Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам

Крафтовий березень: кращі українські броварні

День святого Патріка

На носі День святого Патрика, тож є привід завітати у кращі українські броварні. Ми знайшли для вас пиварні та паби, де українські хмельні майстри виробляють легендарні сорти пива. Знайомимо читачів з Опіллям, львівським крафтом, полтавським локалем та рівненськими пабами.

Опільське пиво

Опілля

Про обізнаність файного міста у броварській справі знає вся Україна. Пиво у Тернополі варять біля Старого замку з 17 століття. Броварню “Опілля” було засновано у 1851 році, а на початку 20 століття діжки з хмільним напоєм вже відправляли за кордон. Наразі, тернопільський пивний завод став візитівкою міста та найбільшим виробником живого пива в Україні. Вирізняється “Опілля” мінімальним терміном зберігання та класичними смаками тернопільської броварні – “Корифей”, “Жигулівське”, “Княже”, “Біле” та інші.

Завітайте на Тернопільщину, щоб побачити найстарішу броварню України. Скуштувати “Опілля” можна у фірмовому магазині або в пабах міста. Поїздка до Тернополя здивує низькими цінами на проживання та харчування: за кімнату в готелі ви витратите 400-500 грн, обід буде коштувати від 80 грн, а вечір у пабі зі свиною рулькою та пивом – 300 грн.


Львівський крафт

Львівський крафт

Як тільки Львів не називають – культурна столиця, кавова мекка, історичний центр, скарбниця настоянок, та найчастіше місто Лева асоціюють з броварнями. Знаменита Львіварня запрошує на дегустацію гостей міста та пропонує дізнатися історію пивоваріння на Західній Україні. Виробник “Львівського” відкриває завісу перед фанатами хмільного напою та проводить екскурсії заводом та музеєм.

У Львові можна скуштувати крафтове пиво, що виробляється і споживається виключно у місцевих пиварнях. Стати свідком найгучнішого пивного свята Дня святого Патрика можна в одному з ресторанів Львова:

Правда

Львівська броварня “Правда” пропонує дізнатися, що таке справжній хмільний напій за домашнім рецептом. На центральній площі у театрі пива пропонують знайти ваш улюблений смак з-поміж тридцяти видів пива та елю. Пляшка крафтого пива коштує від 38 грн, за півлітровий келих ви віддасте від 50 грн, а ціни на сувенірні набори стартують від 150 грн.

Кумпель

Десять львівських ресторацій Kumpel group провокують на гастрономічні злочини. У Кумпелівську сім’ю входять “Ресторація Бачевських” та пивні “Кумпель”. Ресторани славляться смачною їжею та власними сортами розливного та пляшкового пива. У “Кумпелі на Митній” можна скуштувати крафтовий напій від 40 грн.

Королівська пивоварня

Дізнатися про королівську історію Львова пропонують засновники “Королівської пивоварні”. За легендою, тут варять магічний солод, що надає сили та мужності. Власні сорти пива у броварні мають дійсно неповторний смак: кориця, лимон, кава, мед та інші незвичні поєднання. Келих пінного напою тут коштує від 40 грн.


Полтавські броварні

Полтавські броварні

Затишне місто Полтава кожен рік зустрічає свято святого Патрика у місцевих броварнях, де створюються домашні сорти пива. Жителі столиці витратять всього п’ять годин та 180 грн на дорогу автобусом Київ – Полтава. Локальні виробники не тільки пригощають пивними напоями, а ще і вчать мистецтву пивоваріння, діляться секретами оригінальних смаків та організовують школи любителів пива.

Beer House

У залі пабу “Beer House” працює магічний апарат, який виробляє крафтове полтавське пиво. Локальна броварня пропонує навчитися варити напій самостійно, або скуштувати продукт кропітливої роботи пивоварів від 28 грн за келих.

Диканські вечори

Прихильники творчості Гоголя повинні скуштувати полтавське пиво “Диканські вечори”. Шансів знайти пляшку “Диканського” у інших містах України майже немає, тож радимо замість сувенірів везти з Полтави пляшку місцевого напою. Завод “Полтавпиво” відкрився за радянських часів, та тільки з 2003 року після повної реорганізації почав виробництво конкурентного смачного пива.


Рівне-чарівне

Рівне

Камерне місто Рівне радо зустрічає гостей крафтовим пивом та достойними закладами. Тут не тільки споживають, але і виробляють хмільні напої за оригінальною рецептурою. Любителі дня святого Патрика можуть розраховувати на гучні веселощі у місцевих броварнях. Ви витратите 200 грн на автобус Київ – Рівне, від 300 грн за оренду апартаментів та 500 грн на харчування на добу.

Сталева гора

Найбільший пивний заклад у Рівному – “Сталева гора”, запрошує на палкі вечірки та танцювальні вечори разом з популярними українськими виконавцями. У березні тут ви почуєте живе виконання груп Jerry Heil та O.Torvald. Броварня виробляє власні сорти пива, вартість келиха від 30 грн.

Броварня на Грушевського

Рівненський гастрономічний рай розмістився у затишній “Броварні на Грушевського”. Тут виробляють шість авторських сортів пива та пропонують великий асортимент м’ясних та рибних страв. Сучасна броварня поєднала чеські та українські традиції пивоваріння. Келих лагеру чи світлого елю коштує 35 грн.

Бажаємо веселих свят!

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники