Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам
15.07.1615631

Як дешево подорожувати за кордон: 7 способів заощадити

Все ще вважаєте, що подорожувати за кордон - дорого?

А ось і ні! Всього лиш потрібно знати декілька секретів економії, які дозволять побачити Європу навіть студенту-бюджетникові.

Для вас підбірка найпрактичніших лайфхаків про бюджетні подорожі від [Busfor.ua] (https://busfor.ua/).

Подорожуйте на автобусах

Подорожуйте на автобусах

Літати - зручно, але накладно. Автостоп - небезпечно. Найбюджетніший спосіб подорожей відкрили британські студенти в 60-х роках. Вони почали подорожувати Європою міжміськими автобусами.

Наприклад, на автобусах Busfor можна недорого доїхати з України в Польщу, Чехію, Угорщину, Болгарію, Латвію, Литву , Естонію і 22 інші країни світу.

Громадський транспорт

Громадський транспорт

Тим, що таксі в бюджетній подорожі викликати не варто, нікого не здивуєш. Але все не так очевидно! Одноразові проїзні квитки (які в більшості європейських міст коштують від півтора до трьох євро) - марнотратство. Є варіанти краще. Майже в кожному туристичному європейському місті можна придбати проїзний на день, тиждень або місяць - таким чином можна добряче заощадити.

Туристичні картки міст

Туристичні картки міст

У туристичних містах зазвичай можна придбати “абонемент” на безкоштовне відвідування багатьох музеїв і пам’яток, а також знижку на проїзд у громадському транспорті. З такими картками можна суттєво заощадити у деяких ресторанах, хоча економніше буде купувати їжу в супермаркетах. Наприклад, карта Барселони за 35 євро дає можливість 2 дні безкоштовно їздити по місту і відвідувати 15 музеїв + зоопарк.

Пікнікуйте

Пікнік

Європейці цінують пікніки набагато більше за нас - для них гарний день і галявина в центрі міста є достатнім приводом пообідати на свіжому повітрі. Пропонуємо брати приклад з місцевого населення, купити продукти на ринку або в магазині, і розміститись на травичці в парку під якою-небудь пам’яткою або деревом. Так дешевше і корисніше!

Подорожуйте по буднях

Подорожуйте по буднях

Зайдіть на будь-який ресурс з продажу авіа-, залізничних, або автобусних квитків, і порівняйте ціни в будні і вихідні дні. Повторіть той же маневр із сайтами оренди житла, машини і всього, що прийде вам на думку. Закономірність очевидна - на вихідних ціни на все злітають. Робимо висновок: подорожувати краще в будні дні. До того ж, у свята в популярних містах просто не продихнути від кількості туристів.

Ходіть на безкоштовні екскурсії

Безкоштовні екскурсії

Так, безкоштовні екскурсії дійсно бувають - причому майже в кожному місті Європи. Просто наберіть в пошуковику що-небудь на зразок «Berlin free walking tour» - і ви вийдете на сайти волонтерських організацій, які щодня організовують пішохідні екскурсії на безкоштовній основі. Після екскурсії можете добровільно пожертвувати будь-яку суму.

Подбайте про воду заздалегідь

Вода

Всі знають, що ціни на воду та снеки в туристичних місцях просто захмарні, але тільки найбільш далекоглядні думають про спрагу заздалегідь. Лише уявіть, скільки вдасться заощадити, якщо кожен день подорожі не забувати брати з собою пляшечку води! Підрахуйте заради інтересу :)

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники