Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам
21.06.1810238

Мандрівка Україною: з Києва до Вінниці через Умань

1



Олена Томчук
22 роки, UI/UX Designer


Складати подорожі на подовжений вікенд – то моя любов! Травнені вихідні я використала на повну, тому ловіть маршрут: Львів – Київ – Умань – Вінниця – Львів. Наша країна велика і мальовнича, тут є багато відомих та маловідомих місць, і це не вимагає витрат у валюті, тож відмазка, що подорожувати це дорого – не працює, головне – бажання.

1

Київ

  • Зі Львова до Києва можна вирушати нічним потягом у ніч із п’ятниці на суботу, або ранковим Інтерсіті. Вартість другого – 288 грн за місце в другому класі. Там ж можна і перекусити чи випити ранкової кави, якщо не встигли взяти напій із собою в улюбленій термочашці

  • У столиці, звичайно, є багато заходів, закладів, пам’яток – кожен може спланувати собі день по-своєму. Ми ж прогулялись Хрещатиком і вирішили подивитись на “Панораму Києва”

  • Це однойменний маршрут прогулянки на пароплаві по Дніпру. Відправлення відбувається щогодини від річкового вокзалу (станція метро – Поштова площа) з 10 до 21 (у святкові та вихідні дні до 20:00). Вартість квитка для дорослого у будні – 150 гривень, у вихідні та святкові дні – 180 гривень. Хоч і ціна, на мою думку, дещо висока, проте, весняний зелений Київ цього заслуговує. Недарма ж він вважається одним із найзеленіших міст Європи


2

Після погойдувань на хвилях Дніпра, ми прогулялись до Контрактової площі, де саме відбувався фестиваль українських виробників. Різноманіття товарів вражало. Там також працював фудкорт, проте, ми тримали курс на ще одну перлину Києва, яку обов’язково треба відвідати – Національний ботанічний сад імені Миколи Миколайовича Гришка Національної академії наук України. Із центру міста до нього курсує автобус №62.

Вхідний квиток до Ботанічного саду для дорослого – 50 гривень.

3

У парку саме цвіли магнолії та дерева, розквітав бузок – аромат весни в повітрі неймовірний.

4

У весняно-літній сезон сад працює до 21:00, тож можна насолодитись чудовим пейзажем заходу сонця.

Повечеряли в ресторані мережі закладів “Файна фамілія” – ціна вечері на двох 380 гривень (дві страви та два безалкогольні напої).

Стомлені, але щасливі, ми поїхали до хостелу (вибір пав на Z-hostel, що недалеко від головного залізничного вокзалу, ціна місця в 6-місній кімнаті – 178 гривень). Багато кімнат, чистота і зручне розташування – це переваги цього хостелу.


Умань

Зупинялись недалеко від вокзалу, бо вже вранці наступного дня ми вирушали до Умані та відомого на всю країну дендрологічного парку “Софіївка”. Ми заздалегідь придбали квитки на busfor.ua, ціна – 160 гривень із людини, дорога займає 2,5 години. Проте, будьте готовими, що не всі автобуси заїжджають в місто, і вас, як і нас, можуть висадити на заправці перед містом. До парку можна доїхати на таксі, вартість якого складе 50-60 гривень.

5

Вхідний квиток до парку – 50 гривень, при вході можна приєднатись до групи з екскурсоводом (збирають приблизно по 10 людей, 40 гривень з людини). Екскурсія триває 1,5 години, під час якої можна багато дізнатись про історію і факти, тож воно вартує того! На території парку вас покатають на човні підземною річкою (саме так, річка тече під землею, то ж у вас буде можливість сховатися від палючого сонця та отримати купу емоцій від “підземної подорожі”), можете самостійно релакснути на катамарані по верхньому ставу, перекусити вуличної їжі чи придбати сувеніри (усі розваги за додаткову плату).

6

До парку є декілька входів та виходів, від одного з них 5 хвилин пішки до автовокзалу “Умань”. Звідти ми відправились автобусом до Вінниці. Рейсів до Вінниці не так багато – тож варто подбати про квитки заздалегідь.


Вінниця

Дорога займає 2,5 години, тож 100 гривень за квиток – і ми у Вінниці.

7

Прибувши до центрального автовокзалу Вінниці, ми пішли поселятись у хостел, бо вже був вечір. Хостел Smart Apart – чи не найкращий, в якому я зупинялась. За 200 гривень за ніч у вас зручне одноповерхове ліжко, доступ до кухні та всього необхідного приладдя для готування їжі, телевізор, душова кабінка. Хостел має зручне розташування, чисті номери і ввічливий персонал.

Недалеко від хостелу знаходиться затишний ресторанчик грузинської кухні Марані, який чудово підходить для вечері (ресторан входить до рейтингу ТОП-100 ресторанів України, вечеря на двох обійдеться в 200-300 гривень).

Вже наступного ранку ми пішки пішли досліджувати місто. Обов’язково до виконання:

✅ прогулянка в Центральному парку (можна завітати до контактного зоокуточка)

8

✅Фото біля ‘I ♥ Vinnytsia’

9

поїздка у вінницькому трамваї через усе місто

10

✅відвідини автомотовелофототелерадіо музею, де зібрані предмети минулих епох

11

✅та, звісно ж, прогулянка набережною та перегляд** світло-музичного шоу фонтанів**

12


До Львова повертались потягом із думкою про гарно проведений час та переглядом яскравих фото.

13

А ви вже спланували свій наступний вікенд? Збирайте рюкзак – і гайда в мандри. Гарних та приємних вам подорожей :)



Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 500 грн на подорожі з Busfor ;)

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков