Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам

Знижка 5% до Литви та Латвії! Зустрічаємо весну з казюками

Литва та Латвія

Завершують тиждень карнавальних подорожей від Busfor.ua країни Прибалтики, а саме Литва та Латвія. Як і слід фіналістам, заходи в цих країнах більше пов’язані з весною, ніж з лютневими забавами.

Ми врахували, що на ярмарках у Литві і Латвії на вас чекають святкові витрати, тому подбали про знижку 5% на квитки за промокодами.

Зверніть увагу: промокоди діють до 28 лютого на рейси до кінця березня, тому поїздку варто планувати вже зараз.

Литва: з фестивалю на ярмарок

Литва

З 24 по 26 лютого в садибі містечка Пакруоїс відбудеться Перший фестиваль льоду і світла в Литві. З 20 тонн прозорого і 15 тонн непрозорого льоду учасникам фестивалю потрібно буде створити 10 великих, у 3-4 метри заввишки, і 20 середніх, до 2 метрів, крижаних скульптур. Тематика фестивалю - “Казки”.

Захід очікується цікавий, адже гості зможуть у реальному часі спостерігати за процесом роботи учасників. Вхід на фестиваль - 2,5 євро.

Далі про весну - 4 березня у Литві відзначається День святого Казимира, покровителя країни. У зв’язку з цим у перші вихідні березня проходить щорічний ярмарок “Казюкас”, що збирає народних умільців не тільки Литви, але й сусідніх країн.

Символи ярмарку - казюки - плетені букети з сухих квітів і рослин різних кольорів та розмірів. Вважається, що разом з весною такий букет кличе удачу в будинок, для посилення ефекту ще купують глиняні дзвіночки. З їстівних популярних атрибутів - пряники “Серце Казюка”, бублики, м’ясні страви та сири. У величезних чанах покупцям пропонують глінтвейн, квас та сорти місцевого пива.

Підготовчим етапом до святкування весни може стати поїздка до Латвії, де в кінці лютого традиційно святкують Масляну.

Латвія: потанцюєм-помлинцюєм

Латвія

У середині лютого в Латвії пройдуть два масових заходи міжнародного формату. Уже в ці вихідні в Ризі відбудеться міжнародний фестиваль сучасних танців Dance Of Europe Latvia 2017 - 18 лютого, і відкритий чемпіонат Латвії з вуличних танців - 19 лютого.

Участь у змаганнях підтвердило близько 2 тисяч танцюристів з країн Прибалтики, Білорусі, України, Росії, Фінляндії, Швеції та Франції. При цьому, завдяки американській системі оцінювання, результат свого виступу учасники бачитимуть відразу після завершення номера на екрані.

Через тиждень, 25 лютого, в Даугавпілсі на площі Єдності святкуватимуть Широку Масляну. Народні гуляння включають традиційну фольклорну програму, частування млинцями, кашею і всілякими пирогами, ігри для дітей і дорослих. У рамках заходу виступлять латиські, білоруські, російські та українські колективи в народних костюмах.

Серед розваг для гостей - призи на масляному стовпі, битва подушками, “колодязь щастя” для дітей, катання на возі з кіньми і потішні торги з несподіваними покупкам. Кульмінацією свята буде спалювання величезного солом’яного опудала, адже чим вище багаття - тим щасливішою буде майбутня весна.

Приятных путешествий!

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники