Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам
04.07.1716512

Кам'янець-Подільський та Хотин: незабутня мандрівка до середньовіччя

1



Олена Томчук
21 рік, студентка НУ “Львівська політехніка”


Бажаєте розвіятись, а до відпустки ще далеко? Складайте речі першої необхідності у рюкзак, обирайте зручне взуття і гайда в Кам’янець на вихідні!

Ми з друзями хотіли побачити фестиваль повітряних куль, приурочений до Дня міста. Передбачивши ажіотаж, придбали квитки на потяг зі Львова до Хмельницького ще за 1,5 місяці.

З Хмельницького до Кам’янця-Подільського ми вирушили рейсовим автобусом. Чудова нагода переконатись, наскільки різноманітна природа нашої країни - кожна область відмінна і цікава по-своєму!

У Кам’янці-Подільському одразу увагу привертає незвичайний Смотрицький каньйон, який у травневу пору надзичайно красиво-зелений. Перед Новопланівським мостом є сходи до річки, обов’язково варто спуститись і насолодитись цією красою.

5

Звісно, головна родзинка міста - це Старе місто з фортецею XIV століття.

Всередині діє музей, можна скористатись послугами екскурсовода, чи прослухати розповідь за допомогою додатка izi Travel на вашому смартфоні. Тут також можна скуштувати шашлик (40 грн/100 г), бограч, банош чи овочі на грилі (35-40 грн). Така кухня загалом діяла у всій старій частині міста, оскільки це був День міста.

6

Щоб зробити гарні фото обов’язково прогуляйтесь навколо фортеці - на навколишніх пагорбах навіть небо здається ближчим!

Цікавий факт: Кам’янець-Подільський - місто семи культур, які у різні часи лишали тут свій слід: українці, поляки, євреї, литовці, турки і татари, вірмени. Тому не дивуйтесь, коли біля римо-католицького храму побачите мінарет.

9

Якщо ви полюбляєте екстремальні пригоди, вам теж буде чим зайнятись у Кам’янці-Подільскому. Тут є мотузковий парк, троллейна переправа через каньйон, стрибки з мосту (роуп-джампінг), екскурсія на БРДМ-2, польоти над містом на засобах малої авіації, - кожен знайде собі заняття по душі.

4

Переночувати можна у готелях чи винайняти подобово квартиру. Ми ж зупинились у затишному хостелі “Барон Мюнхаузен. Гостинний двір”, який знаходиться на виїзді з міста. У вартість проживання включено смачний домашній сніданок. Також безкоштовно можна пограти в більярд чи настільний футбол. У порівнянні з великими містами, таксі тут дешеве (25-30 грн в межах міста), тому до хостелу чи квартири, після довгих піших прогулянок, можна дістатися швидко і з комфортом.

Хотинська фортеця

2

Ми вирішили скористатись нагодою, і відвідати ще одну туристичну перлину - Хотинську фортецю, що за 25 кілометрів від Кам’янця-Подільського. 40 хвилин рейсовим автобусом - і ми на місці!

Настільки гарний заповідник Ви навряд бачили, а як бонус ще й Дністер поруч! Відвідавши експозицію музею всередині фортеці, ми знову пішли підкоряти пагорби навколо.

Обов’язково захопіть плед, аби посидіти та помилуватись тою красою, як це зробили ми, тут час ніби зупинився.

10

Назад до Хмельницького ми також повертались автобусом, а звідти до Львова - потягом, втім, на busfor.ua можна підібрати прямі автобусні рейси Львів-Кам’янець-Подільський-Львів.

P.S. - Повітряних куль ми так і не побачили, бо був для них занадто сильний вітер, і вони не підіймались. Проте, це була чудова мандрівка, про яку ще не раз буду згадувати, переглядаючи мальовничі фото.


Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати і ви! Надсилайте нам свої історії і путівники по містах на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 500 грн на подорожі з Busfor;)

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков