Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам

Тиждень у Німеччині: провінційні міста, в яких хочеться затриматись

7 провінційних міст у Німеччині

Ми часто пишемо про відомі міста, де бруківка змінила форму під підошвами мільйонів туристів. Сьогодні за планом провінція Німеччини: сім днів, сім міст та безліч вражень, які перенесуть вас у світ розміреного життя. Саме тут відчувається історія та характер німців. Семиденна подорож украде частинку вашого серця і поселить її в одному з замків Саксонії та Бранденбургу.



Понеділок: Франкфурт-на-Одері

Франкфурт-на-Одері

Перша зупинка – невелике містечко на кордоні з Польщею – Франкфурт-на-Одері. Це колишня провінція НДР, яка може здатися зовсім не цікавою, але готова здивувати того, хто залишиться на кілька годин у місті зі звичними будинками-коробочками. Тут особливо помітний вплив історичних подій – майже всі будинки відновлювались, та з-поміж уцілілих будівель є кілька вартих уваги. Серед них: церква Святої Марії, міська ратуша та храм св. Миколая.

Тут краще одразу їхати до центру, сісти у невеликому ресторані поблизу головної площі та розслабитись – семиденний відпочинок у провінційних містах тільки починається. Якщо ви думаєте, що два Франкфурти для однієї країни багато, скажіть про це німцям. Франкфурт-на-Одері не можна назвати ідеальним містом для відпочинку, але саме сюди ми радимо приїхати у перший день, щоб заночувати на підготуватися до тривалої мандрівки вглиб Німеччини.


Вівторок: Шверін

Шверін

З самого ранку наступного дня варто збиратися до старовинного міста Шверіна.

Не дивлячись на те, що це всього-на-всього провінція, маленький шматочок усієї країни, Шверін вас здивує. Мальовничий замок та безліч історичних місць займуть весь день. Переночувати варто у старому місті, замовивши на вечерю незвичний рибний суп – місцевий делікатес.

Замок та сад у Шверині підкорили серця багатьох туристів. Тут ідеальний ландшафтний дизайн мирно співіснує з пафосною архітектурою старої будівлі. У шверинському замку розташовані кілька достойних музеїв та міська рада.

Середа: Ютербог

Ютербог

Наступний день ви проведете в затишній Прусській глибинці, де все настільки класично-строго та спокійно, що враження від Шверіна стихнуть. Однак, свою норму кроків ви тут виконаєте – кам’яні бруківки та міська стіна поманять вас углиб Ютербога.

Час у місті наче зупинився: ті ж самі криві вулички, давня стіна, дахи з черепиці та затишні будівлі з невеликими вікнами. Тут хочеться забути про турботи та прислухатись, як звучать на бруківці колеса возів… Але все не надто романтично: місто росте, розвивається і будує нові райони, які краще не відвідувати для цілковитого занурення в атмосферу старого міста.

Четвер: Бернбург

Бернбург

Після спокійного Ютербога нове місто видасться досить жвавим. Бернбург – це невелике містечко, символом якого є ведмідь, і ви його знайдете у найнепередбачуваніших місцях. Це може стати захоплюючою грою, тому що доведеться дивитись на дахи, під ноги, у меню ресторанів та на вікна будинків.

Дуже цікава і яскрава пам’ятка – замок Бернбург. Про нього відомо вже понад тисячу років. Зараз у замку діють кілька музеїв, деякі з них присвячені середньовічним інструментам катування, а в яру поблизу живе родина бурих ведмедів.

Серед непоганих локацій для прогулянок відзначте на карті міста лікарню, за якою знаходиться ботанічний сад, церква св. Миколая та залишки середньовічного монастиря.

П’ятниця: Наумбург

Наумбург

Наступне місто Саксонії-Анхальт обов’язкове для відвідування у цій подорожі. В Наумбургу є всі класичні складові “пряникового містечка”: милі будиночки з рельєфними віконницями, середньовічний собор, старовинна бруківка, різнокольорові фасади будинків та розслаблені місцеві жителі.

Наумбурзький собор збудований у самому центрі міста, тож ви його точно не оминете. В ньому зберігаються не лише релігійні пам’ятки міста, а й історично важливі артефакти. Церква св.Вацлава і будинок Ніцше – це класична програма, а ми радимо запланувати дегустацію у виноробні та прогулянку виноградником.

Субота: Майсен

Майсен

Щоб не відходити від заданого плану, варто поїхати до Майсена. Він знаходиться вже ближче до Польщі, що й наклало свій відбиток на історію.

Місто відоме двома місцями: замком Альбрехтсбург та порцеляною. Ці два факти пов’язані, тому що в розкішному замку 15 століття у 1710 році збудували мануфактуру, а місцеву порцеляну розкуповували по всій Європі. Замок приваблює неймовірним краєвидом: стіни фортеці віддзеркалюються у темній воді річки на фоні махрових верхівок дерев. Заради такого пейзажу варто залишитись у місті, щоб насолодитись красою замку Альбрехтсбург трошки довше, ніж мить із вікна автобусної екскурсії.

Неділя: Баутцен

Баутцен

На кордоні з Польщею знаходиться останній пункт мандрівки німецькими провінційними містечками – Баутцен. Це неймовірно гарне місто, яке варте стати зіркою кількох розворотів туристичного журналу.

Будишин (Баутцен) є столицею найменшої слов’янської країни у світі – Лужице. Корінне населення досі мешкає у місті. Тут ви одразу помітите велетенські стіни фортеці та здивуєтесь, як добре збереглись середньовічні будівлі. У місті проводяться археологічні розкопки і можна зануритись в історію появи місцевого народу.

Уздовж головної вулиці міста збудовані будинки в німецькому стилі. Помітна особливість – нетиповий план міста та розташування будівель. Це спадок від середньовічних жителів Баутцена.

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков