Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам

8 популярних способів "розводу" туристів в різних країнах

“А може тобі ще дати ключ від квартири, де гроші лежать?”

Ми почали з цитати Остапа Бендера не випадково: сьогодні ви дізнаєтеся про 8 популярних способів “розводу” туристів в різних країнах.

Також ми розповімо про найбільш безпечні країни для туристів, де шахрайство подібного роду суворо карається органами правопорядку.

Браслет дружби

Браслет

До вас хтось підходить і пропонує браслет дружби. Незалежно від вашої відповіді, вас спробують взяти за зап’ястя і надіти браслет, с проханням про оплату. Також це може служити для відволікання вашої уваги, поки спільник нишпорить по ваших кишенях.

✖ Де поширене: в Парижі, Римі, Барселоні, Каїрі.

✔ Де немає “браслетів дружби”: в Грузії, Латвії, Росії.

Троянда для вашої жінки

Троянда

У той момент, коли ви перебуваєте зі своєю дівчиною/дружиною/коханою, до вас підходить чоловік і пропонує їй троянду. Потім він попросить круглу суму, а якщо ви будете відмовлятися, він виставить вас на посміховисько як жадібного і бідного.

✖ Де поширене: в Парижі, Римі, Барселоні.

✔ Де немає “троянди для жінки”: в Білорусі, Німеччині, Вірменії.

Знайдено каблучку

Каблучка

Прямо перед вами жінка “знайде” кільце і запитає, чи не ви його загубили. Коли ви скажете “ні”, вона його огляне і повідомить, що воно з чистого золота. І після цього запропонує вам купити його. Причому будьте впевнені, ціна буде набагато, набагато вищою реальної вартості.

✖ Де поширене: в Парижі.

✔ Де немає “знайдених кілець”: в Естонії, Польщі, Росії.

Залізничні кишенькові злодії

Потяг

Переповнені потяги - одне з найпопулярніших місць “роботи” кишенькових злодіїв.

✖ Де поширене: по всій Європі.

✔ Де немає “транспортних кишенькових злодіїв”: подорожуйте автобусами BUSFOR.UA, автобусні крадіжки в міжнародних поїздках практично зводяться до нуля, оскільки з усіма попутниками ви їдете поряд всю дорогу.

Загубився гаманець

Гаманець

Ви бачите на землі/підлозі гаманець, немов би вкрадений і викинутий. Проходячи повз, ви інстинктивно перевіряєте, чи на місці ваш власний гаманець. Тим самим показуєте спостерігачеві, де лежать ваші гроші, щоб пізніше він спробував їх вкрасти.

✖ Де поширене: в Римі, у нас.

✔ Де немає “розлучень з гаманцями”: в Молдові, Естонії.

Фальшивий квиток

Квиток

Поки ви стоїте в черзі до каси, до вас підходить один з членів персоналу (фальшивий) і пропонує квитки дорожче, але без черги. Квитки виявляються теж фальшивими.

✖ Де поширене: в Парижі, Лондоні.

✔ Де немає “фальшивих більетеров”: на сайті BUSFOR.UA, де ви можете придбати автобусні квитки по Україні та Європі де б ви не були, з будь-якого пристрою.

Дороге таксі

Таксі

Деякі таксисти постараються скористатися вашим незнанням міста або місцевості. Вони оберуть довший маршрут, постоять в пробках, щоб на лічильнику набралася сума побільше.

✖ Де поширене: в Парижі, Будапешті, країнах Азії.

✔ Де немає “накручених тарифів”: в Німеччині, Латвії, Естонії.

Місцевий житель

Житель

До вас підходить приємна людина і пропонує допомогти з незрозумілим банкоматом або автоматом з продажу квитків. Це виглядає як безкорислива допомога, але насправді він запам’ятовує ваш пін-код, щоб потім вкрасти гаманець з банківською карткою. Може і втекти з готівкою.

Намагайтеся уникати покупок в громадських місцях. Наприклад, квитки по Україні та Європі можна придбати на BUSFOR.UA онлайн.

✖ Де поширене: в Сербії, Греції.

✔ Де немає “доброзичливців”: в Польщі, Росії.

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники