Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам

Знижка 5% до Італії та Франції! Цитрусові бої, Венеціанский карнавал та інші розваги лютого

Італія та Франція

Ось і настала черга країн-королев карнавалів - Італії та Франції. Корону короля по праву носить Ріо-де-Жанейро :) Європейська фестивальна програма розписана на рік уперед, і щоразу заходи вражають новими барвами та вигадками місцевих жителів. Про деякі карнавали Busfor.ua з радістю розповість вам.

Упевнені, після нашого анонсу вам одразу захочеться відвідати Італію чи Францію, про що ми подбали заздалегідь, підготувавши знижки 5% до популярних міст.

Промокоди діють до 28 лютого на рейси до кінця березня - напередодні весни саме час збадьоритися!

Італія: зухвалі маски та апельсинова битва

Італія

  • Квитки до Венеції - промокод carnival-venice

  • Квитки до Риму - промокод carnival-rym

  • Квитки до Мілану - промокод carnival-milan

  • Квитки до Неаполя - промокод carnival-neapol

Венеціанський карнавал. Станьте одним із півмільйона гостей найвідомішого в світі карнавалу. На початку святкувань вулицями міста проїжджає Коломбіна - біла паперова голубка, розсипаючи навколо себе конфетті. Обов’язково спіймайте хоча б одну блискітку й сховайте до гаманця. Кажуть, вона приманює достаток.

Після урочистого відкриття карнавалу Венеція на два тижні занурюється в масові святкування: велика кількість масок, прикрашених платформ і костюмів невимовної краси з року в рік вражають цінителів прекрасного.

У 2017 році карнавал проходить з 11 по 28 лютого, відома також дата наступного - 13-25 лютого 2018 року.

Битва апельсинів. У рамках карнавалу, що проходить в провінції Турин, особливо популярною є битва апельсинів, яка символізує прихід весни. Три дні поспіль учасники ходи, поділившись на команди, закидають один одного апельсинами. Масова “битва” налічує 9 команд загальною кількістю кілька тисяч осіб.

У глядачів апельсини не кидають, але якщо ви захочете взяти участь - одягайте помаранчеву шапку і приєднуйтесь до однієї з команд. Майте на увазі - битва розігрується неабияка, щорічно це підтверджують близько 200 звернень до лікарень з синцями та серйознішими ушкодженнями. Чого тільки не стерпиш заради весни :)

Цікаво, що на одну битву щороку йде кілька тонн апельсинів, при цьому цитрусові не вирощують в Івреї, містечку проведення битви, - їх спеціально завозять із Сицилії.

Початок битви апельсинів у 2017 році - 25 лютого.

Карнавал в Віареджіо. Не так давно, в 1873 році, місцева аристократія в Віареджіо зібралася влаштувати парад платформ, а місцеві жителі, скориставшись нагодою, вбралися в карнавальні костюми і висміяли політиків. Цей випадок став початком вікової традиції карнавалу: з усіх заходів Італії саме карнавал в Віареджіо вважається нійзухвалішим і викривальним.

Перед поїздкою на карнавал радимо переглянути фотографії сучасних політичних діячів, щоб потім з легкістю впізнавати їх у гігантських фігурах із пап’є-маше, встановлених на карнавальних платформах.

На відміну від Арлекіна, традиційного героя карнавалів по всьому світу, в Віареджіо верховодить дійством Бурламакко - вигаданий персонаж, ім’я якого співзвучне зі словом “бурлеск”. Дізнатися Бурламакко легко за яскравим чорно-червоним костюмом.

Щоб потрапити на карнавал, їхати до Віареджіо варто з 7 лютого по 3 березня.

Франція: цитрусовий рай короля Енергії

Франція

Фестиваль лимонів у Ментоні. Буйство цитрусових фарб можна спостерігати в лютому у французькому містечку Ментон, де вже вісім десятиліть поспіль проводиться фестиваль лимонів.

Спеціально до свята готуються величезні платформи з неймовірними фігурами з лимонів, апельсинів і грейпфрутів. Ви побачите казкові замки, фігури людей і вигаданих персонажів, сади з цитрусових плодів. На фрукти можна не тільки дивитися, а й насолодитися їх смаком, а також спробувати напої та солодощі з “винуватців свята”.

Цього року тематика фестивалю - “Бродвей”, дати проведення - з 11 лютого до 1 березня. Буде представлено понад 300 робіт, на їх виготовлення пішло більше 140 тонн цитрусових.

Шлях до Ментона електричкою з Ніцци займає близько 30 хвилин.

Паризький карнавал. Круглі овочі і фрукти по всьому світу - тематика Паризького карнавалу в 2017 році, який передує початку масляного тижня. Стара традиція карнавалу - корова на чолі кортежу як символ родючості.

Початок карнавалу заплановано на 26 лютого, тож останні приготування учасників в самому розпалі: проходять репетиції музикантів та місцевих акторів, прикрашаються візки і дошиваються костюми гігантських ляльок-учасників ходи.

Відзначимо, що участь в карнавалі безкоштовна, тож віддати данину святу може будь-хто.

Карнавал у Ніцці. Більше тисячі музикантів та акторів з усього світу стануть учасниками карнавальних заходів у Ніцці. В назві карнавалу щороку фігурує слово “король”, друге слово визначає основну тему. У 2017 році карнавал у Ніцці називається “Король Енергії”.

Два тижні карнавалу охоплюють безліч заходів, але головними традиційно вважаються Парад платформ, оформлених ляльками відповідно до заявленої теми, та Парад квітів, коли з прикрашених квітами платформ дівчата обсипають глядачів пелюстками. По завершенні карнавалу одній з дівчат, що представляють квіткові інсталяції, присвоюють титул Королеви карнавалу в Ніцці.

Закриття карнавалу 26 лютого, тож ви ще встигаєте скупатися у квітах Французької Рив’єри.

Щасливої ​​дороги, солодких лимонів і м'яких апельсинів!

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники