте повз вуличні ярмарки – тут можна скуштувати львівську карамель та узвар, купити вироби ручної роботи. Хорошим підсумком вікунду буде похід до Львівської опери.

Як дістатись?

Шлях з Києва до Львова займає 9 годин. На Busfor.ua представлено більше 60 пропозицій у цьому напрямку. Вартість починається від 380 гривень. Автобус – найшвидший на найдоступніший спосіб дістатися до міста Лева. Напередодні свят перевізники пропонують квитки за зниженими цінами, тож встигніть придбати.


Новорічні розваги у столиці

Київ

Де: Київ, Україна

У Києві життя кипить 24/7. Святковий вікенд можна почати з Подолу – історичного центру міста. Містяни та гості столиці можуть скуштувати страви національної кухні, придбати сувеніри ручної роботи та послухати виступи фольклорних колективів. Далі можна прямувати до Софійської площі, де розташована головна ялинка країни та магічний тунель світла.

Увечері рушайте на ВДНГ, де буде справжня новорічна казка. Їжа, напої, каруселі для дорослих та дітей, велетенська льодова арена та замок льодових скульптур. Ви точно будете в захваті.

Як дістатись?

З усіх великих міст України до Києва курсує прямий автобус. Квитки за доступними цінами ви знайдете на сайті Busfor.ua. Вартість квитків з Дніпра до Києва – від 220 грн, зі Львова до Києва – від 380 грн, з Одеси до Києва – від 320 грн. Купуйте квитки заздалегідь, адже найвигідніші пропозиції від перевізників можна знайти саме напередодні свят.


Дозвольте запросити вас на вальс?

Відень

Де: Відень, Австрія

Пропонуємо вам проміняти рутинні справи на кроки віденського вальсу. Відчуйте себе членом королівської сім’ї, купуючи квиток на щорічний Віденський бал, що відбувається у Віденській опері. Вартість квитка – від 50 до 250 євро. Змінилися плани і ви бажаєте повечеряти у світській атмосфері? Вартість столика на чотирьох – 700 євро. І пам’ятайте про головну роздинку вечора – дрес-код та манери.

Продовжіть вечір у компанії з містянами на різдвяних базарах перед палацами Шенбрунн та Бельведер, по вулиці Фрейтунг та площі Марії Терезії. Загадайте бажання на одній з найбільших льодових арен Европи – Viena Ice Dream, що за площею дорівнює футбольному полю.

Келих шампанського з панорамою на нічне місто стане ідеальним закінчення вікенду. І наостанок не забудьте покататися на оглядовому колесі у парку Пратер, що функціонує з 1892 року та належить до переліку чудес Відня.

Як дістатись?

Автобусом з Києва чи Львова – вартість квитків від 800 грн. Їхати до місця призначення близько 23 годин. На сайті Busfor.ua є більше 40 варіантів нічних та денних рейсів.


Опера та прянощі

Мюнхен

Де: Мюнхен, Баварія, Німеччина

“Маємо не лише Октоберфест” – кажуть німці і запрошують туристів відвідати столицю Баварії в період різдвяних свят. Місто прикрашено сотнями ліхтариків та ялинковими композиціями, а від запаху прянощів голова йде обертом. Спершу прямуйте на ярмарку, спробуйте глінтвейн чи темне “різдвяне” пиво з прянощами Hacker-Pschorr. На закуску пропонують традиційні ковбаски, кекс з горіхами і цукатами (“Christstollen”), та імбирне печиво.

Свої двері відкривають туристам і Мюнхенська філармонія та Баварська державна опера. Рекомендуємо відвідати вистави “Лускунчик” Чайковського, “Отелло” Верді та інші. Не нехтуйте і концертами класичної музики – заглибтеся в атмосферу минулого під твори Дебюссі, Рахманінова, Бетховена. Вартість концерту від 50 євро (1400 грн).

Коли симібоз мистецтва та смаколиків захочеться ще чимось доповнити – рушайте на шопінг. Різдвяні знижки сягають 70%. Загляньте в аутлет-містечко Outletcity Metzingen – більше 70 магазинів класу люкс та мас-маркету зібрані в одному місці.

Як дістатись?

Оберіть квиток на автобус. Це найбільш бюджетний варіант, адже квиток до Мюнхена з Києва або зі Львова коштуватиме близько 2000 грн. Переваги автобусних квитків у тому, що купити їх можна навіть за день до поїздки. Тривалість дороги – 20 годин.


Романтика у повітрі

Париж

Де: Париж, Франція

Хочете зустріти Новий рік зі своєю другою половинкою поодаль від друзів та рідних? Тоді ідеальний варіант для вас – засніжений Париж. Відвідайте Лувр, прогуляйтеся Єлисейськими полями та Садами Тюїльрі. У торгових галереях Лафаєт та Примтамп можна придбати подарунки – адже різдво ніхто не скасовував.

Душа просить свята? Прямуйте до Монмартру – відвідайте легендарні кабаре Мулен Руж та Crazy Horse. Наостанок покатайтеся на кораблі по Сіні – на місці вам запропонують смачну вечерю та келих рожевого французького вина.

Як дістатись?

Авіапереліт з Києва до Парижа триває 3-4 години. Вартість квитків на різдвяні свята - від 3600 грн. Квитки на автобус дешевші – ціни починаються від 2300 грн. Багато перевізників пропонують купити квитки за акційними цінами – до - 50% від звичайної вартості.


Круті спуски

Леві

Де: Леві, Фінляндія

А давайте святкувати так, щоб запам’ятати на все життя! Такі емоції забезпечені, якщо ви оберете варіант новорічного вікенду за Полярним колом. Леві – найбільший гірськолижний курорт Фінляндії, розташований між гірськими схилами та густими лісами. З першого погляду здається, ніби ви опинилися у казковому світі Санти.

Досвідчених лижників тут чекають 45 км гірськолижних трас різного рівня складності. Екстремалам будуть до вподоби хафпайпи та суперпайпи (сніговий рельєф для сноубордистів). Курорт також відомий різноманіттям дитячих гірок та схилів для початківців. Активності знайдуться для кожного, і якщо пощастить, ви точно побачите Північне сяйво.

Як дістатись?

Єдиний спосіб доїхати до Леві – авіапереліт з пересадкою в Хельсінкі. Вартість квитків від 5000 грн в одну сторону. Рейси у цьому напрямку пропонують компанії “Lufthansa”, “Finnair”, “LOT”, “МАУ”. Напередодні свят авіаперевізники влаштовують розпродажі квитків до - 50%. Поспішайте вибрати рейс.

Вогні великого міста

Нью-Йорк

Де: Нью-Йорк, США

Зустріти Новий рік на Time Square – найбільша мрія у житті, чи не так? Хмарочоси, від яких голова йде обертом, натовпи людей, 20-ти метрові рекламні банери та кришталева куля, що спускається опівночі під зворотній відлік натовпу. Пройти повз просто неможливо!

Більш спокійні святкування проходять на Бруклінському мосту, з якого видно Манхеттен, Іст-Рівер та Статую Свободи. Прогуляйтеся засніженим Центральним парком, зробіть фото на ковзанці біля Рокфеллер Центру – вийде атмосферний знімок ніби з фільму “Один Вдома”.

Як дістатись?

Квиток до Нью-Йорка необхідно купувати за кілька місяців до поїздки. Це можливість зекономити і придбати квиток за 15 тис гривень туди й назад. У період розпродажів ціна знижується на 30%. Авіакомпанії “МАУ” та “Lufthansa” влаштовують святкові акції – встигніть купити квиток до міста мрії.

Голосні вечірки

Дубай

Де: Дубай, ОАЕ

Дубай – місто дорогих авто та шумних вечірок, на яких постійно з’являються всесвітньо відомі зірки. Хочете провести новорічні свято яскраво та незабутньо? Тоді це ідеальний варіант. Ви побачите 13-метрову ялинку, прикрашену дорогоцінним камінням, загальною вартістю 11 000 000 доларів, салют, що увійшов до книги рекордів Гіннеса, та найвищий у світі готель – Бурдж-Халіфа.

У перервах між вечірками можна засмагати чи кататися на лижах. В Дубаї знаходиться один з найбільших у світі гірськолижних парків. Обов’язково загляньте у торгові моли, адже першого січня починається “Торговий фестиваль” – знижки на товари від світових брендів до 90%. Відпочинок вийде надзвичайно цікавим та насиченим.

Як дістатись?

Прямий авіапереліт Київ-Дубай займає 5-6 годин. Рейси пропонують авіакомпанії “МАУ”, “Flydubai”, “Emirates”. Вартість перельоту в одну сторону від 4000 грн. Перед святами очікуються великі розпродажі зі знижками до - 50%.

Місце сили

Балі

Де: Балі, Індонезія

Кажуть, Балі змінює людей до невпізнаваності. Тут не вийде просто лежати на пляжі чи купатися в океані – відчути дух острова можна лише дослідивши його таємні місця. Найзручніший спосіб пересування - скутер. Аренда коштує кілька доларів на день. Спершу відвідайте один з найдавніших храмів Танах-Лот (15 століття) наблизитись до якого можна лише у період відпливів. Серед інших must-visit місць печери Гоа Гаджа, Водяний палац Тіртаганга, Храм Тірта Емпул, Храм Лемпуянг та ін.

Природа острова відкриє свою справжню красу у джунглях. Там живуть рідкісні мавпи, а до уваги туристів водоспад Гіт-Гіт, Секумпул та Мендук, у яких можна купатися. Для повного очищення підніміться на світанку на вершини діючих вулканів Агунг та Батур – такі враження ви точно запам’ятаєте назавжди.

Як дістатись?

Прямий переліт Київ – Денпасар. Вартість квитків в одну сторону від 9000 грн. Вигідні пропозиції у авіакомпаній “LOT”, “Emirates”, “WizzAir”. Перед Новим роком очікуються гарячі пропозиції та знижки на білети до 30%. Встигніть придбати та рушайте на острів сили.

Буддійські храми

Гоа

Де: Гоа, Індія

Гоа – абсолютна протилежність іншим частинам індійського континенту. Тут нема метушні – лише морський бриз, кілометри пляжів та пальми. Відпустити думки та по-справжньому відпочити можна не лише на узбережжі океану, але й у древніх буддійських храмах. На Гоа їх більше 50-ти. Найвідоміші – Храм Шрі Маха Веда, Шрі Шантадурга, Шрі Мангеші, Собор Святої Катерини та інші.

Орендуйте скутер та відвідайте Старий Гоа – більшість будівель та храмів занесені до Списку ЮНЕСКО. У національному заповіднику Бхагван Махавір можна ознайомитися з місцевою фауною та побачити тигрів, що занесені до Червоної книги, слонів, леопардів, різноманіття птахів та комах.

Наостанок сходіть на ринок в Анжуї – це справжній рай для любителів речей з історією. Там можна придбати старі книги та монети, вінтажний одяг, срібло з Непалу та багато іншого.

Як дістатись?

З Києва є прямий рейс до Делі, а звідти рушайте до Гоа. Квитки за вигідними цінами пропонують компанії “AirArabia”, “Qatar Aitways”, “МАУ”. Перед святами знижки на квитки сягають 30%. Середня вартість авіаперельоту 10-12000 грн.

Новий рік на пляжі

Пхукет

Де: Пхукет, Таїланд

Втомилися від мегаполісу? Вимкніть телефон і зустрічайте Новий рік на пляжі під пальмами.

Вдень відвідуйте екскурсії у храми та національні парки. Найвідоміші місця курорту - святині Wat Chalong, Wat Phra Nang Sang, Phuket Big Buddha, парки – Butterfly Garden, Monkey Hill, Phuket Gibbon Center. Спробуйте місцеві фрукти, смак вас вразить, а ціна приємно здивує - не більше 3 доларів за кілограм.

Закінчити день можна спогляданням фантастичних заходів сонця. Karon View Point – найвідоміший острівний майданчик. Там можна випити коктейль та зробити красиві фотознімки. Не менш атмосферні й бари на пляжах. Головна мета острову – допомогти вам відпочити.

Як дістатись?

Вартість авіаквитків до Пхукета починається від 10 000 грн в один бік. Тривалість польоту 13-14 годин. Більшість рейсів з пересадками. Вигідні пропозиції є у компаній “Emirates”, “Qatar Airways”, “Turkish Airlines”.

Від Індійського океану до засніжених гір – важливе не місце, а компанія та настрій. Зберіть близьких та вирушайте на новорічні канікули по яскраві емоції. Вже пакуєте валізи?

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники