Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам

Люблін від любительки подорожей: поради, що подивитися за один день

Люблін



Сніжана Скупова
24 роки, менеджер в турагенції «Джумейра» у Львові


Усім привіт! Поїздок за плечима маю багато, розповім про останню. Маршрут був коротким: Львів – Люблін – Львів.

Причина моєї поїздки максимально проста: побачити нове місто, якого ще не було в моєму списку. Тривалість туди зайняла 5 годин (кордон пройшла приблизно за 2 год – і це ще дуууже швидко. І от я в Любліні. Вокзал, обнімашки зі знайомими і гайда кружляти містом.

Мегаплюс у Любліні з вокзалом: він знаходиться практично в центрі міста, тому нікуди пересідати, їхати, йти не потрібно…все максимально компактно!

Перше, що видніється на горизонті – це Люблінський замок. Обов’язково зайдіть усередину, там дуже мило.

1

2


Далі наш маршрут був до Старого міста, в якому, можна сказати, все і починалось. Головна вуличка має назву Краківське передмістя – тут розташовані здебільшого крамниці. Це довга широка вулиця, яка веде до Краківської брами, а за брамою Старе місто і Ратуша. Старе місто в Любліні є одним з найкрасивіших і добре збережених.

Коли ми вдосталь нагулялись старенькими та вузькими вуличками міста, то вирушили до рекомендованого нам Театрального палацу, який знаходиться на площі Театральній – все максимально логічно. І це не просто палац, він скляний зовні і металевий зсередини! Такий собі мегаконтраст! Обов’язково походіть по всіх поверхах: ви знайдете і картини із визначними місцями Любліна, і нульовий поверх у тьмяному світлі і, звичайно, скляні тунелі з терасами. Подивіться на фото і вам стане все зрозуміло.

3

4

5


Потім ми знову повернулись до Старого міста. Мої подруги відвели мене на площу, де знаходиться самотнє деревце, але ввечері це деревце стає неймовірним. Ви запитаєте чому? А тому, що ввечері воно починає підсвічуватись різними кольорами. І вигляд має чудовий! Деревце знаходиться в кінці вулиці Krakowskie Przedmiescie. Ви його побачите 100%.

6

7

Аааа, ще ж забула Вам сказати, де я харчувалась. Перше, що я спробувала у Любліні – знамените морозиво в кафе Bosko, що означає “божественний”. Воно знаходиться на вулиці Krakowskie Przedmiescie 4. Морозиво дууже смаче і по вартості цілком доступне: здається 3-4 злотих. Тому рекомендую туди сходити.

По всяких кафешках ми не ходили більше, купували харчі у супермаркетах Bedronka – там є все, щоб вижити. Дешево і нормально, за все про все заплатила до 20 злотих. В Любліні я була в неділю і одне мене збентежило – це відсутність відчинених магазинів для важливої покупки – магніта! Ледь знайшла, у будинку з інфопослугами. Заплатила 7 злотих за нього.

Так, як я приїжджала лише на 1 день, то і жити мені ніде не довелось. Сіла на автобус о 23:10 і гайда на Львів. Чудово виспалась, до речі. Тому висновок такий: Люблін – це чудовий варіант вихідного дня!

8



Нагадуємо, що автором нашого блогу можете стати ви! Надсилайте нам свої історії та путівники містами на адресу bloggers@busfor.com. Автор опублікованої історії отримає 500 грн на подорожі з Busfor ;)

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники