Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам
10.07.1717414

Ідея на вихідні: бюджетна подорож до Кошице

кошице



Софія Вовк
журналістка-мандрівниця, живе у Центральній Америці


Кожна велика мандрівка починається з маленьких поїздок. Зараз я живу в Центральній Америці, рідну країну залишила майже 10 місяців тому, а колись любила влаштовувати собі самостійні короткі поїздки Європою. Близькою і далекою.

Одна з мандрівок, що найбільше запам’яталась, - це поїздка вихідного дня в Кошице, Словаччина. Буквально двох-трьох бднів буде достатньо. Тоді я сіла в потяг Львів-Ужгород, а звідти в автобус – і вуаля, я в новій для себе країні – з іншою мовою, культурою, кухнею і враженнями.

кошице

Кошице – друге за величиною місто в Словаччині, індустріальний центр, до речі. Та хай це вас не лякає, промисловий гігант в своєму серці береже дуже мальовниче старе місто – з симпатичними вуличками, бруківкою, затишними сквериками і парками. А ще тут поруч з Оперним театром знайдете танцюючі фонтани. Це місце, як магніт, притягує і мандрівників, і місцевих.

Головна окраса Кошице – готичний Собор св. Єлизавети, його видно буквально з будь-якої точки міста. Собор є ще й хорошим вказівником, адже знаходиться в самому центрі міста. Не пошкодуйте кілька євро, щоб піднятися на дзвіницю собору. Зверху відкривається красива панорама.

собор

У Кошице готуйтеся багато ходити пішки. Блукаючи старими вулицями, заглядайте у під’їзди, вчитуйтеся у вивіски і ви знайдете багато цікавого. І не біда, що багато інформації тут словацькою. Все-таки наші мови схожі, тому значних проблем не виникне. Якщо ж ходити пішки набридне, можна заскочити у трамвай і оглянути інші райони міста.

Для мандрівників, які занурюються в історію міст, у Кошице знайдеться багато цікавого. Руїни середньовічних замків, фортець, палаців. Ці місця були свідками багатьох подій. Деякі з них оглянути можна безкоштовно, десь за вхід заплатите кілька євро.

Пам’ятаю мене вразив Mikluš Prison, що знаходиться в самому центрі міста. Непримітні на перший погляд фасади, ховають драматичне минуле будівлі. Колись за її стінами була в’язниця, в підвалах якої закатували немало люду. Зараз це музей. Моторошно, сумно і повчально. Такий післясмак залишає це місце.

Виділю ще один цікавий музей. Він вартий уваги, якщо плануєте сімейну подорож, – Музей історії техніки. Перші телефони, фотоапарати, історія розвитку промисловості – буде цікаво як дітям, так і дорослим.

кошице кафе

Проживання у Кошице

За 25-30 євро можна знайти двомісний номер у непоганому готелі. Хочеться більше комфорту – готуйтеся платити 50-60 євро за ніч і більше. Для бюджетних туристів - хостел 12-15 євро.

Я ж у подорожах Європою, люблю використовувати сервіс Airbnb. Причин як мінімум 2: можна знайти цікаве економне житло, а заодно й познайомитися з місцевими (господарями квартири), які охоче розкажуть вам про свої улюблені (і секретні для туриста) місця.

Про поїсти і попити

За повноцінний обід у звичайному ресторанчику готуйте 10-15 євро. Як шукати? Можна йти на нюх і заглядати у місця, які сподобались, а можна й дотримуватись виключно рейтингу від Tripadvisor і рекомендацій інших мандрівників. Тут вже хто що полюбляє .

Якщо ж подорож бюджетна, то шукайте поблизу супермаркети і готуйте їжу в хостелі чи квартирі, яку орендуєте.

кошице житло

Що не варто пропускати – так це місцеві кав’ярні. Я, як фанат кави, обожнюю місця, де можна і смачної кави випити, і соледеньким пригоститись. Їх тут десятки. Мені ж найкраще смакувало в Pekarnicka Na Korze.

Замість висновку

Кошице – може стати для вас як повноцінною мандрівкою, так і частиною тривалої пригоди. Звідси зручно планувати переїзди або перельоти глибше в Європу. Аеропорт є другим за величиною у Словаччині, звідси також літають лоу-кости.


Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати і ви! Надсилайте нам свої історії і путівники по містах на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 500 грн на подорожі з Busfor;)

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков