Мои билеты
Служба поддержки
Вопросы и ответы
Договор оферты
Блог
О нас
Контакты
Перевозчикам
Агентам

Три Різдва у Швеції: лоукост-програма через Польщу

Різдво у Швеції

Санчата готують влітку, а різдвяний відпочинок планують восени. Тим більше, що в Україні Різдво святкуємо двічі. Зважаючи на вихідний 25 грудня, радимо взяти пару додаткових днів та поїхати на Північ, щоб знайти скандинавського Санта-Клауса та насолодитися щедрим святковим оздобленням вулиць. Ми розповімо секрети трьох найкрасивіших міст Швеції, куди можна поїхати за спеціальними цінами. Щоб святкувати Різдво не за всі гроші світу, плануйте подорож через Польщу.

Ідеальне Різдво

Різдво у Швеції

Різдво у Швеції вважається головним сімейним святом. Різдвяні ярмарки з великим асортиментом оздоблення та подарунків відкриваються у Швеції вже у листопаді. Шведи обожнюють прикрашати домівки та насолоджуються різдвяним ритуалом: щонеділі з 1 до 25 грудня кожна сім’я запалює по одній свічці у спеціальному свічнику. Обов’язкова фіка у святково прикрашених кав’ярнях, пошуки подарунків, закупи м’яса до різдвяного столу – це все робить кожен швед перед початком довгих новорічних канікул.

Лоукости, що прямують з Польщі до Швеції, пропонують вигідні ціни, навіть на різдвяні свята. Рейси з Кракова та Гданська коштують від €14, а дістатися до Польщі з України легше за все автобусом. Святковий складений маршрут сподобається тим, хто хоче побачити дві країни за одну бюджетну подорож.

Стокгольм за €14

Стокгольм

У Стокгольмі панує казкова атмосфера. Обов’язково відвідайте Скансен, де щороку проводять ярмарок, театральні вистави та конкурси. Великий острів у самому серці столиці поєднує зоопарк та історичний парк. Гості побачать шведські новорічні традиції та познайомляться з місцевою фауною.

Ідеальне Різдво для шведів – це багато снігу, сімейний обід, гори подарунків і тисячі вогників навколо. Старе місто Ґамла-Стан схож на імбирний будиночок, прикрашений солодкою глазур’ю. Це найкращий час, щоб погуляти вуличками старого острова. Весь грудень на Ґамла-Стані проходить різдвяний ярмарок, де можна придбати все – від класичних сувенірів до одягу та меблів.

У Стокгольмі працює два аеропорти – Арланда та Скавства. Більший та зручніший для туристів Stockholm Arlanda Airport має п’ять терміналів та приймає регулярні рейси зі всього світу. Відстань до аеропорту у 42 км легко подолати за 40 хвилин автобусом або електричкою з центрального вокзалу. Другий та менший Stockholm-Skavsta flygplats розташований за 100 км від Стокгольму. Скавства приймає лоукост-авіакомпанії Wizz Air та Ryanair. Дорога автобусом до Скавства займає близько 90 хвилин.

Найбільш вигідна ціна подорожі лоукостом у Ryanair з вильотом через Краків. Бюджетно дістатися до Польщі можна автобусом Київ-Краків від 600 грн (22 євро), а квиток на автобус Львів-Краків буде коштувати від 420 грн (16 євро).

✈️ Квитки Краків - Стокгольм від 14 євро (360 грн)

Мальме за €15

Мальме

Мальме називають хіпстерською столицею Швеції. Його складно назвати типовим шведським містом – сучасна архітектура зі скла і бетону значно відрізняється від казкового Стокгольму. Пам’ять про давні часи залишилася лише на маленькій площі, де розташована стара частина міста з ратушею та класичними різнокольоровими будиночками. Тут панує різдвяна атмосфера, пахне випічкою та кавою, а в магазинах продають дизайнерські прикраси для дому.

Засніжене старе місто Мальме можна обійти за кілька годин: прогулятися ринковою площею, зайти до ратуші, побачити церкву святого Петра та послухати найбільший по кількості труб орган у Скандинавії. Тут важко почути шведську мову – маленькі вулички окуповані туристами на різдвяні свята.

Портове місто Мальме вважається найбільш сучасним містом Швеції, де новий район Західної Бухти цікавіший за Старе місто. Різдвяні свята тут виглядають модерново, а дизайнерські рішення щодо оздоблення будинків можуть надихнути любителів архітектури і дизайну. Для повноти вражень спробуйте потрапити на один з багатьох фестивалів міста або на концерт в Мальме Арену. Місто вражає кількістю вечірок і масштабом музичних подій. Сюди їдуть відчути драйв скандинавської молоді.

Обов’язкова програма для усіх гостей міста – це подорож до мосту, який проходить через морський тунель до Копенгагена. Поряд із легендарною спорудою можна прогулятися довгою парковою зоною вздовж затоки. Саме цей пляж вважається найчистішим у Швеції. Холодна зимова погода стане приводом потрапити на традиційну шведську фіку та скуштувати класичні різдвяні страви у сучасних ресторанах Мальме.

Аеропорт Malmö Sturup Airport розташований за 28 км від міста, що обслуговує локуст-компанії, чартерні та міжнародні регулярні рейси авіакомпаній Wizz Air, TUI fly Nordic, Scandinavian Airlines, Ryanair та Norwegian Air Shuttle. Подолати відстань від аеропорту до центру міста Мальме можна за 40 хвилин автобусом.

Кращі ціни на Різдво пропонує лоукост Wizz Air з Гданська. Бюджетно доїхати до Польщі можна автобусом Київ-Гданськ від 1000 грн (38 євро) або Львів-Гданськ від 800 грн (30 євро)

✈️ Квитки Гданськ - Мальме від 15 євро (380 грн)

Гетеборг за €15

Гетеборг

Справжня різдвяна магія живе у Гетеборзі. Кожен рік тут відкривається найбільший у Скандинавії святковий ярмарок. Великий парк розваг перетворюється у дивовижне місто ялинок, прикрас та подарунків. Шведи з усієї країни їдуть до Гетеборга, щоб зарядитися різдвяним настроєм та купити нові прикраси за кращими цінами. На Christmas market запалюють п’ять мільйонів вогників на гірляндах довжиною п’ять кілометрів!

Різдвяна програма Гетеборга включає: відвідування музею зі справжнім кораблем вікінгів, обід з морепродуктами, прогулянка у Volvo museum та вечір у Старому місті у стилі давньої Швеції. У Гетеборзі дійсно відчувається європейське свято з катанням на ковзанах і ароматами гльогу.

Одне з найстаріших міст шведського узбережжя, насамперед, вважається ідеальним містом для гурманів. Тут працює п’ять ресторанів, відзначених зірками Мішлен. У Гетеборзі треба скуштувати омарів, устриць, креветок, раків і мідій. Серед смаколиків на різдвяному ярмарку можна знайти ковбаски, булочки, цукерки та шоколад. Святкові вихідні тут треба проводити у ресторанах і кав’ярнях, щоб поспілкуватися з місцевими шведами та скуштувати ще й традиційне запечене м’ясо з ягідним соусом.

Аеропорт Göteborg-Landvetter Airport розташовано за 20 км від міста. До аеропорту від центра Гетеборгу можна дістатися за 40 хвилин. Аеропорт є хабом для авіакомпаній Wizz Air, TUI fly Nordic, Scandinavian Airlines, Ryanair та Norwegian Air Shuttle.

Кращі ціни на Різдво пропонує лоукост Wizz Air з Гданська. Бюджетно доїхати до Польщі можна автобусом Київ-Гданськ від 1000 грн (38 євро) або Львів-Гданськ від 800 грн (30 євро).

✈️ Квитки Гданськ - Гетеборг від 15 євро (380 грн)

Бажаємо вдалих свят!

Мы предлагаем бесплатные советы о выгодных путешествиях по Украине и за границу. Хотите их получать?

Подпишитесь на рассылку, чтобы первым получать интересные предложения, новости и скидки от BUSFOR

    
183193
подписчиков