Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам
24.07.1813425

Краків всередині та навколо

1



Тарас Погончук
22 роки, студент Львівської Політехніки


- Хто я такий

Звати мене Тарас Погончук, мені 22 роки, навчаюся в Національному Університеті «Львівська політехніка». Захоплююсь фотографією та подорожами, бував у багатьох красивих місцях України. Проте мені завжди було мало і завжди було цікаво здійснити якусь подорож за межі своєї Батьківщини, подивитись на світ, побувати в нових місцях та знайти нові пейзажі для фотографії.

Тому я вирішив почати із найближчої, проте дуже цікавої країни, до якої можна без проблем дістатися автобусом – до Польщі. Після покупки квитка на сайті busfor.ua і декількох годин зручної поїздки в автобусі я вже прибув у чудове місто Краків.

Краків було вибрано не випадково як перше місто для закордонної подорожі, адже це чудовий зразок красивого європейського міста із високим рівнем життя. Це місто, де тобі завжди раді, де велика кількість красивих та оригінальних пабів, кафе та ресторанів, де можна познайомитись із цікавими людьми різних куточків світу. Саме тому я вже декілька разів приїжджаю в це чарівне місто, яке я бачив його в різні пори року і яке завжди відкривається для мене по-новому.

1


- Що відвідати?

Краків багатий на цікаву архітектуру, тут багато як добре збережених старих будинків, атмосферних єврейських кварталів, де Стівен Спілберг знімав свій великий фільм «Список Шиндлера», а також є велика кількість сучасних багатоповерхівок в стилі модерн.

Кожен приїзд починається із прогулянки по людному центру міста, який завжди виглядає по-різному, адже на площі часто проводяться різноманітні ярмарки, де можна придбати цікаві сувеніри, або ж смачно перекусити. Дуже красивий Маріацький костел, про який ходять легенди: наче його будували два брати, вони змагались один з одним, намагаючись побудувати найвищу башту. Дивлячись на цей костел видно, що вони різні за архітектурою та висотою, проте кінець у цієї історії не такий красивий. Краків – дуже колоритне місто, тому практично на кожному кроці в центрі можна знайти щось цікаве для себе.

2

3

Одним з улюблених місць є архітектурний комплекс на пагорбі – Вавель, дуже красивий замок, на якому знаходяться різні стародавні будівлі, собори та катедра. Вхід на територію безкоштовний, а для ознайомлення із музеями потрібно заплатити від 8 до 25 злотих, залежно від музею, який ви хочете відвідати. Вавель сподобався ще тим, що біля нього завжди щось відбувається, збоку протікає ріка Вісла, тому я орендував каяк на одну годину, що обійшлось в 20 злотих. З річки чудово видно замок на пагорбі, всіма улюбленого дракона, людей, які гуляють набережною, різноманітні ресторани на суднах та багато іншого.

4

5

6

Хорошим місцем для пікніка чи пробіжки є Блонія – найбільший незасаджений парк у Європі, велика площа, де просто росте трава і немає дерев, чудове місце для відпочинку від жвавості в центрі. Краків багатий на цікаві доглянуті парки, проте саме цей запам’ятався найбільше.

7

8


Вночі Краків дещо змінює образ, вулиці заповнені вже не туристами різного віку. Клуби, кафе, бари, паби заполонила весела молодь, яка завжди вміє святкувати будь-який день, якщо ж не хочеться гамірного вечора, то можна обрати романтичну вечерю під парасольками та із свічками, особливо сподобались такі ресторани своєю атмосферою та можливістю насолоджуватись вечірнім Краковом, сидячи собі у зручних кріслах та попиваючи вино.

9

10

11

12

Вдалось побувати і на місцевій затопленій каменоломні, залив Закшувек – місці, де купаються люди та є можливість взяти курси дайвінгу, що може обійтись до 2000 злотих.

13


На краю міста є великий Краківський зоопарк, де можна побачити різноманітних тварин зі всіх куточків світу: слони, жирафи, леви, пінгвіни, змії, риби, та багато інших братів наших менших, кожен знайде щось цікаве для себе. Вхід коштує 18 злотих.

16

1

17

14

Не менш цікаво і за межами Кракова, особливо мені сподобались гори Татри, де знаходиться одне з найкрасивіших озер у світі Морське Око, саме туди я відправився взимку. Година їзди на автобусі із Кракова до Закопаного, а вже із Закопаного за 10 злотих бусом можна доїхати до входу у парк, де вхід коштує 5 злотих. До самого озера ще потрібно підійматись 2 години пішки, або ж скористатися послугами повозки із кіньми, які вас можуть повезти до озера. Діставшись до Морського Ока, перехоплює подих від побаченого, величезне замерзле озеро покрите снігом та оточене високими горами.

14

15


Також недалеко від Кракова знаходиться гірський хребет П’єніни, де також красивий гірський масив, піднімаючись по якому виходить чудова прогулянка хвойним лісом та чистим повітрям, на горі Три Корони можна насолоджуватись пейзажами гір та маленьких містечок між деревами, які заходять за горизонт.

20

21

23

24


- Чого б з’їсти?

Краків запам’ятався ще тим, що там безліч красивих кафе із оригінальним оформленням, а що найголовніше – із смачною кухнею. Це може бути романтична вечеря в центрі міста в ресторані «Під сонцем» або ж ситна піца в «Beer House», чи сніданок із круасаном та лате. Також вдалось спробувати і місцеву кухню, особливо сподобався польський кисленький суп журек, а головною візиткою Кракова для мене став осципек, це маленький копчений шматок сиру із журавлиним соусом.

Ціни в кафе та ресторанах невисокі, піца коштує біля 25 злотих, лате+крусан 12 злотих, маленький, проте дуже смачний осципек із соусом обійдеться біля 4 злотих, але літом чи весною їх важко знайти. Смачно та дешево можна поїсти у місцевих молочних барах, нагадує акуратну та атмосферну їдальню, їжа тут смачна та ситна, суп тут може коштувати 4 злотих.

24


- Де переночувати?

Із ночівлею проблем не було ніколи, завжди є хостели із зручними умовами та всім необхідним для хорошого відпочинку перед новим днем для дослідження чогось захоплюючого, ціна за ніч може бути біля 110 злотих, залежно від умов та відстані до центру міста.

- Що запам’яталось?

Отже, Краків – це чудове місто для туризму, місто, до якого швидко звикаєш, яким хочеться пройнятись, місто, де завжди є на що подивитись та чогось смачного скуштувати, місто, до якого зручно приїхати автобусом та провести надзвичайні дні, вечори та ночі, поглинаючи колорит справді європейської культури.


__

Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 500 грн на подорожі з Busfor ;)

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники