Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам
07.10.1611211

Каучсерфінґ: як не платити за житло в подорожах

Каучсерфінґ

Каучсерфінґ (CouchSurfing) - одна з найбільших гостьових онлайн-мереж. Вона об’єднує мільйони людей в сотнях країн світу. Члени мережі безкоштовно надають один одному нічліг під час подорожей.

Слово “каучсерфінґ” стало загальною назвою гостьових сервісів через їх шалену популярність по всьому світу. Крім безкоштовного житла в будь-якій точці світу, вам ще забезпечена компанія гостинних місцевих мешканців, порція пригод і маса вражень. Навіть добре забезпечені люди готові жертвувати своїм комфортом заради всіх цих переваг.

Крім гостьовий мережі CouchSurfing, існують ще Hospitality Club, Bewelcome та інші. Якщо поставити собі за мету, можна знайти чудове безкоштовне житло практично в будь-якій точці світу.

Команда Busfor.ua підготувала список практичних порад тим, хто зважився скористатися каучсерфінгом.

Заповнення анкети на сайті

Щоб стати членом гостьової мережі, потрібно створити на сайті свій профіль і заповнити анкету. Врахуйте, що ваш опис себе - єдина інформація, яку матиме у своєму розпорядженні потенційний хост (приймаюча сторона). Важливо вказати свої інтереси і хобі, сферу діяльності, і все те, що б вам самим було цікаво дізнатися, перш ніж впустити незнайомця до своєї оселі. Чим цікавіше ви про себе напишете, тим більше шансів, що вас захочуть побачити своїм гостем в максимальній кількості країн і міст. Заповнювати анкету потрібно англійською.

Вимоги та зобов’язання сторін

Сервіс зовсім не зобов’язує вас надавати нічліг іншим людям. В анкеті існує розділ, де можна вказати, чим ви зможете допомогти в власному місті.

Багато мандрівників будуть раді розділити обід або чашку кави з кимось із місцевих чи запитати поради про цікаві місця для відвідин. Це відмінний шанс завести нові знайомства і підтягнути мови.

Вибір хоста (людини, що надає нічліг)

Коли ви заповнили анкету і визначилися з напрямком - можна приступати до вибору житла. Окрім іншого, звертайте увагу на відгуки решти мандрівників. За правилами каучсерфінґу, і гість, і хост після знайомства залишають відгуки один про одного. Це допомагає скласти враження про людину, його ставлення до гостей і до світу.

Намагайтеся обрати хоста, з яким у вас є щось спільне, аби не нудитися в пошуках тем для розмови.

Правильне написання запиту

Рецепт простий: чесно, щиро і від душі! Якщо ви вкажете у запиті якісь моменти з анкети хоста, що особливо вас вразили, шанси на успіх зростуть.

Врахуйте, що вам не зобов’язані відповідати згодою. У популярних туристичних містах хости отримують десятки повідомлень в день і не можуть прийняти всіх. Краще відразу написати 5-6 запитів, а потім обрати.

Хитрощі

Деякі каучсерфери в самому кінці анкети пишуть кодові слова або знаки, які просять вставляти в текст запиту. Робиться це, щоб перевірити, читали ви анкету цілком або пишете всім підряд. Тому уважно вивчайте профіль, що вас зацікавив.

Умови розміщення

Один з поширених стереотипів: каучсерфери живуть в некомфортних умовах. Це не так. У розділі «Умови розміщення» можна знайти інформацію про те, чи надає хост окрему кімнату, постільну білизна або спальний мішок.

Ви отримали позитивну відповідь. Що далі?

Знайдіть і додайте свого хоста в Facebook, щоб краще познайомитися з ним до поїздки і обговорити всі нюанси. Але це не обов’язково - листування можна вести прямо на сайті.

Як себе вести в гостях у хоста?

Головне - не бійтеся і не чекайте підступу на кожному кроці. Звичайно, обережність ще нікому не заважала, але якщо ви вже погодилися приїхати в гості до незнайомця - будьте доброзичливі. Привезіть з собою якісь сувеніри, шоколад, напої з рідного міста. Так знайомство пройде більш невимушено.

Досвідчені каучсерфери запевняють, що такий вид подорожей не зрівняється зі стандартним туризмом. Місцеві жителі поведуть вас в місця і заклади, які не вказані в путівниках. Тільки так можна відчути по-справжньому автентичну атмосферу міста і уникнути місць скупчення туристів.

Щасливих вам подорожей!

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники