Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам
17.11.1743142

Європа в очікуванні зими: ідеї для передноворічних поїздок

Зима в Європі

Європа - це не тільки круасани в Парижі, піца в Неаполі і пиво в Празі. Команда Busfor.ua підготувала для вас кілька нетривіальних маршрутів, щоб ви могли побачити Європу у всій її красі, позбавлену туристичних банальностей.

Крім того, це маршрути досить бюджетних подорожей. Традиційно ми пропонуємо комбінувати поїздки автобусами з України з авіаперельотами з Польщі лоукостерами Wizzair і Ryanair.

Київ - Варшава - Гданськ від 28 €

гданськ

Гданськ - місто на півночі Польщі на узбережжі Гданської затоки Балтійського моря. Це одне із найстаріших і, мабуть, найпрекрасніше місто Польщі. Не закохатися в нього неможливо.

Що дивитися:

Маріацький монастир. Один з найбільших монастирів у Європі. Будували його майже 160 років. З оглядового майданчика відкривається чудовий вид на Балтику, Гданськ і Жулави. Вхід до монастиря - 5 злотих.

Журав. Неймовірна споруда XV століття, яка одночасно служила і портовим краном, і міськими воротами. Це найстаріший портовий кран, що зберігся в Європі.

Двір Артуса. Мальовничий середньовічний комплекс кам’яних споруд, знаходиться біля міської ратуші. Більшість будівель комплексу зведені ще в XIV ст.

Як доїхати:

Найдешевший квиток на автобус із Киева до Варшави обійдеться вам у 545 грн. З Варшави до Гданьска зручніше доїхати також автобусом, квитки на Busfor.ua від 356 грн (11 €).



Львів - Гданськ - Гетеборг від 37 €

гетеборг

Гетеборг знаходиться на заході Швеції. Це друге за величиною місто країни, а також досить популярний курорт серед шведів.

Що дивитися:

Лісеберг. Найбільший у Скандинавії парк розваг. Серед 35 різних атракціонів є і досить унікальні, наприклад, Бальдура - дерев’яні американські гірки, які визнані кращими в світі.

Ботанічний сад. Розкішний сад з дійсно унікальними рослинами. На 175 гектарах можна помилуватися колекцією орхідей, деревом із загадкового острова Пасхи і ще більше 20 тис. різних видів рослин.

Як доїхати:

До Гданська можна дістатися вищеописаним способом, але найпростіше придбати квитки зі Львова - від 850 грн (27 €). Далі з Гданська до Гетеборга є рейси від Wizzair за 10 €.



Київ - Варшава - Кельн від 27 €

кельн

Кельн - душевне і гарне місто, що розкинулося по обидва боки річки Рейн на заході Німеччини.

Що дивитися:

Кельнський собор. Цей шедевр світової архітектури точно нікого не залишить байдужим. Ще в V столітті на місці нинішнього собору була побудована перша християнська церква Німеччини, а нинішнє спорудження почали зводити лише в XIII столітті.

Фантазіяленд. Парк атракціонів працює вже більше 30 років, його родзинка - космічне шоу «Галактика». Це імпровізована подорож по Чумацькому Шляху з цікавими ефектами і динамічною імітацією космічного польоту.

Етнологічний музей Раутенштрауха-Йоста. В основі експозиції дві теми - усвідомлення світу і його конструювання. Відвідувачам розповідають про те, що керує людьми, про роль релігії, про ритуали прощання з померлими тощо.

Як доїхати:

З Варшави до Кельна можна дістатися літаком від Ryanair за 10 €. У Варшаву краще їхати з Києва автобусом за 545 грн (17 €).



Луцьк - Щецин - Берген від 37 €

берген

Місто розташоване на заході Норвегії на узбережжі Північного моря. У Бергені ніби потрапляєш в іншу реальність. Тут ніби дихається легше, відразу розумієш, що насправді означає гармонія і душевний спокій. Побувавши раз у Бергені, ви змінитеся назавжди.

Що дивитися:

Старий Берген. Місто-музей з 50 дерев’яними будиночками, частина з яких побудована ще в XVIII столітті. Вхід до музею безкоштовний, але щоб оцінити інтер’єри приміщень, треба заплатити 50 норвезьких крон.

Statsraad Lehmkuhl. Це розкішне 40-метрове біле судно, побудоване на початку ХХ століття. Можна замовити екскурсію уздовж узбережжя, щоб сповна насолодитися фантастичною природою Норвегії.

І саме природа, на думку команди Busfor.ua, заслуговує найбільшої уваги, якщо ви вже вирішили помандрувати Норвегією.

Як доїхати:

До міста Щецин дешевше їхати автобусом з Луцька - квитки від 840 грн (27 €). Далі пересідаєте на літак Wizzair і летите до Бергена за 10 €.



Київ - Варшава - Единбург від 34 €

единбург

Единбург - столиця Шотландії. Величне і дещо похмуре місто, увінчане старовинним замком на гранітній скелі. Але разом з тим це сучасне і динамічне місто з гучними пабами і модними галереями.

Що дивитися:

Палац Холірудхаус. Це офіційна резиденція в Шотландії Її величності королеви Великобританії. Свого часу тут жила шотландська королева Марія. Це був бурхливий час, повний змов та інтриг. Наприклад, Марія бачила, як в її покоях ревнивий чоловік лорд Дарнлі вбив королівського секретаря Ріццо.

Единбургський замок. Палац ніби застиг над містом, розмістившись на височенній скелі. Резиденція королів тут була ще з XII століття. Всередині замку знаходиться Камінь Долі або Скунський камінь - священна реліквія, на якій багато століть коронувалися монархи.

Музей дитинства. Досить незвичайне і унікальне місце. Експонати музею демонструють і пояснюють, як ми стали тими, ким ми є. До музею дитинства буде цікаво сходити і дорослим, і дітям.

Як доїхати:

З Києва прямуйте до Варшави за 545 грн (17 €) автобусом, а там пересідайте на літак від Ryanair за 17 €.

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники