Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам
02.11.1720619

П’ять причин відвідати Жешув

Жешув



Ігор Солоневський
49 років, м. Рівне
Інтернет-підприємець, мандрівник


Цього разу вирішив не ризикувати і не нищити здоров’я, очікуючи кілька годин під палючим сонцем своєї черги для пішого перетину кордону на пропускному пункті Шегині - Медика, а скористався зручним автобусним рейсом, замовивши квитки на busfor.ua до польського міста Жешув (Ряшів).

Чому саме до Жешува?

1

По-перше, через зручне географічне положення (менше 100 км від українсько-польського кордону). Дуже зручний для подорожей транспортний вузол.

2

По-друге, саме з Жешува від’їжджають автобуси по всій Польщі, а також міжнародні рейси до Праги, Відня, Будапешта, Берліна, Брно.

3

По-третє, з міжнародного літовища можна дістатися Берліна, Варшави, Гданська, Лондона, Манчестера, Брістоля. Згодом лоукост-компанія Ryanair планує відкрити ще декілька рейсів.

4

До речі, якщо купувати квитки завчасно, то подорож автобусом вам обійдеться набагато дешевше, ніж по Україні (іноді лише за 14 грн), а літаком - 120 грн.

5

По-четверте, у Жешуві можна досить недорого заночувати. Є кілька хостелів: “Noclegi u Jagody”, “Hostel Rzeszow”, “Noclegi Rzeszow”, “Hostel Omega”. Вартість ночівлі в цих хостелах становить 300-350 грн за добу.

6

Я зазвичай ночую в “Hostel Rzeszow” і всім його рекомендую. Хостел розташований в самому серці міста - на ринковій площі. До ваших послуг зручні ліжка, охайні, чисті, завжди прибрані санвузли, безкоштовний потужний інтернет, безкоштовні кава та чай у необмеженій кількості.

7

Дуже затишно, гостинна атмосфера. Більшість відвідувачів - українці. Якщо ви захочете собі щось приготувати з їжі, то для цього є всі можливості - газова плита, сковорідки, чайники, склянки, горнята, ложки, виделки. Тобто, повний спектр кухонного набору.

8

По-п’яте, мені подобається мандрувати історичною частиною міста. Красиві, охайні будинки та історичні пам’ятки роблять місто ще привабливішим, а подорож цікавышою. Дуже люблю фотографувати, а у Жешуві об’єктів для цього вистачає.

Центральна частина міста рясніє ресторанами, кав’ярнями, недорогими кафе, де за 12-15 злотих (85-105 грн) можна дуже смачно та сито скуштувати страв не лише місцевої кухні, а й страв близьких та далеких країн.

Якщо ви подорожуєте далі, то в супермаркетах можна поповнити запаси провізії за менші, ніж в Україні, гроші. Та й навряд чи варто в далеку дорогу везти з України продукти, котрі швидко псуються ще й з огляду на те, що польські митники можуть попросити вас викинути (чи з’їсти на митниці) м’ясні або молочні продукти.

Особисто для мене Жешув - місто перепочинку в подорожах як з України, так і у зворотньому напрямку. Вирушивши з самого ранку автобусом у напрямку Перемишля, а далі до польсько-українського кордону, ви ще до вечора можете дістатися Києва.



Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 500 грн на подорожі з Busfor ;)

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков