Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам

10 речей, які потрібно зробити перед будь-якою поїздкою (і це не «посидіти на доріжку»)

Як зібратися у подорож

Ви можете сподіватися на те, що виконання ритуалу «присісти на доріжку» може стати запорукою успішної подорожі, але команда Busfor підготувала більш практичні рекомендації. І бажано до них прислухатися перед тим, як вирушати в дорогу, замість того, щоб розраховувати на вищі сили. Підготовка до подорожі має бути на вищому рівні.

Зробіть копії документів

Зробіть копії документів

Обов’язково зробіть копії важливих документів – паспорта, страховки, квитків тощо і зберігайте їх окремо від оригіналів. Також додатково їх відскануйте і зберіжіть, наприклад, в чернетках на електронній пошті – так у вас завжди буде до них доступ.

Бронюйте завчасно

Бронюйте завчасно

Бронюйте готелі і квитки заздалегідь. Всім відоме правило, що чим раніше це зробити, тим дешевше вийде. До того ж, часто можна потрапити на різні акції та спеціальні пропозиції, тоді ціна буде значно вигіднішою.

Проте, бувають випадки, коли це правило працює з точністю навпаки. Потрібно дочекатися останнього моменту і тоді існує ймовірність того, що квитки або готельні номери будуть «розпродувати». Цей варіант підходить для туристів, які люблять ризикувати.

Зателефонуйте в банк

Дізнайтесь усе про свю анківську карту

Попередьте свій банк, що ви їдете за кордон і плануєте там користуватися платіжною карткою. Дізнайтеся, де краще знімати гроші, куди звертатися, у разі екстрених випадків, а також чи встановлено ліміт на вашій картці.

Розподіліть готівку

Розподіліть готівку

Це перше правило мандрівника, який подорожує з готівкою. Розділіть всю суму на «порції» і тримайте їх в різних місцях. Так, у разі втрати або крадіжки, у вас завжди буде заначка.

Не проґавте знижки

Не ігноруйте знижки

Якщо ви розраховуєте отримувати знижки за студентським, пенсійним або будь-яким іншим посвідченням, переконайтеся, що ви його з собою взяли. Інакше доведеться платити повну вартість. Ще й залишиться неприємний осад від розчарування, що знижки не діють.

Чи не закінчується термін дії паспорта?

Перевірте термін дії закордонного паспорту

Переконайтеся, що термін дії вашого закордонного паспорту не закінчується раніше, ніж закінчується ваша подорож. У кращому випадку, вам просто можуть не дати візу, в гіршому – не впустять до країни. Тому підготуватися до подорожі і, у разі потреби, оформити новий паспорт краще завчасно.

Вирішіть всі візові питання

Віза

Приділіть максимум уваги візовому питанню, адже на її оформлення знадобиться час. Дізнайтеся, де оформити візу, які документи надати в посольство та скільки вона коштує. Також уточніть, чи потрібна транзитна віза для країн, через які ви будете їхати. Важливо, щоб термін дії візи не був меншим, за період перебування в країні.

Подумайте про своє здоров’я

Піклуйтесь про здоров'я

Важливим питанням є – що робити перед поїздкою в країни, які знаходяться на іншому кінці світу. Збираючись в екзотичну країну, обов’язково пройдіть вакцинацію! Особливо це важливо для поїздок в південні або азіатські країни. У деяких випадках, така завбачливість може врятувати життя. Проконсультуйтеся з цього питання з лікарем мінімум за 8 тижнів до виїзду.

Доведіть, що ви плануєте повернутися додому

Придбайте зворотній квиток

Без зворотнього квитка вас можуть не впустити в деякі країни, тому завжди тримайте його при собі. Дуже зручно, якщо є можливість зберегти його в особистому кабінеті на сервісі, де був придбаний квиток. Наприклад, в особистому кабінеті на Busfor.ua можна зберігати і в будь-який час переглядати всі оплачені квитки.

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники