Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам

6 неочевидних лайфхаків мандрівникам

головна

“Удача для дурнів. Це все, на що вони можуть сподіватися, бідолахи”

Цитата Стівена Кінга тут не випадкова. Хто-хто, а автор трилерів добре розбирається в “несподіваних поворотах”.

Команда Busfor.ua вирішила дати 6 корисних порад, які спростять вам життя під час будь-якої подорожі. Як і все геніальне, наші лайфхаки прості, але не очевидні.

Паролі від Wi-Fi різних закладів можна знайти в коментарях на FourSquare

пароль

Соціальна мережа FourSquare закликає користувачів ділитися враженнями і відгуками про будь-яке місце в світі. Багато користувачів давно підтримують своєрідний флешмоб за вільний доступ до інтернету. Перевірте коментарі до закладів і установ, що вас цікавлять - можливо, хтось вже розкрив таємний пароль ;)

Перед подорожжю відскануйте всі важливі документи

документи

У разі крадіжки або втрати у вас будуть копії паспорта, посвідчення особи, інформації про рейс, які можна легко знайти у смартфоні або планшеті. Якщо відсканувати немає можливості або бажання, сфотографуйте документи на телефон.

Наприклад, інформація про ваші бронювання і придбані квитки зберігається в особистому кабінеті на BUSFOR, куди ви можете зайти з будь-якого пристрою, авторизувавшись за номером телефону. Після цього можна знову роздрукувати втрачений квиток.

Функція «OK Maps» збереже зображення Google Maps для офлайн доступу

карти

Google карти популярні в усьому світі. Їх зручно використовувати в повсякденному житті і в поїздках, але вони завжди вимагають доступ до інтернету. В дорозі не завжди є можливість скористатися Wi-Fi або 3G, але вихід можна знайти у будь-якій ситуації. Вам достатньо зберегти фрагмент карти на свій телефон або планшет за допомогою функції «Ok Maps».

Надсилайте собі листівки в пам’ять про кожен день подорожі

листи

Яке задоволення повернутися додому і ще раз пережити незабутні враження! Надсилайте самі собі листівки з коротким змістом прожитого дня в поїздці і ваших вражень. Це краще, ніж провести поїздку в спробах зробити вдале селфі. З листівками ви запам’ятаєте набагато більше і зосередитеся на враженнях, а не на підбиранні фільтрів в Інстаграмі :)

Користуйтеся GPS, подорожуючи за кордоном

навігатор

Якщо у вас не встановлена карта країни, в яку ви їдете, просто на місці перед виходом з готелю завантажте карту Google map. Потім відключайте інтернет, вмикайте GPS - і ви цілком зможете орієнтуватися на місцевості.

В останній день подорожі зберіть дрібні гроші і віддайте їх безхатченкам

копійка

Зібрали дрібні гроші на пам’ять друзям-нумізматам? Решту можна роздати бідним. Ці монети в найближчі роки вам навряд чи знадобляться, а значить загубляться вдома. Зовсім інша справа, якщо який-небудь бродяжка з теплотою згадає про вас, коли йому захочеться купити тарілку супу (або пляшку дешевого віскі, тут вже як пощастить).

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники