Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам

Де відпочити на стипендію?

Бюджетна подорож: Румунія, Молдова та Словаччина

Щоб назавжди розвінчати міф “Подорожі – це дорого”, зверніть увагу на три країни, які може собі дозволити навіть студент. Перше правило економії: до сусідів їхати автобусом. Ми розповімо про таємні замки Словаччини, гірські дороги Румунії та винні льохи Молдови. Гідний відпочинок із мінімумом витрат – девіз вашої наступної відпустки.

Словаччина

Словаччина

Словацька Республіка вважається гарним гірськолижним курортом, тому восени тут панує камерна атмосфера, адже туристів набагато менше, ніж узимку. Мало хто знає, що Словаччина має найбільшу кількість замків і палаців на душу населення в Європі. Крім того, що Татри дають змогу насолодитися найвищими схилами Карпатського хребта, ви можете побачити історичні будівлі у чудовому стані, з автентичними меблями та оригінальним оздобленням.

Що дивитись у Словаччині?

  • Для захисту кордону з Польщею був побудований Оравський град – вражаючий замок із могутніми стінами, що вистояли ще з 13 століття.

  • Тренч’янський Град зі сторони Чехії відкриває туристам панорамний вид на Тренч’янський край. У цій середньовічній фортеці збереглося оригінальне оздоблення у залах та кімнатах.

  • Бойницький замок відомий ще з 12 століття, у ньому розташований один із найвідоміших історичних музеїв Словаччини.

  • Найстаріша серед фортець Словаччини – Нітранський замок. Відомий він ще з 8 століття та пережив напади монголів і турків. Зараз Нітранський замок утримується міською єпархією та вважається головною пам’яткою міста Нітра.

Квиток на автобус Київ-Братислава буде коштувати приблизно 1200 грн (44 євро), а квиток Львів-Братислава – 850 грн (31 євро). Ніч у хостелі в Братиславі буде коштувати від 10 євро (273 грн) за одну особу, якщо бронювати на Booking. Оренда приватної квартири через сервіс AirBnB коштує від 23 євро (627 грн) для двох осіб у центрі міста.


Румунія

Румунія

Автобусна подорож Румунією дає змогу побачити найкрасивішу гірську трасу Європи – трасу Трансфагараш. Дорогою до Бухареста ви зможете насолодитися незрівнянними краєвидами Румунії, про які ми розповідали раніше. За два дні у столиці ви познайомитесь із колоритним європейським містом, що поєднує західну та східну культуру.

Бухарест пережив дві війни, диктатуру, комунізм та землетруси. Історія 20 століття змінила Маленький Париж і залишила Бухарест без значної частини Старого міста. Завдяки сучасним реконструкторам та історикам, туристи можуть насолоджуватися відлунням румунського шику та величними пам’ятками диктатури Чауше́ску.

Що дивитись у Румунії?

  • Словацька копія Тріумфальної арки нагадує про квітуче минуле Маленького Парижа у Румунії.

  • Найбільший у світі Парламент і одночасно – еклектичний пам’ятник Чауше́ску. Він має 1100 кімнат, більшість з них можна подивитися на екскурсії палацом.

  • Автентична Церква Ставрополеус зі старовинними іконами, оригінальними розписами стін та унікальними скульптурами 18 століття.

  • Маєтки у французькому стилі 17-18 століть, у яких розташовані стилізовані вуличні кафе та ресторани з верандами та різнобарвними парасольками від сонця.

Подорож Румунією восени має багато переваг, серед яких і зниження цін на туристичні послуги. Квиток на автобус до Бухареста з Києва коштує 1150 грн (42 євро), а з Одеси до Бухареста – 800 грн (29 євро). Якщо бронювати через сайт Booking, одна ніч у хостелі буде коштувати від 10 євро для одного туриста, а у готелі – від 45 євро для двох. Апартаменти у центрі міста можна знайти від 20 євро за добу через сайт AirBnB.


Молдова

Молдова

Осіння Молдова приваблює туристів фестивалями вина та святкуваннями закінчення збору врожаю майже в кожному районі. Барвисті пейзажі країни знайдуть окреме місце у серці кожного гостя Молдови, та головна мета поїздки – скуштувати славетні вина Бессарабії. Тур винними підвалами та знайомство з традиціями виноробства молдован може зайняти більше, ніж два дні. Особливу атмосферу можна відчути, наприклад, у старих льохах із великими дерев’яними бочками у місті Мілештій-Міч за 15 км від Кишинева.

Кілометри старих штолень у Мілештій-Міч тепер використовують для зберігання вина. Тут підтримують особливу температуру та вологість повітря, щоб молодий напій дозрівав у діжках. Екскурсії льохами завжди закінчуються дегустаціями. Гості погребу куштують не тільки вина, а й коньяк власного виробництва. Лелека з виноградним гроном у клюві вже багато століть є символом молдовського виноробства, а домашні вина пропонують у кожному ресторані країни.

Найдешевший варіант подорожі до Кишинева з України – автобусом. Квитки Київ-Кишинів будуть коштувати 660 грн (24 євро), а Львів-Кишинів – 800 грн (29 євро). Проживання у готелях Кишинева буде коштувати від 40 євро (1078 грн) за кімнату для двох осіб за добу, якщо бронювати через сервіс Booking. Окремі апартаменти з двома кімнатами коштують від 28 євро за ніч (755 грн), на сайті AirBnB.

Бажаємо цікавих подорожей!

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков