Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам

Знижка 5% до Німеччини і Чехії! Зустрічаємо п'яту пору року

Німеччина та Чехія

Третій напрям нашого лютневого карнавального тріпу від Busfor.ua - Німеччина та Чехія. Місцеві зимові фестивалі відомі по всьому світу, їх навіть називають п’ятою порою року.

Звісно, під час підготовки статті про майбутні заходи в цих країнах ми не забули про знижку 5% на популярні напрямки.

Ви ж пам’ятаєте, що всі промокоди діють до 28 лютого на рейси до кінця березня? Поквапте друзів і гайда веселитися!

Німеччина: фашингувати або фастнахтити

Германия

“Фашинг” або “Фастнахт” - найвідоміший і популярний карнавал у Німеччині. Цього року святкування розпочнеться 23 лютого по всій країні. Народні гуляння тривають весь тиждень, і кожен день має своє значення, на кшталт нашої Масляної.

Четвер - бабський карнавал. Перший день “Фашингу” особливо люблять жінки. Вони вбираються в костюми всякої нечисті, ніби підкреслюючи свою силу, пришивають до костюмів дзвіночки і так розгулюють вулицями в пошуках чоловіків. У тих, кого їм вдається спіймати, жінки зрізають краватку - символ їх чоловічої влади.

Сажиста п’ятниця. Улюблений день неслухняних дітлахів - саме в Сажисту п’ятницю дозволено вимазувати обличчя перехожих сажею.

Жирна субота. Польських пончиків в Німеччині ви не знайдете, зате інших сальних продуктів - хоч відбавляй. У цей день прийнято позбавлятися від запасів, що містять жир.

Тюльпанова неділя. День масових дитячих карнавальних ходів.

Рожевий понеділок. Галасливі карнавальні ходи - яскраві, масові, оригінальні. Тут і автомобілі, і авторські костюми, “чисть” і нечисть з піснями і танцями.

Вівторок “перед постом”. Велика кількість берлінерів - пончиків з повидлом, серед яких частування для “везунчиков”, начинені гірчицею. Наїдайтеся досхочу, завтра починається піст.

Попільна середа. Завершальний день карнавальних веселощів, початок Великого посту.

Чехія: з друзями на Богемський, з дітьми на “Аморетто”

Чехія

Чехи люблять масові заходи і Богемський карнавал не виняток. З 18 по 28 лютого міські вулиці заповнять фокусники, танцюристи і жонглери, можна буде спостерігати цілі театральні вистави. У закладах пройдуть покази мод, бали та конкурси масок. Інша назва фестивалю - “Масопуст”, він же пост від м’яса.

У палаці Клам-Галлас 23 лютого відбудеться дитячий бал “Аморетто”. Маленьких учасників чекають конкурси на кращу маску, багато танців, ігор і веселощів. Квитки на бал продаються в касі палацу, дрес-код для малюків - карнавальний костюм і маска.

Строкатих вражень!

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники